avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Pro si contra protestului magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Pro si contra protestului magistratilor

Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest protest.

Am intalnit pareri diferite si, personal, sunt putin dezamagita de lipsa de reactie la nivel oficial a asociatiilor profesionale din avocatura etc.
Sau poate imi spuneti voi ca ele exista si eu sunt insuficient informata, cine stie.

Cam cat credeti ca o mai tinem asa? Mie mi-a placut cel mai mult atitudinea Tribunalului Bucuresti in hotararea luata in adunare... Frumos, explicit aratate cauzele ce se vor judedeca...
In alte parti cum e? Prin tara...
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 16:28, 25 Septembrie 2009
pt. avlil :"> scuze. am mai patit ca pana m-am trezit sa postez aparea un alt mesaj inainte si atunci am citat. saru`mana ca m-ati tras de maneca. si nu prea stiam cum sa il citez pe bucatele ca nu avea sens separat. am notat si ma voi conforma. :">
Pentru tdkappa13 si, pentru toti cei care, poate, au inteles gresit ingrijorarea mea fata de „sistemul putrezit”. Este vina mea, nu m-am exprimat corect. :slap: Mea culpa.:">
Imi pare sincer rau :bow: si, doresc sa fac urmatoarea precizare (cu privire la „sistemul putrezit”):
Nu !!! in nici un caz nu am vrut sa se inteleaga ca, ma refer la tinerii care sunt sau care isi doresc sa devina magistrati. Dimpotriva … de curand am intalnit cativa tineri care se pregateau sa sustina examenul de admitere pentru Institutul National de Magistratura. Vreau sa precizez ca, majoritatea sunt foarte bine pregatiti … cunosc legislatie, cunosc literaratura de specialitate, cunosc jurisprudenta. Foarte bine pregatiti si, mai ales optimisti si cu idealuri marete.:luck: A fost o adevarata placere sa ii ascult (de o discutie in contradictoriu nici nu s-a pus problema … ma depaseau cu mult !!!:">). Pacat ca, locurile disponibile au fost anul acesta 200 … insuficiente … Poate ca ei vor fi generatia care va dori (DACA vor fi lasati) sa schimbe ceva.:vishenka:
Prin „sistem putrezit” am vrut sa se inteleaga „un sistem corupt”, dar si un sistem unde, inca, se perpetueaza incompetenta, ignoranta, iar „nepotismul” este la el acasa.
P.S. Cand spun „corupt” stiu la ce ma refer, in conditiile in care am fost in sistem aproximativ 3 ani, atat am putut rezista … si, am plecat nu datorita presiunii politicului ci, datorita presiunii colegilor… Sunt o idealista convinsa si, cu un simt al raspunderii si al responsabilitati foarte accentuat. De atunci au trecut aprox. 9 ani, evitand orice domeniu care avea legatura cu stiintele juridice. Tocmai datorita tinerilor de care va vorbeam anterior … imi doresc sa revin …

Cat priveste „dreptul la servicii de calitate”,si eu cred la fel … avem acest drept, iar eu mi-l doresc cel mai mult, avand in vedere ca, datorita unui functionar de la evidenta populatiei, in loc de act de identitate am „o hartie igienica” (a se intelege „Carte de Identitate Provizorie”. Motivul? Imi expirase vechiul act de identitate, iar pentru dovedirea domiciliului, in vederea unui nou C.I., am prezentat actul de proprietate legalizat la tribunal. Functionara respectiva, nu a „recunoscut” aceasta legalizare; din cunostintele „autorizate” ale domniei sale, actele se legalizeaza numai la notar :O. Deci, am un C.I. provizoriu pe care este mentionat: lipsa dovada domiciliu. Pentru a evita pentru viitor explicatiile _intrebarea frecventa: cum adica, nu aveti domiciliu? #-o _ … sunt nevoita sa ma legitimez cu pasaportul).

In fine … imi doresc o schimbare in bine si, in toate domeniile. Am impresia ca, in ultimii 20 de ani am pierdut foarte multe … din cauza noastra … a intereselor individuale, a pasivitatii noastre etc.
Multumesc frumos pentru atentie si, toate cele bune !:coffee:
Dislexic, nu stiu daca xista sisteme de drept fara controverse in doctrina... cred ca e utopic asa ceva, irealizabil.
Eu nu spun sa pedepsesti cel ce a dat o hotarare ce a fost desfiintata pentru ca in apel s-au adus dovezi noi ori s-a dat o alta interpretare acelorasi fapte... dar pentru chestiuni strict procedurale ori pentru elemente esentiale de drept... alta mancare de peste!
Evident ca pentru asta e nevoie ca sistemul in intregul sau sa aiba mai multi bani, ceea ce inseamna personal mai mult, cauze mai putine pe cap de individ etc.

Eu nu stiu ce-i faceam doamnei aceleia de la evidenta populatiei... sigur ii faceam o plangere de nu se vedea! Asta e clar!
Pai cati oameni se duc avand hotarari pentru domiciliu, nume, incrdintare minori... ce dumnezeu, nu e o chestie pe care o vede o data pe an!!
Sincer, nu stiu daca plecam de acolo pana nu-mi "faceau domiciliu".
Pana la urma judecatoriile 3, 4 si 6 nu mai sunt in protest?
Eu stiu ca sunt. O sa ma interesez de dimineata, presupun ca nu e tarziu.
Sau este? :">

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor lilicrin lilicrin Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile... (vezi toată discuția)