avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obiectivele expertizei tehnice a instalației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obiectivele expertizei tehnice a instalației de încălzire și prepararea apei calde

Asoc de proprietari în cadrul căreia dețin în proprietate un ap. m-a obligat la plata facturii emise de Compania de termoficare pentru întreg imobilul de 20 de apartamente, pe considerentul că celelalte 19 apartamente și-au montat microcentrală, deși nu au redimensionat rețeaua termică comună de distribuție a imobilului, așa cum s-au angajat prin proiectul depus pentru debranșarea individuală a celor 19 apartamente.
Totuși agentul termic de la țeava de branșament, pentru a ajunge la apartamentul meu, situat ultimul pe coloana de termoficare, trecea prin toate celelalte apartamente - hol, sufragerie și baie - subsolul tehnic cu o uscătorie dotată cu un calorifer pentru fiecare dintre cele două scări.
1.)În cadrul întâmpinării vreau să solicit dispunerea expertizei contabile și tehnice judiciare, cât și cercetarea la fața locului, dar nu știu să formulez obiectivele, rugând consilierea unui profesionist.
2.)Totodată mi s-au aplicat penalizări de întârziere de aprox. 1000lei, reprezentând 0,2% pe zi de întârziere, rugând ajutor pentru formularea contestației la Hot. Ad. gen. de aplicare a acestor penalizări.
Cel mai recent răspuns: palaceathena , utilizator 23:19, 30 Martie 2017
Recuzarea -art. 41-53 C.pr.civ. Art. 42, alin. 1, pct. 13: atunci când există alte elemente care nasc în mod întemeiat îndoieli cu privire la imparţialitatea sa. Acest caz ar merge, cat de cat, nu e sigur.

Art. 14, alin. (5) Instanţa este obligată, în orice proces, să supună discuţiei părţilor toate cererile, excepţiile şi împrejurările de fapt sau de drept invocate.
Art. 237, al. (2) În vederea realizării scopului prevăzut la alin. (1), instanţa: 7. va încuviinţa probele solicitate de părţi, pe care le găseşte concludente,
Art.255, al. (1) Probele trebuie să fie admisibile potrivit legii şi să ducă la soluţionarea procesului.
Art. 258, al. (1) Probele se pot încuviinţa numai dacă sunt întrunite cerinţele prevăzute la art. 255, în afară de cazul când ar exista pericolul ca ele să se piardă prin întârziere. (2) Încheierea prin care se încuviinţează probele va arăta faptele ce vor trebui dovedite, mijloacele de probă încuviinţate, precum şi obligaţiile ce revin părţilor în legătură cu administrarea acestora.
Art. 264, al. (1) Instanţa va examina probele administrate, pe fiecare în parte şi pe toate în ansamblul lor. (2) În vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei faptelor pentru a căror dovedire probele au fost încuviinţate, judecătorul le apreciază în mod liber, potrivit convingerii sale, în afară de cazul când legea stabileşte puterea lor doveditoare.

[ link extern ]
CpC mentioneaza:
-Art. 44 (1) Judecatorul aflat intr-o situatie de incompatibilitate poate fi recuzat de oricare dintre parti inainte de inceperea oricarei dezbateri.
(2) Cand motivele de incompatibilitate s-au ivit ori au fost cunoscute de parte doar dupa inceperea dezbaterilor, aceasta trebuie sa solicite recuzarea de indata ce acestea ii sunt cunoscute.
-Art. 41(1)Judecatorul care a pronuntat o incheiere interlocutorie sau o hotarare prin care s-a solutionat cauza nu poate judeca aceeasi pricina in apel, recurs, contestatie in anulare sau revizuire si nici dupa trimiterea spre rejudecare.
(2) De asemenea, nu poate lua parte la judecata cel care a fost martor, expert, arbitru, procuror, avocat, asistent judiciar, magistrat-asistent sau mediator in aceeasi cauza
-Art. 42 (1) Judecatorul este, de asemenea, incompatibil de a judeca in urmatoarele situatii:
1. cand si-a exprimat anterior parerea cu privire la solutie in cauza pe care a fost desemnat sa o judece. Punerea in discutia partilor, din oficiu, a unor chestiuni de fapt sau de drept, potrivit art. 14 alin. (4) si (5), nu il face pe judecator incompatibil;
2. cand exista imprejurari care fac justificata temerea ca el, sotul sau, ascendentii ori descendentii lor sau afinii lor, dupa caz, au un interes in legatura cu pricina care se judeca;
3. cand este sot, ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv cu avocatul ori reprezentantul unei parti sau daca este casatorit cu fratele ori cu sora sotului uneia dintre aceste persoane;
4. cand sotul sau fostul sau sot este ruda ori afin pana la gradul al patrulea inclusiv cu vreuna dintre parti;
5. daca el, sotul sau rudele lor pana la gradul al patrulea inclusiv ori afinii lor, dupa caz, sunt parti intr-un proces care se judeca la instanta la care una dintre parti este judecator;
6. daca intre el, sotul sau ori rudele lor pana la gradul al patrulea inclusiv sau afinii lor, dupa caz, si una dintre parti a existat un proces penal cu cel mult 5 ani inainte de a fi desemnat sa judece pricina. In cazul plangerilor penale formulate de parti in cursul procesului, judecatorul devine incompatibil numai in situatia punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa;
7. daca este tutore sau curator al uneia dintre parti;
8. daca el, sotul sau, ascendentii ori descendentii lor au primit daruri sau promisiuni de daruri ori alte avantaje de la una dintre parti;
9. daca el, sotul sau ori una dintre rudele lor pana la gradul al patrulea inclusiv sau afinii lor, dupa caz, se afla in relatii de dusmanie cu una dintre parti, sotul ori rudele acesteia pana la gradul al patrulea inclusiv;
10. daca, atunci cand este investit cu solutionarea unei cai de atac, sotul sau o ruda a sa pana la gradul al patrulea inclusiv a participat, ca judecator sau procuror, la judecarea aceleiasi pricini inaintea altei instante;
11. daca este sot sau ruda pana la gradul al patrulea inclusiv sau afin, dupa caz, cu un alt membru al completului de judecata;
12. daca sotul, o ruda ori un afin al sau pana la gradul al patrulea inclusiv a reprezentat sau asistat partea in aceeasi pricina inaintea altei instante;
13. atunci cand exista alte elemente care nasc in mod intemeiat indoieli cu privire la impartialitatea sa.
(2) Dispozitiile alin. (1) privitoare la sot se aplica si in cazul concubinilor.
Nu cred sa fie aplicabil pentru recuzare art.41(1) care se refera la acelasi dosar, iar dvs, amintiti de alte 3 cauze/ dosare diferite.
Mulțumesc pentru înțelepciune!
A admis proba cu înscrisuri și expertiza contabilă, prorogându-se expertiza tehnică în specialitatea construcții, instalații de furnizare a agentului termic după depunerea raportului de expertiză contabilă judiciară. Or eu consider că expertiza contabilă nu se poate efectua până când expertul tehnic nu calculează în funcție de SET energia termică pentru părțile comune, țevile care traversează toate apartamentele și căldura indirectă.
Sunt de aceeasi parere ca expertiza tehnica judiciara in specialitatea ctii. trebuie facuta inainte de expertiza judiciara contabila.
Obiectivele expertizei contabile trebuie formulate in functie de obiectivele expertizei in specialitatea ctii.
Corect!
Expertul contabil poate formula raportul de expertiză numai cu privire la alte cheltuieli, exceptând apa caldă și încălzirea.
Pentru a-mi calcula cota parte aferentă energiei termice, trebuie să aibă datele privitoare la suprafața radiantă, etc.
Am solicitat la proba cu înscrisuri depunerea tuturor documentelor justificative pe baza cărora au fost întocmite listele de cheltuieli, respectiv contractele cu furnizorii de utilității și alte servicii, considerând că doar după ce le voi consulta voi fi în măsură să formulez obiectivele.
Este foarte dificilă judecătoarea, mi-a interzis cuvântul când am vrut să explic și a cerut lista experților biroului de expertize, urmând să fie desemnat contabilul la termenul următor. O să depun o precizare, oricum și expertul contabil va arăta că nu are bază de calcul pentru încălzire și apă caldă.

Alte discuții în legătură

Debransare radet 2017 Andreium Andreium Bună ziua, Știu ca s-a discutat și rasdiscutat problema debransarilor de la sistemul de încălzire centralizata în condominii în care mai exista și ... (vezi toată discuția)
Robineti echilibrare termicã ursulina ursulina Bună seara! Am mare nevoie de o lîmurire. Am intrat în posesia unui referat privind proiectul de debranşare al unui apartament de la reţeaua de ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)