Asoc de proprietari în cadrul căreia dețin în proprietate un ap. m-a obligat la plata facturii emise de Compania de termoficare pentru întreg imobilul de 20 de apartamente, pe considerentul că celelalte 19 apartamente și-au montat microcentrală, deși nu au redimensionat rețeaua termică comună de distribuție a imobilului, așa cum s-au angajat prin proiectul depus pentru debranșarea individuală a celor 19 apartamente.
Totuși agentul termic de la țeava de branșament, pentru a ajunge la apartamentul meu, situat ultimul pe coloana de termoficare, trecea prin toate celelalte apartamente - hol, sufragerie și baie - subsolul tehnic cu o uscătorie dotată cu un calorifer pentru fiecare dintre cele două scări.
1.)În cadrul întâmpinării vreau să solicit dispunerea expertizei contabile și tehnice judiciare, cât și cercetarea la fața locului, dar nu știu să formulez obiectivele, rugând consilierea unui profesionist.
2.)Totodată mi s-au aplicat penalizări de întârziere de aprox. 1000lei, reprezentând 0,2% pe zi de întârziere, rugând ajutor pentru formularea contestației la Hot. Ad. gen. de aplicare a acestor penalizări.
Mulțumesc frumos!
În ciuda faptului că am înregistrat la Asoc. o adresă prin care mă opun oricărei instalări de microcentrală în imobil, vecinii mei colaterali nu mi-au cerut acordul, în schimb președinta Asoc. a semnat în locul meu pentru a depune dosarul complet pentru debranșare.
La apă caldă mi-au trecut la plată mai mult decât factura Companiei de termoficare emisă pentru întregul imobil, deși eu nu am beneficiat de loc de apă caldă. Administratorul a spus că a luat contoarele de apă caldă din fiecare apartament, dar asta înseamnă că ceilalți proprietari foloseau în continuare apa caldă necontorizați.
La instanță am cerut dovada blindării țevilor de apă caldă. Au depus o declarație " olografă pe propria răspundere " prin care declară că au blindat țevile.
Ce mă fac?
Puteti solicita instantei sa aprobe o expertiza tehnica judicara in specializarea instalatii de incalzire care sa aiba ca obiectiv verificarea modului cum s-a realizat in teren debransarea apartamentelor in care s-au montat centrale termice, respectiv daca mai exista posibilitatea ca locatarii din apartamentele cu centrala termica proprie sa mai poata utiliza apa calda din coloanele comune.
Declarația olgrafă a fiecărui proprietar debranșat, adică o fentă de a mușamaliza furtul de apă, căci întrega factură + încă o sumă, îmi era trecută mie la plată, deși eu nu mai aveam apă caldă de mult, fiind nevoită să o folosesc la o instituție de peste drum de casă.
Drept sa spun nu cunosc in amanunt procedura de debransare dar banuiesc ca blindarea trebuia facuta de firma de termoficare in privinta conductelor de la calorifere iar asociatia sa faca un proces verbal de constatare a sigilarii conductelor de apa calda.