@
labloc a scris:
Daca VENITURILE nu exista, despre ce BUGET V/C vorbim?
Citatele cu articole provin din
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
---- Art. 27. - Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
......
c) adopta si modifica bugetele de venituri si cheltuieli
... organ suprem de conducere al persoanei juridice de drept privat si fara scop lucrativ (VENITURI???)
De unde ati scos termenii acestia, ca ei nu sunt in lege?
Definitia este urmatoarea:
g) asociatie de proprietari - forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor dintr-un condominiu
Profitul nu e acelasi lucru cu
venitul.
Simplu spus:
Venitul este orice suma de bani care intra in contabilitate fara a exista obligatia de a achita vreo factura a furnizorilor sau prestatorilor de servicii. Este averea proprietarilor care, intr-un fel sau altul, au contribuit cu bani in plus fata de facturile lunare de plata sau si-au inchiriat proprietatea comuna unor
terti in schimbul unei chirii.
Profitul este ceea ce ar ramane din venit dupa ce s-au facut cheltuieli propuse in cadrul asociatiei, cheltuieli pentru intretinerea, repararea sau modernizarea proprietatii comune.
Asociatia nu face profit din ceea ce incaseaza de la proprietari pentru fondurile asociatiei, deoarece intotdeauna va fi ceva de reparat in proprietatea comuna.
La limita, pentru sumele obtinute din chiria luata unor terti externi pe antene, sume necheltuite, acelea se considera totusi profit si sunt impozitate ca atare de ANAF. Asociatiile depun declaratia pentru impozitul pe profit.
Asociatia de proprietari are dreptul sa impuna penalizari:
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.
Restul afirmatiilor dv. sunt interpretari subiective la care nu am comentarii.
Interventie moderator
Daca vreti sa invatati ceva din acest forum este in regula, daca, insa, doar vreti sa fiti un Gica-contra nedocumentat, atunci n-o sa vi se mai raspunda si in timp veti ramane fara interlocutori..