avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acceptare apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acceptare apel

Tatal minorului a solicitat prin Ordonanta Presidentiala schimbarea domiciliului la tata. Instanta a admis si s-a pronuntat ca domiciliul minorului sa fie stabilit la tata pana la judecarea pe fond.
La judecarea Ordonantei ,mama minorului nu a fost prezenta si a facut Apel . In urma apelului Instanta a admis Apelul si a anulat definitiv Ordonanta Presidentiala.
Pana la judecarea pe FOND (are loc peste o luna ) mama minorului vrea sa ia minorul la domiciliul ei, dar minorul este disperat, traumatizat de prezenta mamei si refuza categoric sa mearga la mama !?
Care sunt solutiile in acest caz , cum sa procedez cand minorul refuza categoric sa mearga la mama, se agata de gatul meu, plange, tipa, etc.
Probabil va merge sa ma reclame la Politie, va veni cu Executorul judecatoresc etc....eu ce sa fac sa nu intru sub incidenta legii penale ? copilul refuza efectiv sa iasa din casa , iar cu forta nu pot sa fac acest lucru !? trebuie sa solicit ajutorul Protectiei copilului?...va rog foarte mult sa-mi dati o solutie pentru a nu intra sub incidenta legii riscand sa-mi pierd slujba.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:49, 17 Martie 2017
@asao fi - Aveţi dreptate, DAR nu prin Ordonaţă Preşedinţială. De aceea există instanţa de fond.Şi motivul nu a fost că a lăsat copilul neîngrijit, flămând, sau că l-a snopit în bătaie, ca să necesite urgenţa. Aşa, am putea să o ţinem tot în procese până copilul devine major, că schimbări sunt în fiecare zi, în fiecare zi copilul este mai mare cu o zi. Bănuiesc că mama nu s-a apărat ştiind că un asemenea demers e inadmisibil.
Referitor la penalităţi:executarea silită -1 zi, stabilire consilire cu consiliere - 3,5 luni, altă executare-1 zi, 3 luni până la aplicarea penalităţilor - ei, am greşit , sunt 7 luni.
Martonze a scris:


Referitor la penalităţi:executarea silită -1 zi, stabilire consilire cu consiliere - 3,5 luni, altă executare-1 zi, 3 luni până la aplicarea penalităţilor - ei, am greşit , sunt 7 luni.


Eu am alt algoritm posibil. Dar il stiti si dvoastra, destul de bine. Va dau doar inceputul: cerere executare, cerere incuviintare executare, judecare incuviitare, redactare incuviintare, comunicare cf 910 alin 2... Si ma opresc aici.

Recapitulare cronologica ;

-Pana la varsta de 4 ani minorul locuieste la tata si bunicii parentali. 1. 2015- PROCES- sentinta definitiva-domiciliul minor la mama cu orar de vizitare pt.tata
2. 2015-2016 timp de 7 luni, mama pleaca in strainatate ,minorul ramane in ingrijire la tata si bunicii parentali
- 5 luni de zile reprezinta intreaga perioada din varsta minorului ,cat minorul locuieste efectiv la la mama si atunci conform orarului de vizita.
3. 2016 -mama minorului revine in tara ,minorul se detaseaza total de mama
-este mutat abuziv (schimbat domiciliul) in alta localitate la 300km, fara sa informeze autoritatile si nici tatal (domiciliul nedeclarat in instanta la primul proces), unde minorul este traumatizat puternic.
4. Se initiaza Ordonanta Presidentiala, Instanta admite schimbarea domiciliului minorului la tata pana la solutionarea pe Fond (aprilie 2017), minorul ramane la tata si in prezent.(4 luni )
5. 2017-martie ,Instanta suprema admite Apelul initiat de mama, si anuleaza Ordonanta .
Mama vrea sa vina sa ia minorul (fara o hotarare judecatoreasca scrisa ), minorul refuza categoric (fara sa fie influentat) sa mearga la mama !???
- daca vine cu un Executor judecatoresc, lucrurile se clarifica
- daca vine mama singura si minorul refuza sa mearga la mama , CE POT EU SA FAC sa nu incalc Legea ? (mama o sa cheme Politia, nu ?), eu pot sa oblig copilul sa plece, ce as purea face ? decat sa chem eu Politia sa constate ,Protectia copilului si eventual sa filmez intreaga scena ,poate si un martor? Va rog, astept solutii ,multumesc.
Va asigur ca am inteles speta. Deocamdata, ultimul document scris, este ordonanta ( fond ) care stabileste copilul la dvoastra. In locuinta dvoastra nu are drepul sa intre nimeni (nici politia!) daca nu detine un mandat de la parchet in acest sens. Politia nu are treaba decat cu spetele penale. Pe civil, iar nu aveti obligatii, decat daca vin prin posta din partea unui executor.
Am inteles si ca sunteti un fel de shmeker. Si noi suntem.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
asaofi, utilizator
Va accept tonul ,un pic ironic ,adica sunt putin "shmeker", dar vreau sa va asigur ca sunt doar un simplu cetatean si un tata cinstit, care nu vrea decat ca interesul minorului sa fie mai presus decat ambitiile parintilor si nici eu sa nu intru in contradictie cu legea...daca acest lucru deranjeaja, atunci va rog acceptati-mi va rog scuzele de rigoare ,oricum multumesc mult pt. amabilitate , pentru sprijinul si efortul dv. privind informarea noastra , multumesc !

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala ContSters407458 ContSters407458 Daca dupa 5 luni de la pronuntarea divortului ( avand hotarare definitiva ) am depus ALTA PLANGERE pentru schimbarea domiciliului minorului de la mama la ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)
Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)