Tocmai am fost citata deoarece fostul sot a deschis in data de 14.02.2017actiune de stabilire a programului de vizita pe calea ordonanţei preşedinţiale desi in data de 8.12.2016 s-a finalizat fondul programului de vizitare printr-o hotarare necomunicata pana in prezent. Intrebarea mea este cu privire la logica acestei ordonante in acest context chiar daca ar exista si o cale de atac a hotararii de fond dupa comunicare. Este sfatuit legal prost? Se poate invoca exceptia de lucru judecat?
Am observat ca a facut apel in data de 05/04/2017. Totusi in hotarare scrie " Cu drept de apel în 5 zile de la pronun?are, apel care se va depune la Judecătoria Gala?i. Pronun?ată azi, 30.03.2017, solu?ia urmând a fi pusă la dispozi?ie prin grefa instan?ei. "
Intrebarea este daca pot invoca exceptia intoducerii tardive a apelului deoarece
ziua 1: 31 martie + 4 zile aprilie pana in data de 4.03.2017. Inteleg corect ca sunt zile calendaristice, am dreptate? Va multumesc anticipat
S-a încadrat în termen, 05-aprilie-2017 era ultima zi a termenului pentru a declara apel.
Ziua când s-a pronunțat(30-martie) și ultima zi(05-aprilie) nu se iau în calcul.
Cele 5 zile sunt calendaristice : 31-martie=>04-aprilie, minus 30-martie, minus 05-aprilie.