Am in fata, postat pe pagina de facebook a unui tatic care nu si-a mai vazut copilul de luni de zile un printscreen al discutiei cu fosta sotie. Omul o intreaba, citez
Buna seara, te rog sa confirmi ca x ( copila) este cu tine in aceasta seara si ca este bine
Foarte civilizat as zice, tatal era ingrijorat ca nu mai stia de copila lui de saptamani, nu stia daca e plecata sau nu, sanatoasa sau nu. Se vede acum raspunsul mamei, tot citat
Nu pot, ma f...t
Acum, concluziile cred ca puteti sa le trageti si singuri insa, in opinia mea, aceasta mamica nu este genul de femeie ( mi-e greu sa o numesc doamna la cum se exprima) la care sa ai success cu vorba buna sau cu ratiunea. Tatal respective a mai postat print screen-uri ale discutiei cu ea si cam toate erau tot asa, in genul asta.
Nu insa, doamne fereste, cum sa ceri penalizarea unei asemenea precupete? Ca daca se f....e, nu e clar ca nu are cand sa alieneze copilul?
Proastasatului, am vesti proaste, tocmai din motivele enuntate de dumneavoastra, psihologii se feresc de termenul alienare parentala, scriu insa mai nou, negru pe alba ca opozitia minorului se datoreaza exclusiv comportamentului abuziv al mamei care prin diferite metode il invata ca e bine sa-si respinga tatal si il sperie pe acesta oferindu-i informatii neadecvate varstei sau situatiei ( si se dau si exemple din ce a intreprins mama). Vedeti dumneavostra, cand e intrebat copilul spune ca nu merg cu tati ca mi-a zis mama ca m-a batut. Cand, iai amintesti ceva? nu, eu nu imi amintesc ca tati s-ar fi purtat urat cu mine insa trebuie sa fie adevarat ca mama imi spune ca ma batea.
Proastasatului, din fericire pentru mine, luati sau nu cina cu Trump eu tot cu sotia mananc seara. V-am mai spus, faptul ca repetati ceva de multe ori nu schimba realitatea si e si putin copilareste sa o faceti.
Inteleg insa de ce inversunarea impotriva mea, incercati sa discreditati tatii, ori un tata fericit, nedivortat, fara procese, va cam strica din teorie. Ce te faci domnule cu toti oamenii astia care incep sa vada abuzul si sa ia masuri?
Ca sa nu spuneti ca sunt mitocan si nu va raspund, nu imi dau mesaje cu AgainstPas, nu il cunosc, habar nu am cine este. Nu suntem impreuna in nici o asociatie. Am mai repetat aceste lucruri, ar fi fost mai simplu sa vi le insusiti din prima.
Sunt de acord ca acolo unde exista intelegere, informarea nu e nevoie sa fie reglementata. Insa in cuplurile care divorteaza nu exista asa ceva si deci urmare e nevoie sa trasezi niste limite, pentru a nu cade totul in carca amaratului de 4-5 ani care ramane fara un parinte.
In relatia cu scoala eu unul nu vad sa fie nevoie de informare. Poti merge si tu ca si rezidentul sa te interesezi, nu te opreste nimeni.
Eu as considera informare despre starea de sanatate a copilului, sa anunti daca se deterioreaza, daca are programare la medic, ce medic si unde. Apoi despre tratamentul copilului.
Decizia pentru optionale sa se ia impreuna, de asemenea as considera ca trebuie informat despre locul si datele cand se pleaca cu copilul in vacanta.
La tot ce am scris mai sus am insa o mentiune, le-as face si le consider normale in caz de nerezident implicat. Nu de nerezident care dispare cu lunile/ anii, care nu da nici un semn, telefon, care uita sa plateasca pensia alimentara.