avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Se poate concedia o persoana in urma evaluarii performantelor profesionale individuale referitor la activitatea desfasurata in anul 2016 desfasurata in alt mod fata de cum prevede legea (O.M.S. 1229/2011)
Aceasta evaluare consta in acordarea de note de la 1 la 5 de catre seful de compartiment in urma analizarii activitatii din anul 2016 comform atributiilor din fisa postului .
Evaluarea s-a facut prin test scris inopinant la ora 14 acordat doar anumitor personae si fara sa fie anuntat data si bibliografia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 10 Mai 2017
Fiind in perioada de preaviz mi s-a cerut sa parasesc biroul si sa merg in altul, probabil incurc si nu poate sa-si faca" mendrele" la discutie fiind si un avocat care a folosit cuvinte obscene. Vazand ca nu plec din birou a emis o dispozitie prin care mi se cere ca de luni sa raman obligat in concediu de odihna, iar dupa toate aceaste tracasari mi s-a facut rau si am ajuns la urgenta. Ce-mi recomandati sa raman in C.O. , care sunt pasii de urmat?
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz.
Nu a fost facuta nici o programare pt C.O.
Ce parere aveti stau acasa in C.O. respectand dispozitia data sau merg la munca, care sunt pasii de urmat?
Puteti merge la munca , invocand faptul ca decizia este nelegala , iar in sprjinul afirmatiei dvs va veti sprjini pe dispozitiile art.144 alin.2 C.mun. si art.148 alin.1 C.mun.

Codul Muncii
Art. 144.
......
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Art.148
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
.....
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am mers la munca in ultimele zile din martie dar a pus pe cel ce se ocupa de pontaj sa ma treaca in c.o. Daca contest dispozitia pana se judeca se termina perioada de c.o.
Ce este de facut ca eu vreau sa efectuez concediul in alta perioada?
Aceste zile de c.o. abuziv se scade din c.o.-ul propriuzis?

Alte discuții în legătură

Durata si perioada concediului de odihna 666ate 666ate Buna,as dori raspuns la:1) Cum se calculeaza zilele de c.o. pe luna/an,avand in vedere ca am vechime totala in domeniu cam 25 de ani,dar lucrez aici din 13. ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu de odihna ContSters126453 ContSters126453 Buna ziua, Lucrez intr-o firma...de 2 ani..si intotdeauna au fost \"mici\"probleme in a acorda concediul de odihna cuvenit angajatului,din diferite ... (vezi toată discuția)
Ma pot obliga sa-mi iau concediu de odihna? Aly07 Aly07 Buna ziua, La locul actual de munca se insista pe faptul ca exista niste perioade prestabilitate in fiecare an in care trebuie sa se ofere concediu de ... (vezi toată discuția)