avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Pro si contra protestului magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Pro si contra protestului magistratilor

Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest protest.

Am intalnit pareri diferite si, personal, sunt putin dezamagita de lipsa de reactie la nivel oficial a asociatiilor profesionale din avocatura etc.
Sau poate imi spuneti voi ca ele exista si eu sunt insuficient informata, cine stie.

Cam cat credeti ca o mai tinem asa? Mie mi-a placut cel mai mult atitudinea Tribunalului Bucuresti in hotararea luata in adunare... Frumos, explicit aratate cauzele ce se vor judedeca...
In alte parti cum e? Prin tara...
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 16:28, 25 Septembrie 2009
Pai, si la Registul Comertului, ce te faci daca ai o problema alambicata?
Nu de putine ori nu m-am inteles cu referentul de la RC si am rezolvat dosarul explicandu-i documentat judecatorului.
Om trai si ne-om... uimi! Si mie mi s-a intamplat, nu numai o data!

Un sistem prost platit da servicii proaste; subfinantarea nu e o problema utopica, ea e reala si influienteaza fiecare hotaare proasta data.
Eu nu stau pana la 2 noaptea pe dosare, iar judele care face asta isi va pierde in timp eficienta nu din cauza nestudiului, ci din cauza oboselii.
NU vad o solutie sa iei dosare acasa, dar vad o solutie educarea cetatenilor, sporirea magistratilor etc.

:offtopic: Domule Corsin, duscutam ideea si nu persoana, aceste atacuri atat de virulente si personale nu-si au rostul si exced regulamentului de postare.
Va inteleg frustrarea, totusi, asa cum sper sa intelegeti si dv. punctul de vedere de mai sus. Multumesc.
pentru domnul/doamna corsin

nu sunt judecator, nici procuror. aici nu ati nimerit-o. prin urmare restul acuzelor cu „in care ne-ati bagat” sau „salariile pe care o sa le luati” nu se justifica..:) imi pare rau, cateodata aparentele inseala. pur si simplu dau cezarului ce e al cezarului. ma asteptam sa aveti o astfel de reactie care nu ma uimeste. pur si simplu constam faptul ca nu e inventia „rumanilor” protestul sub forma amanarii cauzelor. imi pare rau ca v-am iritat intr-atat si, scuzati-ma, absolut nefondat intrucat ati pornit de la o premisa gresita aceea ca as fi judecator sau, ma rog magistrat.
tdkappa13 a scris:

sa stii ca nu noi am „inventat” protestul asta. citeste putin si vezi ca acum cateva luni judecatorii francezi au procedat la fel. nici aici nu avem patent... si nici nu suntem inventatorii iscusintei.


Folosirea pluralului in fraza de mai sus e probabil cauza ! Persoana 2a singular - tutuiala de tip tovarasesc recunoscca m-a iritat putin (citest ! vezi !) In plus constat ca nici dvs nu sunteti exact informat asimiland ceeace se petrece in Ro cu o zi simbolica de protest a magistratilor unui corp constituit impotriva unei masuri decizii ... a fostei ministre (Mme la Ministre este titulatura oficiala) Rachida Dati.

Va rog deci sa scuzati confuzia la care m-ati imbiat folosind pluralul ''noi'' in mesajul dvs.

Sunt contra actiunii Corpului magistratilor Romani(deci nu inteleg OF TOPICUL !!! cu care sunt admonestat de nu stiu cine) deoarece exista cài mai inteligente si mai eficiente de a se ajunge la reglementarea situatiei Justitiei ca Putere in Stat dar si ca situatie a celor ce o slujesc.

Omeneste inteleg nemultumirile difaptul ca Puterea judecatoreasca a ajuns cenusareasa in comparatie cu celellalte puteri ale Statului. Dar nu pot fi de acord cufaptul ca singura solutie ce s-a gasit este aceea de a interzice sau dilua dreptul de acces la justitie a cetatenilor Romaniei.

Iar daca pentru aceasta va trebui sa fie amendata o Constitutie deja prafuita cu atat mai bine.

Puterea intr-o republica se exercita in numele Poporului.

Dar oare acest protest nu se va intoarce impotriva celor ce-l manifesta ?

Ce ar fi daca tot nu se mai face justitie de la nivelul tuturor instantelor sa se centralizeze si sa se expuna public deja deficitul financiar al bugetului de administrare al bunului mes al justitiei.

Nu ma pot exprima asupra remuneratiilor diferitelor grade profesionale caci nu le cunosc ! Dar in aceasta profunda si amenintatoare criza care nu a terminat de a ne lovi poate ca o oarecare intelegere din partea tuturor demnitarilor ar trebui sa e vada. Si asta incepand de la Vladica Presedinte si pana la ultimul mic demnitar platit din impozitele platite de un popor ce nu mai vede luiminita de la capatul tunelului.

Subiectul era deci ''pro sau contra protestului magistratilor''

Daca am fost prins in valtoarea unei exprimari mai virulente desigur ca imi prezint scuzele celor ce s-ar putea simti lezati. Dar prin aceasta nu sun de acord cu OF Topicul accordat mai ales ca nici una nici alta n rezolva problema majora, grava si amenintatoare ce se prefigureaza pentru toata societatea cvila din Romania !

:offtopic: In momentul in care un moderator (in acest caz, "nu stiu cine":D, adica eu) sau un user are de comunicat lucruri care nu tin de subiectul forumului, ataseaza un semn inainte de comunicare, semn care inseamna ca urmeaza niste randuri offtopic, ce nu au legatura directa cu subiectul discutat.

AStfel, semnul de la inceputul acestui mesaj, ca si din cuprinsul mesajului meu anterior, nu va este adresat direct si nu trebuie luat ca o apostrofare a dv.
SEmnele se adreseaza oricui intra pe topic, ei putand alege sa citeasca ori sa sara peste pasajele offtopic.

Asa cum am mai spus, discutam ideea si nu persoana. Faptul ca ii spuneti unui alt utilizator ceva legat de persoana lui (de exemplu ca nu e informat) este o observatie despre o persoana si nu despre un subiect.
Acesta este un forum si nici regulamentul de postare nu interzice persoana a II-a singular, asa incat sa o luati ca o jignire este o chestiune... personala!

Sunt useri pentru care ma chinui sa gasesc o solutie si ei imi spun "mersi, m-ai ajutat!" ASta nu se vrea o jignire la adresa mea, este un mod de exprimare, fiecare dupa educatia, experienta si interesul sau. Si cand spun educatie, nu o spun in sensul ca acel om e needucat, ci ca poate e mai educat decat mine in ale netului unde, pe forumuri, de regula nu se vorbeste la plural.

Veti observa ca vorbim cu unii useri la singular, ei cu noi, asta pentru ca ne simtim apropiati de unii; nu e o lipsa de respect.
La fel cum sa te adresezi la plural nu inseamna neaparat un mare respect fata de interlocutor. ;)

Domnule tdkappa13, va rog sa nu provocati dispute personale, imi place argumentatia la idee si e normal sa nu gandim toti la fel, ca de-aia exista discutii: sa intalnim oameni diferiti cu pareri diferite.
Tocmai pentru ca va apreciez ma astept sa pastrati un echilibru in discutii.

Sper ca nu v-am suparat din nou pe vreunul, ca veti inceta atacurile la persoane ori la comentarii offtopic si ca veti intelege aceste explicatii date de mine ca o initiere in folosirea forumului si nu altfel.
Va multumesc mult inca o data pentru participare, ideile dv., ale ambilor, sunt fluente si aduc argumentatii bune si sper sa continuati. =D> Va multumesc insa mai ales pentru ca ati inteles demersul meu prin acest mesaj si, sper eu, nu ati luat-o la nivel personal. :worthy:

O zi frumoasa pe forum!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor lilicrin lilicrin Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile... (vezi toată discuția)