avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Pro si contra protestului magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Pro si contra protestului magistratilor

Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest protest.

Am intalnit pareri diferite si, personal, sunt putin dezamagita de lipsa de reactie la nivel oficial a asociatiilor profesionale din avocatura etc.
Sau poate imi spuneti voi ca ele exista si eu sunt insuficient informata, cine stie.

Cam cat credeti ca o mai tinem asa? Mie mi-a placut cel mai mult atitudinea Tribunalului Bucuresti in hotararea luata in adunare... Frumos, explicit aratate cauzele ce se vor judedeca...
In alte parti cum e? Prin tara...
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 16:28, 25 Septembrie 2009
Saptamana se termina cum a inceput, cu proteste.

O zi fumoasa! :)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sunt tare curioasa cum incepem saptamana viitoare.
Unii zic ca s-ar termina protestul.
Ma indoiesc... Nu stiu ce sa spun...
Ati aflat ceva de metoda alternativa la Reg com de inregistrare? Aia pe care o scoate azi ministrul din buzunar?
Nimicuta. Daca aflu ceva iti spun.
AVLIL a scris:

:offtopic: In momentul in care un moderator (in acest caz, "nu stiu cine":D, adica eu) sau un user are de comunicat lucruri care nu tin de subiectul forumului, ataseaza un semn inainte de comunicare, semn care inseamna ca urmeaza niste randuri offtopic, ce nu au legatura directa cu subiectul discutat.

AStfel, semnul de la inceputul acestui mesaj, ca si din cuprinsul mesajului meu anterior, nu va este adresat direct si nu trebuie luat ca o apostrofare a dv.
SEmnele se adreseaza oricui intra pe topic, ei putand alege sa citeasca ori sa sara peste pasajele offtopic.

Asa cum am mai spus, discutam ideea si nu persoana. Faptul ca ii spuneti unui alt utilizator ceva legat de persoana lui (de exemplu ca nu e informat) este o observatie despre o persoana si nu despre un subiect.
Acesta este un forum si nici regulamentul de postare nu interzice persoana a II-a singular, asa incat sa o luati ca o jignire este o chestiune... personala!

Sunt useri pentru care ma chinui sa gasesc o solutie si ei imi spun "mersi, m-ai ajutat!" ASta nu se vrea o jignire la adresa mea, este un mod de exprimare, fiecare dupa educatia, experienta si interesul sau. Si cand spun educatie, nu o spun in sensul ca acel om e needucat, ci ca poate e mai educat decat mine in ale netului unde, pe forumuri, de regula nu se vorbeste la plural.

Veti observa ca vorbim cu unii useri la singular, ei cu noi, asta pentru ca ne simtim apropiati de unii; nu e o lipsa de respect.
La fel cum sa te adresezi la plural nu inseamna neaparat un mare respect fata de interlocutor. ;)

Domnule tdkappa13, va rog sa nu provocati dispute personale, imi place argumentatia la idee si e normal sa nu gandim toti la fel, ca de-aia exista discutii: sa intalnim oameni diferiti cu pareri diferite.
Tocmai pentru ca va apreciez ma astept sa pastrati un echilibru in discutii.

Sper ca nu v-am suparat din nou pe vreunul, ca veti inceta atacurile la persoane ori la comentarii offtopic si ca veti intelege aceste explicatii date de mine ca o initiere in folosirea forumului si nu altfel.
Va multumesc mult inca o data pentru participare, ideile dv., ale ambilor, sunt fluente si aduc argumentatii bune si sper sa continuati. =D> Va multumesc insa mai ales pentru ca ati inteles demersul meu prin acest mesaj si, sper eu, nu ati luat-o la nivel personal. :worthy:

O zi frumoasa pe forum!


Pro si contra evoca inevitabil controversa adica pareri pro si contra ! Controversa mea cu dl t 13 este una de idei si nu de persoane. Cu bemolul ca dansul a dat prin exprimare impresia ca ar fi un jude mascat si in plus unul din acela ce-si tutuie justitiabilii ce-i stau in fata ! In plus dansul confunda o greva mascata (cea din Romania) aratand ca magistratii francezi au facut asa ceva inainte numai ca numai ca .....pentru o zi. Cum traiesc si in Franta am dat o replica pentru lamurire !

Iar ca sa inchei, indiferent de Of T.... ce mi-l veti aplica, sustin ca adevaratii magistrati se pt simti oarecum desbracati de roba in cadrul acestui protest gregar . Consider ca exista alte mijloace de a te impune si a-ti apara profesia si puterea ce o reprezinti. Si asta cu atat mai mult cu cat unii doresc salarii mai mari intr-o tara adusa in sapa de lemn si in fata unui popor ce nu mai stie carui sfant sa se mai inchine !

Prin reducere la absurd incerc sa-mi imaginez ce s-ar intampla si cum am arata ca popor si Tara daca si celelalte Puteri ale statului s-ar pune sa protesteze sau sa faca greva !!!

Ceeace se intampla in aceste momente in Romania pare a fi o melodie in falset in cheia discursurilor gen Becali in Parlamentul European. Derizoriu si lipsa de cenzura in fata Europei din care ne facem ca am face parte se pare ca nu omoara nici macar cat gripa H1N1 !!!

Necazul este ca cei impotriva carora este indreata aceasta actiune îi cam doare in cot caci ei au fost adi la putere de un popor si ei sunt aidoma majoritatii ce i-a ales. Prin Constitutie Puterea JUdecatoreasca este aleasa de aceia si nu de popor ! Paradoxul ar trebui amendat cumva dar pleiada sau initiatorul potential al unei noi viziuni de societate romaneasca nu pare a exista inca !

Si de altfel cred ca imi pierd timpul caci nu magistratii frecventeaza acest forum. Iar al lor nu exista sau are acces strict cenzurat !

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor lilicrin lilicrin Greva magistratilor este generala? In toate judetele nu se judeca ? Cat va dura? Cunoaste careva raspunsurile... (vezi toată discuția)