avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

cum pot face dovada ca un salariat a luat la cunostinta de Regulamentul intern afisat la avizier?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:13, 8 Septembrie 2009
ginnyy a scris:

Nu exista dovada ca l-a citit; pot eventual redacta un proces verbal de afisare?cine sa-l semneze?


Faceti un tabel cu toti salariatii societatii si in care sa semneze ca au luat la cunostinta de prevederile R.I.
povestea este mai complexa; salariatul a fost sanctionat disciplinar fiind emisa decizia de incetare a CIM.
Acesta contesta decizia principalul argument fiind ca nu i-a fost adus la cunostinta Regulamentul.
De aceea intrebam cum pot face dovada, pt trecut, ca Regulamentul a fost si se afla afisat la locul de munca.
va multumesc!
Daca R.I. a fost afisat la loc vizibil (asa cum prevede Codul muncii), unde putea fi vazut de orice salariat, nu poate invoca faptul ca nu i s-a adus la cunostinta.
Este un "chitibus" al salariatului, pentru a trage de timp.
Atata timp cat cetatenii acestei tari nu sunt exonerati de raspundere, atunci cand incalca legile tarii, pe motiv ca nu au stiut, consider ca estesi de datoria salariatului sa citeasca ROI afisat la sediu, deoarece acesta nu a fost afisat pentru patron ci pentru salariati.
Daca , dupa mine, ca solutie tardiva, scrieti un afis, si il afisati deasupra la ROI< prin care instituiti obligativitatea ca toti salariatii sa isi insuseasca prevederile din ROI afisat, ar fi o solutie....poate.
Si inca ceva, luati semnatura la toti care au citit ROI, in perioada de la data afisarii pana in prezent. (care nu a citi, "prmiteti-le o sanctiune"- asa ca sa-i speriati.)
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Puteti inecrca a face dovada afisarii in loc vizibil , prin cativa martori, angajati care au lucrat in acelsai loc cu respectivul si eventual si al sefului direct care ar fi trebuit sa le aduca in atentie ca ROI este afisat si trebuie luat la cunostiinta.
In functie de ce ati scris in acea decizie de sanctionarea, poate ati facut referire si la fisa postului, nu doar la ROI, si poate ergulile incalcate se regasesc si in fisa postului sau daca poate sunt obligatii mai genereale reglemenatta in codul muncii...
Daca ati facut refreire si la alet temeiuri decat ROI decizia poate ramane valabila.

Alte discuții în legătură

Regulament intern pati pati Buna ziua Exista obligatia semnarii regulamentului intern de catre angajati? Daca nu, cum facem dovada ca le-a fost adus la cunostiinta? Este suficienta ... (vezi toată discuția)
Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare regulament intern ginnyy ginnyy ce pot face daca salariatii refuza semnarea regulamentului intern? abaterea nu e mentionata in regulament ca fiind una ce poate atrage santiunea disciplinara (vezi toată discuția)