..ori daca eu am 500 de proprietari dintre care 30 isi achita asociatia prin banca, asta inseamna incarcarea cu 150-200 lei a cheltuielilor
Sunt de acord cu ultimile doua poastari, dar am si niste rezeve pe care, chiar nu as vrea sa le dezvot acum - poate cu alta ocazie.
La asociatia noastra nu sunt numeroase depunerile prin banca. Poate, acum nu stiu sa va spun, dar am sa ma interesez - cum se procedeaza in cazul altor banci comerciale spre deosebire de noi care avem cont doar la CEC, unde comisionl depunatorului este de 5 lei/depunere, iar asociatiei i se percepe 3 lei/incasare.
Exemplul meu de 150-200 se pare ca a fost exagerat, recunosc, dar pot sa va spun ca efectiv nu m-ar deranja prea tare, atata timp cat in asociatie evem proprietari "fericiti".
Ati prins ideea cu regulile si regulamentele in as. prop. Se propun si se discuta tot felul de probleme, asa ca nu ar fi nicio problema sa vedem ce facem in proxima AG, unde chiar eu am sa propun sa dicutam aceste chestiuni.
..................
In conditiile in care acum 1 chitantier personalizat/50 file duble costa asociatia 6-7 lei, iar 95% dintre proprietari prefera sa achite prin asociatie, noi chiar asa procedam - serviciul de incasare prin casierie.
Intr-un viitor nu prea indepartat, avand in vedere achizitionarea unui program specializat pentru as. prop. care poate sa editeze si chitante personalizate, vom trece si noi casieria pe aceasta forma de lucru.
Mentionez ca se va folosi o imprimanta termica (cost 200-250 lei), pe rola de hartie de 57 mm - atunci am terminat cu scrisul de mana a chitantei, sumele sunt luate direct din program, registrul de casa se intocmeste automat, trebuind doar sa-l listam la terminarea programului.
Costul unei chitante se va reduce drastic (vom vedea cat).
In fine, fiecare as. prop. hotaraste prin RI cum trebuie sa se procedeze, in conditiile aratate - la noi populatia este destul de imbatranita si pur si simplu prefera serviciul de plati prin casierie.
~ final discuție ~