avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act normativ repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act normativ repartizare apa

Imi puteti indica actul normativ care reglementeaza modul de repartizare a consumului de apa rece/calda inregistrat la nivelul bransamentului blocului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:45, 3 Noiembrie 2009
@elga
Fac si eu haz de necaz. Daca ar fi sa merg undeva, nu la asociatia mea, as merge la nemtii care folosesc acest aparat, ca nu cumva sa consume mai mult fara sa plateasca. E o mentalitate diferita de a majoritatii de aici. La mine in asociatie, in fata listei de plata, ne mandrim cu economia realizata (1 mc apa=3,00 lei), chiar inselandu-ne vecinul. Dar daca te urci in ascensor, pentru a respira, iti trebuie masca de gaze.
Gata, e ultima, tot nu am aflat de actul normativ ce reglementeaza repartizarea consumului, promis in Lg.230/2007.
Am urmarit discutia dvs. Poate va ajuta si discutia de la: www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID.../.html
Cum spuneam, parerile sunt impartite, dar cum suntem romani - nu nemti....
Stima,
Buna seara. Am si eu o intrebare (sper sa o postez in sectiunea corecta): intr-un bloc vechi, cu centrala proprie, pot fi sau nu montate apometre? In luna august, la o garsoniera de 25 mp intr-un astfel de bloc, garsoniera unde nu a stat nimeni, deci nu s-a consumat nimic, intretinerea a fost de 50 RON. In luna septembrie, in aceleasi conditii de consum 0 intretinerea a fost de 100 RON, ceea ce mi se pare strigator la cer. Daca in aceste conditii vin de plata sumele astea astronomice, in lunile decembrie-ianuarie mi-e frica sa ma gandesc ce suma va fi de plata. Pentru montarea apometrelor este nevoie de acordul administratorului sau al presedintelui de bloc? Va multumesc.
HG nr 1588''2007,Sectiunea a 2 a
Art 34 Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane cheltuielile care sunt determinate de numarul de persoanelor care locuesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar in parte pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuesc sau desfasoara activitati in cladire pentru luna care se calculeza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru apa rece,calda si canalizare

Art 38 1 In lipsa contoarelor de inregistrare a consumului de apa la bransament,repartizarea consumului se face potrivit normelor in vigoare,pe baza de bareme pe fiecare tip de consumator in parte
@cami04
Da, se pot monta si contoare pentru apa si repartitoare de costuri pentru caldura.

Toata problema este ca majoritatea proprietarilor sa doreasca acest lucru...si asta se poate constata intr-o adunare generala a proprietarilor pe care sa o propuneti comitetului executiv (presedintelui) al asociatiei ca tema de dezbatere.

Daca comitetul (presedintele) nu va raspunde la solicitare puteti face un tabel cu semnaturi (sunt necesare 20% din numarul proprietarilor) in care sa declansati Dv. insiva(inseva) aceasta adunare generala.

Pentru apometre este necesar adeziunea la idee a 50% +1 din totalul proprietarilor, iar pentru repartitoare 80%. Cu mai putin nu se pot monta.

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)