avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite?

Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu handicap, insa nu am gasit un raspuns concret. Nu se precizeaza niciunde daca in parcarile private, care ofera spatii pentru persoanele cu dizabilitati se plateste sau beneficiaza de parcare gratuita.

Citind deasemenea si informarea emisa de ANPD (autoritatea nationala pentru persoanele cu dizabilitati) [ link extern ] :

"În baza cardului-legitimație, conform prevederilor art. 65 alin.(5), administratorul spaţiilor de parcare din domeniul public repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități care au solicitat şi au nevoie de astfel de parcare, cât mai aproape de domiciliul acestora."
, dar nu este mentionat nimic de accesul in parcarile private si parcarea autovehiculului.

Ma puteti ajuta cu o lamurire?
Cel mai recent răspuns: Tjuliano , utilizator 02:59, 6 Iunie 2021
Locul de handicap.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am o persoana in familie cu grad 1 de handicap , am solicitat la
Primarie loc de parcare . Au fost foarte promti si in 2 saptamani am avut locul de handicap. Problema este ca am doi vecini la
Blocul alaturat care intradevar detin un card de handicap dar mentionez ei se pot deplasa singuri pe picioarele lor. Cum sa fac sa nu mai parcheze pe locul
Solicitat mentionez fratele meu nu se poate deplasa trebuie sa merg in brate cu el. Din cate am inteles pe locul meu are voie sa parcheze oricine cu card de handicap. Va rog sa ma ajutati cu o informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semn parcare persoane cu handicap luca luca luca luca Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste \"parcari\" sunt nominale? Concret, pe strada din ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoane cu handicap Fundatia Bucurie Fundatia Bucurie Buna ziua , as dori sa stiu raspunsul corect ( legal )la urmatoarea situatie : Marti la ora 8,30 intru cu autoturismul fiicei mele , posesoare de card ... (vezi toată discuția)
Discriminare persoana cu handicap, obligatie creare locuri de parcare pentru persoane cu handicap Milady09 Milady09 Buna ziua, Detin certificat de handicap si card-legitimatie de acces parcare in locurile special amenajate. Detinatorul cladirii de birouri unde lucrez ... (vezi toată discuția)