avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... atestat cpi sau cpc?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

atestat cpi sau cpc?

de ce nimeni nu poate sa dea un raspuns exact la aceasta chestiune?
am cauta la dumneavoastra pe site dar nicaieri nu e spus un raspuns cert, cu litera de lege privind situatia:

am detinut permis de conducere ABCE, mi/a fost anulat si am `redobandit` recent categoriile BCE. bineinteles alte serii si alte date a obtinerii categoriilor.
detin atestat marfa CPC care a expirat in urma cu o luna 03.2012-03.2017.

ce tip de examen trebuie sustinut acum, pt reinoirea atestatului? CPI sau CPC?
am facut o petitie, din care nu am inteles nimic: [ link extern ]
sau unde/ ce articol se explica situatia? sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
va multumesc. ady arad
Cel mai recent răspuns: adryanb27 , utilizator 17:33, 28 Aprilie 2017
am fost al arr, am explicat situatia, mi s/a verificat acest certificat, exista dar e expirat, nu mai are nici o valoare. sa imi fac altul. am cerut in scris, sa mi se dea o astfel de solutionare privind atestatul cu seria x, cu toate ca m/au luat la misto ce sa fac cu ea daca am cpcul (cam asa e) dar totusi au acceptat cererea dandu/mise o rezolvare in ce am cerut, confirmand ce am spus mai sus.
la arr am intrebat spre exemplu, daca atestatul avea valabilitate 2013-2018 mai puteam circula/profesa? mi/au spus ca bineinteles, doar ca trebuia sa vii la noi, sa platesti taxa pt atestat depui cerere, stiti voi, si sa iti dam altu, intervenind acea obligativitate schimbare unor date ce trebuia sa o anunt. le/am explicat si lor situatia, ei trimitandu/ma la scoli de atestate, ca ei fac dosarele, pregatirile cursantilor... ei sunt acreditati cu asa ceva, arr nu cu asa ceva se ocupa. iar scolile ulterior ma trimit la arr... cu cpc in buzunar.

m/am deplasat la o scoala de atestate, unde in urma cu 2 saptamani am platit cursurile (unui cpi ca asa ziceau ca tre sa procedam, bineinteles ca atunci am explicat situatia, am dat buletin permis atestat, atestat la care nu au dorit sa se uite) si am intrebat de ce ma incadreaza la art 2, si nu la art 3 pregatirea continua. dupa certuri, citirea acelor articole, si chestia ca stiu ei ca atestul se anuleaza in una permis anulat, am cedat si fie cum doresc ei.
si oricum ce tot vrei daca ai permis din 2017... am cerut, cititi/mi unde scrie ca atestatul cuiva se anuleaza in cazul anularii permisului mama, sau restrictia care ar spune ca in cazul obtinerii atestatului de instructor auto, a nu avea in ultimii 5 ani permisul anulat. cum ziceam, am cedat, asa stiu ei... si sa merg la arr.

am fost la alta scoala, cu gandul ca daca se poate da cpc, sa ma transfer, si sa vad ce mi se spune.
la fel si aici, ca ei stiu ca mi s/a sa anulat acest atestat, in urma anularii permisului... dar pana la urma acesta a fost de acord sa incerce (simuleze o inscrie a unui cursant, eu, in vederea obtinerii cpc) am dat buletin permis atestat, a intrat pe nus ce program/soft de la arr, (al arrului) ce date au bagat acolo nu stiu din acele acte, doar ca scria mare cu rosu ceva de genu: pregatirea cpc nu este posibila fiindca candidatul nu are permis inainte de 2009.
pana la urma a cam acceptat ca as putea avea dreptate, dar a zis ca ei nu is de vina ci softul arr care nu le da posibilitatea bla bla.
cum un posesor de permis si cpi din 2011-2012, nu ii da softul ca nu are permis inainte de 2009... aia nu mi/a venit atunci in minte!?
sa merg la biroul avocatilor, si sa caut pe cineva specializat in transporturi, sa dau statul in judecata la cedo si sa cer daune, cam astea au fost discutiile finale.
(s/ar putea ca politia romana sa aibe o vina, prin acea redobandire a permisului, eu defapt sa nu redobandesc nimic, serii si/sau datele obtinerilor categoriilor a vechiului permis, s/ar putea ca softul arr sa fie gresit facut si astfel se ingradeste posibilitatea/drepturile cuiva, si in ultima instanta scoala de atestate care scolarizeaza un cpcist cu cursuri de cpi obligandul pe acesta sa dea un alt tip de examen decat prevederile legale.)

`bineinteles daca noi avem dreptate cand sustinem ca atestul mi/este valid, si ar trebui sa dau cpc` sa nu ne scape noua ceva.

eu personal, am sa joc cum mi se canta. (fiecare are dreptul/responsabilitatea sa dea un pumn cuiva, ramane mai departe pagubitul sa ...) nu mai am timp sa demonstrez cuiva ca, unde ar fi dreptate. tre sa imi dau un examen ce am de gand sa il iau. mai departe mai vedem, totusi s/ar putea sa nu ramana asa dupa. un weekend placut domnilor!
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2017
adryanb27, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor Ady 1 Ady 1 Bună ziua. Am o problemă în legătură cu permisul de conducere. În anul 2000 am obținut permisul de conducere cat.B. C. În 2004 am fost angajat in ... (vezi toată discuția)
Examen atestat cpi sau cpc? Dorin N Dorin N Buna! As dori (daca) se poate) o lamurire la o anumita situatie. Pe scurt: Obtinut in 1994 cat. B C E fara atestat Anulat in 2008 Redobandit in 2009 cat B ... (vezi toată discuția)
Anulare permis pt examen instructor auto alex3211 alex3211 am citit in mai multe locuri pe net cum ca pt a obtine atestatul de instructor auto, nu trebuie sa fi avut anulat permisul de conducere in ultimii cinci ani, ... (vezi toată discuția)