avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO - iincalcarea dreptului la proprietate, drepturi ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO - iincalcarea dreptului la proprietate, drepturi salariale

Este valid urmatorul rationament, pe care il includ in plangerea la CEDO?
Mi-au fost incalcate atat dreptul la un proces echitabil si dreptul la viata privata... si arat cum.
Dar si dreptul la proprietate, prev. protocol 1 art. 1
Practica Curtii include drepturile salariale in sfera bunurilor protejate de Conventie.
Legislatia romana prevede la art. 80 alin (1) si (2) Codul Muncii, In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul. La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
Procedura de judecata mi-a incalcat dreptul la un proces echitabil si dreptul la viata privata. Daca acestea mi-ar fi fost respectate, ar fi urmat anularea concedierii, ca nelegale si netemeinice, cu reintegrare si plata drepturilor cuvenite.
Esecul statului de a-mi proteja drepturile fundamentale a condus asadar si la lezarea dreptului de proprietate, intrucat nu am putut beneficia de respectivele masuri compensatorii, care mi s-a fi cuvenit daca procedura de judecata ar fi respectat drepturile mele fundamentale si ar fi anulat concedierea ilegala.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 11:56, 8 Decembrie 2016
Ca sa nu va para rau ca nu v-ati plans la CEDO, trimiteti plangere cu cat mai multe violari ale drepturilor prevazute de Conventie.

Sigur, trebuie sa motivati de ce a fost neechitabil procesul, de ce ar fi o incalcare a dreptului la proprietate, de ce ar fi o incalcare a dreptului la viata privata.
Pai si asta va intreb: de ce mi-a fost incalcat dreptul la proprietate?

Sa presupunem ca pot sa stabilesc ca mi-au fost incalcate drepturile la viata privata si la proces echitabil.

In aceasta situatie, daca nu imi erau incalcate drepturile respective, instantele trebuiau sa anuleze decizia de concediere, sa dispuna reintegrarea si drepturile salariale.

Or aveam asteptarea legitima la aceste compensatii banesti, in situatia ca nu mi se incalca dreptul la un proces echitabil.

Lezarea dreptului la proprietate apare ca si consecinta directa a lezarii dreptului la un proces echitabil...

Este admisibil rationamentul dpdv CEDO??
Admisibil intreb, nu temeinic!!
Domnule, ce va intereseaza e ca macar o singura violare a drepturilor omului sa fie considerata admisibila. Deci din punctul asta de vedere, cu cat mai multe violari mentionati, cu atat aveti mai multe sanse.
Pai... asa am facut si cu Slovenia... si mi-au respins plangerea ca inadmisibila :)

Trebuie sa elaborez argumente convingatoare, nu doar multe!
Mai am multe alte argumente de viata privata si proces echitabil... insa asta e singurul de proprietate!
E bine elaborat? :)
Pai porniti cu:

- definitia dreptului (textul din Conventie);

- descrierea violarii dreptului (descriere faptica);

- de ce acea incalcare a dreptului nu este rezonabila intr-o societate democratica.

Alte discuții în legătură

Obiectul cererii la cedo masayoshi masayoshi La punctul V in model, \"EXPUNEREA OBIECTULUI CERERII\", se trec asteptarile in urma judecatii CEDO, adica cererile vizand daunele morale si materiale si ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pt a ataca o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la cedo. mentionez ca este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Pot da statul roman in judecata la cedo adrian976 adrian976 Buna ziua.Am un Srl,momentan suspendat.in urma cu 6 ani am fost pacalit de catre o societate comerciala care a luat marfa de la mine si a achitat cu un Cec ... (vezi toată discuția)