avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sot cu copii din prima casatorie; cum poate proteja ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sot cu copii din prima casatorie; cum poate proteja actuala sotie astfel ca, copii din prima casatorie sa nu poata revendica bunurile dobândite pe timpul casatoriei cu actuala sotie

Doredc sa stiu care este procedura legala ca sotul care are copii din prima casatorie sa poata proteja actuala saotie astfel ca, copii din prima casatorie sa nu poata dobândi bunurile obtinuta din actuala casatorie, dupa decesul tatalui lor.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:38, 10 Mai 2017
Vindeti tot, domnule! Asa veti fi sigur ca nu vine niciun copil nemerituos la mostenire! Dramatic acest interes pentru a nu lasa nimic copiilor post-mortem. Poate ca ar fi fost mai frumos sa incercati sa va apropiati de ei, independent de ce le va ramane dupa d-voastra...poate va imbolnaviti (ceea ce nu va doresc) sau din varii motive ramaneti fara niciun venit/bun mobil sau imobil. In astfel de situatii dragostea si apropierea sufleteasca a copiilor sunt mai importante! Nu vorbesc din carti, ci din experienta de viata.
Tot din experiența de peste 20 de ani, vă spun că există copii care nu merită nimic.Nu cred ca cineva face copii doar ca să aibă cine veni la mostenire. De copii trebuie sa te bucuri,iar la bătrânețe sa ai un suport.Măcar să te sune din când in când,să vadă ce faci.Altfel,pentru ce naiba mai faci copii?
Faci copii pentru ei, nu-i faci din egoism, pentru sine. Sa aiba cine sa x, cine sa y.
Crestem copii, nu viitoare slugi.
Secosan a scris:

Poate nu ati auzit de copii NEMERITUOSI, care asteapta doar mosteniri fara a face nimic pentru a le merita. In afara de a avea dreptul legal, mai trebuie sa dea dovada ca merita!


Copiii "nemerituosi" nu s-au nascut asa ci, au fost educati astfel. E drept, nici legea nu e tocmai corecta. Cum spuneti, multi doar asteapta mosteniri, fara a face nimic; nici nu muncesc, nici nu au grija de cei de la care primesc mosteniri.
Ce inseamna copil merituos....pot sa intreb esti un parinte responsabil, pentru ca un copil cand greseste este rezultatul educatiei tale, a implicari tale in viata lui...tu, ca parunte ti ai asumat aceste lucruri cand l ai adus pe lume, el nu a avut optiuni.

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)