avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt de proportie Autor cunoscut: ADMINISTRATOR DE BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt de proportie Autor cunoscut: ADMINISTRATOR DE BLOC

Sunt membru intr-o Asoc de Propietari, 90 Ap. Introducere: :O am descoperit pornind de la un fluturas RADET primit in cutia de scrisori ca Adiministratorul nu a achitat facturi la RADET/APANOVA/REBU din Mai 2008! am reusit sa obtin situatiile soldului Asociatiei de propietari dupa ce am aflat cu greu codul de client. datoriile insumate depasesc :O 110.000 RON[/color], ceea ce am primit de la furnizorii de utilitati inclusiv penalizari. Datoria creste cu circa 0,1 % pe zi. :((:((
Pe foaia de intretinere Datoria calculata de Administrator: de circa 10 ori mai mica 15.100 Ron adica normala pentru un bloc cu 90 de apartamente!
Am afisat mesaje la toate scarile incercand sa"activez" opinia publica. Am strans liste de semnaturi cu petitii catre primarie, politie, acum sunt hotarat sa merg si la Judecatorie.
Cum a fost posibil? Cf. documentelor pe care am reusit sa le primesc+confirmari telefonice de la furnizori: pentru facturile neachitate s-a semnat Protocol intre Furnizorul de Utilitati si Administrator ca reprezentant al Asociatiei de Propietari pentru reesalonare in ...X rate Lunare. Protocolul nu a fost respectat, Administratorul nu a achitat ratele, si conform Protocolului la suma restanta se platesc penalizari de 0,1% pe zi, Ceea ce nu cunosc sunt bazele legale pentru care nu s-a intrerupt alimentarea cu apa/apacalda/caldura...cu toate ca datoria creste constant.
Cu ocazia somatiilor lunare de la furnizori Administratorul mai achita 60-70% din rata datoriei reesalonata...poate de aceea nu se opresc utilitatile...
Concluzia se impune Administratorul fura dupa o "inginerie financiara" aplicata cu succes cu concursul tacit al Furnizorilor! Spre exemplu RADET nu opreste apa calda cu toate ca Facturile sunt neachitate din 05.2008 iar suma acestora este de 55.000 RON la care se adauga 16.000 Penalizari !!!!
Astfel majoritatea locatarilor sunt contrariati, desi le-am afisat datoriile nu sunt convinsi de proportia dezastrului.
Sunt inmarmurit de lipsa de reactie a multor vecini...In plus nu avem Presedinte...cenzori...nimic nu pare legal...Avem insa fiecare din noi chitante cu care am achitat intretinerea !
Adresele facute (cu lista de semnaturi aferente - ca la semnat toti vecinii sunt de acord) ne-au fost returnate de la Primarie cu raspunsuri de genul: nu este de competenta noastra. Am depus plangere la politie, in nume personal inca din 25 August 2009 si raspunsul nu a venit: "lucrarea este in desfasurare". Am trimis documentele impreuna cu o plangere la judecatoria de sector, astept sa primesc confirmarea ca le-au primit. Totusi, vine iarna, ce ma sfatuiti sa fac sa pot rezolva in conditiile date situatia? Doresc in primul rand sa impiedic Administratorul sa "fuga" si sa-l putem trage la raspundere pentru a recupera sumele datorate si Angajarea unui Administrator nou Autorizat/firma care sa preia in urma unui control contabil/judiciar gestiunea.
buna seara,
ma confrunt cu aceeasi problema la blocul in care m-am mutat de 2 ani de zile. Am aflat ca avem o datorie totala de 350.000 lei la furnizorii cunoscuti, binenteles esalonari care nu au fost facute s.a.m.d.
problema cea mai grava la noi este faptul ca nu avem nici un fel de act , nici macar o ultima lista de intretinere. Nimeni nu mai recunoaste nimic, nu exista presedinte, cenzori sau comitet si cu toate ca pe fatada blocului scrie asciatie de propietari nu suntem decat una de locatari.
ne-am organizat rapid, eu sunt noua presedinte, si am luat semnaturi de jumatate plus 1 dintre locatari pentru, noua administratie, expertiza contabila, plangere penala, imputernicire pt mine de a reprezenta blocul in relatia cu statul, furnizori. am citit apometrele si am facut un tabel centralizator exact ca la un bloc nou. vom face liste de intretinere pe baza facturilor de la furnizori si vom calcula pausal pentru prima luna asta pt a putea plati la furnizori o parte din datorii. Toti furnizorii au colaborat si ne sprijina in actiunea noastra prin amanarea somatiilor de inchidere a utilitatilor. Dorim sa deschidem un cont in banca, se poate daca suntem asociatie de locatari???
problema nr 1??? cum putem incasa??? fara sa avem o stampila sau chitantier...ceva??? NU AVEM NIMIC! de asemenea aceeasi situatie este la toate blocurile la care dansa a fost administratora.
luni cand adun toate duplicatele de facturi, voi inainta si plangerea penala la politie??
am citit toate forumurile si ma inspaimanta inconstienta oamenilor.
la adunarea generala se uitau crucis la mine cand le-am zis ca puteau incheia o asigurare de raspundere profesionala pe numele administratorului.
ce ma sfatuiti sa fac in continuare si pt a putea incasa???
multumesc mult si traiasca internetul oamenilor inteligenti :)
camelia
Pentru a putea incasa va trebui sa eliberati chitante, asa ca megeti la o tipografie si cumparati chitantiere.
Mergeti la un centru de produs stampile si faceti-va o stampila cu asociatia sau cu numele dv pe ea .
@cameliaalexandra
Traiti o situatie paradoxala, pe cat este de urgent de rezolvat treaba cu furnizorii si cu proprietarii in acelasi timp, pe atat este de luat pe indelete lucrurile si pornite bine in directia buna.
Mie nu mi-ar fi venit ideea pe care v-a spus-o @adriantot cu stampila pentru ca as fi considerat ca la magazin nu va face o asemenea stampila fara CIF, dar ideea e buna, incercati (pe asociatie de locatari).
Chitantierele le puteti cumpara si de la papetarie, sunt la tipizate. Tot de acolo va luati si un registru de casa. Deocamdata ca sa puteti incepe activitatea dintr-un loc. In rest, duplicate facturi, plangere penala...este in regula.
Nu puteti deschide cont. La banca va trebuie CIF, dovada a faptului ca sunteti persoana juridica, ceea ce nu sunteti. In plus de asta nici nu vad la ce v-ar trebui acum cont in banca pentru ca ce incasati trebuie sa mergeti repede sa achitati din facturile restante.
............................
Pe de alta parte neaparat trebuie sa va organizati si sa demarati actiunea de infiintare a asociatiei de proprietari. Va va fi mult mai usor sa va desfasurati activitatea legal, sa va reprezentati fata de terti si, in general....sa nu mai stati cu teama ca va mai fura cineva sau ca vine vreo inspectie cine-stie de unde si va amendeaza pe toti, nevinovati.
O asociatie de locatari nu poate multe din ceea ce poate o asociatie de proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
elga50, moderator
fiind asociatie de locatari, stampila cu "asociatia de locatari bl. " este aceea dreptunghiulara si o folosesc pt chitante si cea cu numele meu de exemplu pt contracte??
va trebui oare sa o facem diferita ca design de cea veche??
va intreb deoarece am auzit tot felul de pareri.
Forma stampilei nu mai are nicio importanta, dupa stiinta mea. De vazut la magazin.
Contracte? Ce contracte? Nicio persoana juridica, mai ales furnizorii nu fac contracte cu o persoana fizica, chiar imputernicita.
Va faceti o singura stampila cu "Asociatia de locatari, bl....... str....... nr......". Pe aceasta o veti folosi peste tot, si pe chitantiere, si la furnizori. Peste tot unde va veti duce in calitate de imputernicit pentru asociatia de locatari, o purtati cu Dv. pentru ca va va trebui.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Asoc. de propietari cu restante la furnizori: daca refuz sa platesc din nou facturile din 2008? cmariusstancu cmariusstancu Stimate Doamne/Domni, reapelez la bunavointa Dvs. de a analiza o situatie deosebita: sunt membru intr-o asociatie de locatari dezorganizata. Neavand ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)