avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul platii salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul platii salariului

Buna ziua, iata situatia mea: am fost disponibilizat in noiembrie 2007 de la o firma. Am ramas in somaj 6 luni dupa care am tot cautat de munca. Am ajuns pana la punctul in care eram dispus sa incerc orice. Astfel am ajuns sa lucrez ca ospatar.
Am sunat, am spus ca nu am experienta si nici pregatire dar vreau sa invat, mi s-a spus sa vin, trebuia sa am 3 zile perioada de proba, am aflat in cursul primei zile ca de fapt o zi de lucru dureaza de la 7.30 la 00 seara. Am zis ca merg inainte. Mi s-a promis contract pe cartea de munca pt ca "nu putem la negru". Asta si vroiam carte de munca si contract. La 2 saptamani am intrebat de contract. Mi s-a spus ca nu se poate ca e sefu in concediu si sa mai astept, dar ca sa stau linistit ca banii am sa ii iau. Am tacut si am mers mai departe sperand sa se rezolve. La sfarsitul lunii mi s-a spus ca nu se poate face contract doar dupa o luna de evaluare. Am spus ca plec in acest caz , erau exact 30 de zile de cand munceam.
Acum sunt purtat de la un telefon la altul ca nimeni nu stie nimic ca abia a venit din concediu.

Poveste cam lunga, ma intreb acum daca in final imi vor spune in fata ca nu imi dau banii , eu nu am nici un contract, am vreo sansa sa-mi iau salariul daca fac planggere la ITM?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
ricanebleu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:48, 3 Septembrie 2009
Da, e indicat sa sesizati ITM-ul.
Si in instanta ati obtine castig de cauza cu audierea martorilor.
Si inregistrarile video ar putea fi incuvintate de instanta in acest proces.
Suma de bani datorata va fi mai greu de dovedit.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara!Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.Sunt angajat la o firma din 22.06 anul acesta.Am semnat contract de munca,l-au inregistrat la ITM, in 17.07 am primit aproape salariu intreg,direct de la sef,fara stat de plata,fluturs,etc.Totul bun si frumos...pana aici.De atunci nu am mai primit nici un ban,iar azi m-au chemat sa imi spuna ca ma baga in concediu fara plata din data de 01.08 pe motiv ca nu mai este de lucru, desi eu am lucrat pana in ziua de azi(31.08).
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia asta? Maine trebuie sa le dau raspunsul. Consider ca e dreptul meu sa fiu platit cf contractului de munca, pe perioada in care am lucrat, iar daca accept concediu fara plata...accept si faptul ca am muncit pe gratis,nu?
Multumesc anticipat!
Aveti dreptul la bani daca ati muncit.
Toata treaba este sa faceti dovada cu martori ca ati lucrat in acea perioada.
Salariul este la care aveti dreptul cel din contract.
Daca exista o condica de prezenta e o dovada suficienta si aveti grija sa nu semnati vreo cerere de concediu fara plata.
1. Nu e legal cum vrea angajatorul sa procedeze. Nu semnati nici o cerere de concediu fara plata!
2. Faceti o sesizare la ITM care va veni si va face un control. Veti primi un raspuns in scris.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale salvatore salvatore buna ziua. am lucrat la o societate cu profil transport international de marfuri in fuctia de conducator auto. salariu nu am primit niciodata si nici nu am ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale si alte drepturi neplatite de 4 luni ciobanucristina ciobanucristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat pentru ca nu stiu cum trebuie sa procedez. Sotul meu lucreaza in Timisoara la o firma de ... (vezi toată discuția)
Munca la negru stoicafl stoicafl Buna ziua. problema mea este urmatoarea: sunt de profesie operator alpinist utilitar si in luna august m-am angajat la o firma din domeniu telecomunicatiilor ... (vezi toată discuția)