avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act normativ repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act normativ repartizare apa

Imi puteti indica actul normativ care reglementeaza modul de repartizare a consumului de apa rece/calda inregistrat la nivelul bransamentului blocului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:45, 3 Noiembrie 2009
LocatarB a scris:

@adriantot
Am intrat pe forumul recomandat (scala.forumgratuit), dar te rog sa nu-mi iei in nume de rau: De ce se mai pun apometre/repartitoare daca tot nu platim ce arata aparatul?

Poate nu s-a inteles bine. Se pun apometre ca fiecare proprietar sa plateasca ceea ce donsuma , conform apometrului. Si acest lucru este valabil in asociatiile bine administrate.
Dar orice insataltie se mai defecteaza la subsol, pe tronsoane, in apartament , pe conductele comune, etc. si se provoaca pierderi de apa.
Apoi unele apometre nu pot fi citite lunar pentru ca nu este de gasit proprietarul sau acesta nu aduce indexul la asociatie.
Unii proprietari poate ascund adevarul si consuma fara sa declare .
Apometrele din apartament pot indica un consum eronat ceea ce duce la necesitatea verificarii periodice a acestora.
Toate acestea duc la diferente intre consumul facturat de furnizor conform apometrului de la bransament si suma consumului dat de apometrele individuale.
Aici este probleme, modul de repartizare a acestei diferente duc la situatia cand se poate dubla pretul unitar al apei sau se poate repartiza pe suprafata, pe nr de persoane , etc.
Daca sunt montate apometre, nu inseamna ca diferentele , pierderile, avariile le suporta furnizorul daca acestea se produc dupa apometrul de la bransament.
Asa ca fiecare proprietar va plati exact cat inregistraeza apometrul sau si va suporta si o suma pentru diferentele de apa care , suma, poate sa se stabileasca in conformitate cu un regulament adoptat in asociatie , care regulament sa imbine mai multe metode , sa multumeasca pe cat mai multi sau mai bine spus, sa nemultumeasca pe cat mai putini.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
Adriantot, moderator
Eu as pune acest raspuns al lui @adriantot la o gazeta ad-hoc unde sa gasesti raspunsuri clare la probleme clare.

In explicatiile tale ai subliniat ca: "fiecare proprietar va plati exact cat inregistreaza apometrul" dar ai omis sa subliniezi si continuarea si va suporta si o suma rezultata din:
- defectarea instalatiei la subsol, apartament
- nedeclararea de catre vecin a consumului citit
- consumul eronat indicat de apometrul vecinului
- puncte de consum necontorizate (ghene,subsol)
- pierderile de apa inainte de apometrul de apartament
- clasa de precizie diferita a apometrelor
- lipsa verificarii metrologice a apometrelor
- prietenia cu administratorul
Afacerile merg inainte. Azi am aflat ca nemtii au cel mai mare IQ.

D-le daca ceea ce v-am aratat eu, acel regulament muncit, verificat in practica , care este functional si asigura posibilitatea de a repartiza diferentele de apa, nu va convine, puteti sa faceti dv altul mai bun si publicati-l sa-l folosim si noi.
Aceasta metoda de repartizare a diferentelor de apa are la baza consumul individual , cel inregistrat pe apometrul din apartament. Sunt luni de zile cand suma consumurile din apartamente este egala consumul determinat la apometrul de la bransament.
Pentru a intelege mai bine, permiteti-mi sa glumesc si sa comparam cu salariul de baza si unele sporuri , premii, stimulente, etc care formeaza impreuna veniturile salariale.
LocatarB a scris:

In explicatiile tale ai subliniat ca: "fiecare proprietar va plati exact cat inregistreaza apometrul" dar ai omis sa subliniezi si continuarea si va suporta si o suma rezultata din:
- defectarea instalatiei la subsol, apartament
- nedeclararea de catre vecin a consumului citit
- consumul eronat indicat de apometrul vecinului
- puncte de consum necontorizate (ghene,subsol)
- pierderile de apa inainte de apometrul de apartament
- clasa de precizie diferita a apometrelor
- lipsa verificarii metrologice a apometrelor
- prietenia cu administratorul
Afacerile merg inainte. Azi am aflat ca nemtii au cel mai mare IQ.

Si acum pentru ca ati aflat adevarul gol-golut pe care cativa dintre noi ne straduim de-atata timp sa vi-l ascundem, mergeti la asociatia Dv. si pe baza de argumente pe care ni le-ati scris si noua aici, propuneti sa treceti la regimul pausal de impartire a consumului. Sa vedeti atunci consum...!!!!! Si sa vedeti atunci banuti dati pe apa altuia......:)

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)