@cris0811 , nu stiu de unde ati dedus ca cineva se cearta aici. Eu vad doar ca sunt aduse argumente si contrargumente destul de pertinent. E adevarat ca am observat si mici scapari de la linia dreapta insa nu le pot numi "certuri".
Dilema mea personala (si observ ca si a altora, cum ar fi Dl. When) este cea legata de gasirea solutiilor care sa implice TOATE PARTILE IMPLICATE: MAMA, TATA si COPIL.
Daca una dintre parti e scoasa din ecuatie atunci pica tot.
Nu stiu daca procentul vehiculat de dvs. este realistic insa sunt constient ca este cel putin majoritar. Insa asta nu da dreptul sa generalizam si sa raspundem tuturor cu aceeasi placa: TU ESTI DE VINA DACA ESTI TATA! Daca esti MAMA... ei bine ... ce victima nefericita esti ...
Si la final toti UITATI DE COPIL!
P.S. Pun pariu ca nici dvs. nu stiati cum se administreaza panadol-ul pana sa cititi reteta! Si mai pun pariu ca nici acum nu stiti pe deros gramajele/kg corp/varsta!
@Doamna proastasatului, banuiesc ca ultimul raspuns este in mare parte adresat si mie asa ca o sa va raspund:
SI EU SUNT DE ACORD cu Dna. Gabriela pana la un punct. Acel punct in care nimic nu da rezultate.
Eu observ ca ati cam luat-o la arat pe campii (scuzati-mi expresia, nu doresc sa jignesc ci doar sa evidentiez ceva):
E nevoie doar de putina logica:
Va garantez ca Domnul care a deschis topicul acesta a cautat cel putin sumar pe internet ce solutii legale are. Drept concluzie a aflat ca are la indemana PLANGEREA PENALA PENTRU NERESPECTAREA UNEI HOTARARI JUDECATORESTI!
Si totusi ... Domnul respectiv evidentiaza clar, inca de la primul mesaj:
Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Deci NU DORESTE SA AJUNGA LA ACEST LUCRU! Este evident ca doreste sa gaseasca o cale mai blanda, mai umana si mai optima pentru COPIL! E constient ca o amenda penala urmata in cel mai rau caz de o condamnare cu executare NU ESTE IN AVANTAJUL COPILULUI!
Asadar ... de ce acuzati??? De ce plecati mereu de la premisa ca TATAL ESTE DE VINA?
De unde trageti concluzia ca tatal vrea sa o penalizeze cumva pe mama?
Frumoasa povestea cu portarul insa consider ca suntem suficient de maturi si inteligenti incat sa nu avem nevoie de povesti pentru inculti.
Totusi revin cu intrebarea la care nu mi-ati raspuns niciodata, de luni bune, pe care o reformulez:
Si DACA totusi transform portarul in ciocolata, ii cant imnul, macarena, guta, vivaldi, aduc si opera de la Viena, ii pun covor rosu, imbrac in aur usa pe care trebuie sa o deschida, ba chiar o automatizez incat sa fie necesar sa apese doar un buton pentru a o deschide!
Iar in final ... NU APASA BUTONUL! Si eu tot pe afara raman!
Ce mai este de facut? In afara de a sparge usa (echivalentul plangerii penale)!
Chiar astept un raspuns!
@Doamna GabrielaC81 mamele nu sunt responsabile in egala masura. Sunt constient ca majoritar tatii sicaneaza mamele cu diverse, etc.
DAR ce facem cu cazurile in care tatii nu au nici o alta vina decat ca vor sa fie alaturi de copilul lor? Vedeti intrebarea adresata Doamnei proastasatului - povestea cu portarul.
m-a face frate cu dracu' doar ca sa-mi vad copilul.
- s-a facut ... nu a trecut lacul ... tot pe acelasi mal a ramas.
As invita mama la sedinte de mediere psihologica pt calitatea de parinti.
- a invitat-o - a refuzat.
As CERE program de vizita saptamanal nu un weekend pe luna sau la doua luni sau o luna in vacanta cum cer 80% din tati sau deloc in alte 10%.
- de cerut ... se poate cere orice. Dar cine primeste? Va rog sa-mi aratati majoritate de cazuri in care tatii sau mamele nerezidente au primit mai mult de vineri - duminica, odata la 2 saptamani plus jumatate din vacante (sau alternative). Tatal a cerut sa poata sa isi ia copilul in alt weekend, in afara programului impus de instanta atunci cand copilul era racit si mama a zis ca mai bine sa nu il ia. Nu s-a vrut.
Deci sunt curioasa: ce program de vizita ati cerut dvs.
Initial nu s-a cerut deloc program de vizita in ideea ca va fi buna intelegere si ca vor vedea amandoi interesul superior al copilului. Mama nu a vrut sa lasa copilul DELOC CU TATAL. A avut parte MAXIM de 10-15 minute odata la 2 saptamani, in fata usii. ATAT!
Astfel s-a ajuns sa se ceara program de vizita stabilit de instanta. S-a cerut vineri - duminica + jumatate din vacante. S-a primit sambata - duminica + o treime din vacante.
Deci?
Recomandarea mea e sa apelati la cateva sedinte de consiliere psihologica pentru capata o claritate mai buna in abordarea situatiei dvs.
S-a incercat. Tatal s-a intalnit cu mama pe strada. Tatal a intrebat-o pe mama: stai putin te rog, spune-mi ce face copilul, e bine?
Raspuns (citat aproximativ):
Du-te D*****I, sa nu te vad in fata ochilor.
Ideal e una de mediere si indrumare parentala la care sa participe si fosta sotie dar daca ea nu si nu, sigur psihologul va va pune la dispozitie niste solutii specifice cazului dvs.
Idealul meu in viata ... e femeia cu mustata ...
Stimata Doamna, sunt satul, sincer va spun, de IDEALURI! De propuneri de IDEALURI!
Toti ne dorim un IDEAL!
Dar CUM AJUNGEM LA EL????
Toata lumea insista sa condamne tatal, fara a avea nici cea mai mica informatie, toata lumea ii spune tatalui cum arata IDEALUL! Dar NIMENI nu spune CUM SA AJUNGA ACOLO!
Succes va urez si nu uitati trebuie sa faceti parte activ din viata copilei dvs. pentru a-i asigura o dezvoltare CAT DE CAT echilibrata.
Nu uita nimeni! DAR CUM? CARE SUNT PASII DE A ATINGE ACEST DIZERAT?