avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acceptare apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acceptare apel

Tatal minorului a solicitat prin Ordonanta Presidentiala schimbarea domiciliului la tata. Instanta a admis si s-a pronuntat ca domiciliul minorului sa fie stabilit la tata pana la judecarea pe fond.
La judecarea Ordonantei ,mama minorului nu a fost prezenta si a facut Apel . In urma apelului Instanta a admis Apelul si a anulat definitiv Ordonanta Presidentiala.
Pana la judecarea pe FOND (are loc peste o luna ) mama minorului vrea sa ia minorul la domiciliul ei, dar minorul este disperat, traumatizat de prezenta mamei si refuza categoric sa mearga la mama !?
Care sunt solutiile in acest caz , cum sa procedez cand minorul refuza categoric sa mearga la mama, se agata de gatul meu, plange, tipa, etc.
Probabil va merge sa ma reclame la Politie, va veni cu Executorul judecatoresc etc....eu ce sa fac sa nu intru sub incidenta legii penale ? copilul refuza efectiv sa iasa din casa , iar cu forta nu pot sa fac acest lucru !? trebuie sa solicit ajutorul Protectiei copilului?...va rog foarte mult sa-mi dati o solutie pentru a nu intra sub incidenta legii riscand sa-mi pierd slujba.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:49, 17 Martie 2017
În general, dacă copilul refuză categoric plecarea, se aplică art. 913 Cod de procedură civilă, adică executarea silită, cu toate etapele şi , în final, după un ciclu de cca 6-7 luni, se ajunge la plata de penalităţi în favoarea părintelui creditor.
Citind postările anterioare ale userului, am dedus că dânsul e cel care reţine copilul, ba că e bolnav, ba că mama nu-l îngrijeşte corespunzător. Copilul a locuit cu mama, mama a respectat programul de relaţii al tatălui şi tatăl a reţinut copilul :(
D-le pianist02, eu pot să vă cred, dar cele semnalate de dvs. trebuiesc reclamate autorităţilor - Protecţia copilului, Poliţie, Autoritate Tuteleră, instanţă, dar nu este permisă a se face o ilegalitate pentru a înlătura o altă ilegalitate. Din postările dvs. anterioare am văzut că v-aţi înţeles cu mama minorei în anumite aspecte, deci nu aţi fost în conflict ireconciliabil. Acum, probabil sunteţi.
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
Martonze, utilizator
Copilul are 4 ani si jumatate
pianist02 a scris:

Dar, faptul ca la procesul de divort, mama declara sub juramant ca are domiciliul intr-o localitate si ca este ajutata de parinti, dupa care se muta in alta localitate la 300 de km, schimband total conditiile de crestere si educare ale minorului ,fara sa anunte Instanta, autoritatea (Protectia copilului ) si tatal minorului , unde este traumatizat permanent, unde este pur si simplu dezradacinat de mediul in care a trait de la nastere si pana in prezent...oare acestea sunt aruncate la cosul de gunoi ??? Chiar este necesar ca viata acestui minor sa-i fie dirijata de o mama total iresponsabila, d-zeule in ce tara traim ???


Stimate domn,

Pe dreptul familiei stiu instante care zic ca este mai bine ca parintii sa se inteleaga pentru ca altfel vor fi amandoi nemultumiti.

Sunt situatii complicate si incordate iar instantele nu le pot rezolva mereu.
Pot fi si situatii in care in niciun caz nu poate fi vorba de rezolvat ci mai rau de incurcat lucrurile...

Daca copilul nu vrea sa plece cu mama lui e posibil ca soarta sa va fie favorabila si sa nu raspundeti penal.
Dar daca va vrea sa plece cu ea si il veti impiedica veti raspunde penal.
In drept, un mic detaliu schimba cu totul datele problemei.
Daca va permiteti sa angajati avocat in faza de executare silita ar putea sa va fie de mare ajutor pentru ca executorul fiind platit de partea adversa nu va tine cu dvs...cred eu...
Cu parere de rau , dar daca a-ti urmarir userul in totalitate (se pare ca nu a-ti facut acest lucru ), o sa vedeti ca tatal nu a retinut nici macar o secunda minorul, ba din contra a respectat adliteram hotararea instantei si orele de vizita, pe tot parcursul iar mama minorului din cei patru ani si jumatate din varsta minorului a stat efectiv cu acesta (fiind plecata in strainatate) circa 5-6 luni ,in acest timp minorul locuind cu tatal si bunicii paterni .
Daca copilul refuza sa mearga la una dintre parti mai sunt intrunite elementele consitutive ale infractiunii de nerespectare a unei hotarari judecatoresti privind incredintarea minorului ? sau in acest caz se fac aplicabile prevederile Art. 912 Noul Cod de Procedură Civilă - Refuzul minorului Executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori Executarea silită a altor obligaţii de a face sau a obligaţiilor de a nu face.

aici este dilema..

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala ContSters407458 ContSters407458 Daca dupa 5 luni de la pronuntarea divortului ( avand hotarare definitiva ) am depus ALTA PLANGERE pentru schimbarea domiciliului minorului de la mama la ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)
Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)