Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
@zoritong
Ma bucur ca nu ati disparut definitiv de pe forum, asa cum scriati duminica, dar protestez, mi-ati "furat" semnatura.
Este "marca inregistrata", va rog frumos! :))
Ca mesajul meu sa nu fie complet offtopic, eu sunt pentru legalizarea consumului de droguri dar, in special, pentru legalizarea prostitutiei. Era de mult timpul!
Gabriela Pintea
u.b.i.k. a scris:
Eu cred ca raspunsul este categoric afirmativ, adica, statistic vorbind, exista o puternica corelatie intre usurinta procurarii drogurilor si consumul acestora
Pana una alta, in Olanda este cel mai mic procent de dependenti de droguri, desi e extrem de facil sa le procuri.
Zoritong, invatarea asta a poruncilor se bazeaza numai ce certarea repetata ( vezi topic mai vechi , critici si carcotasi ....) si bataia aplicata sarmanului minor?? :O Succes cresterii copiilor in stilul bibliei...
NU mai spun ca nu inteleg cum invatarea poruncilor integreaza iubirea si veselia de sine a parintelui... ca sa spun asa.
Imi pare rau, cred ca dumnezeu m-a facut prea proasta ca sa-i inteleg mesajele... a cui o fi eroarea?
Eu cred ca, asa cum spunea Adalbert, nu putem interzice totul. Majoritatea lucrurilor negative ne inconjoara, sunt peste tot in preajma noastra, totul e sa invatam un echilibru. Lipsa unui echilibru educat de mic ne duce sa... cadem in pacat! :D
"Ce nu poti evita, accepta ..." (copyleft zoritong 2009 :innocent: )
In secolul al XIX-lea drogurile erau la liber ia laudanum (opium + alcool) se gasea cam peste tot. Cu toate acestea doar unii ajungeau dependenti (aceeasi categorie care ajung dependenti si astazi). Perioada de prohibitie a alcoolului in SUA cred ca a demonstart ca ajung alcoolici - indiferent daca exista sau nu o interdictie a alcoolului - aceesi categorie de persoane. Insa in aceeasi perioada criminalitatea a crescut vertiginos pentru ca a aparut brusc o noua sursa de castiguri ilegale.
Banuiesc ca pe traficantii de iarba cel mai mult ii ingrijoreaza acum nu o majorare a pedepselor si nici politia (cu astea s-au obisnuit) ci posibilitatea ca asemenea produse sa se vanda legal si la preturi mai mici decat ale lor, pentru ca asta le-ar taia sursele de venit.
La minusuri :
1. Cel mai probabil si in cel mai pur stil excesiv-balcanic romanii ar face a doua zi dupa o eventuala legalizare vreo 200-300 de accidente rutiere grave provocate de betia alba plus vreo suta de violuri, scandaluri, etc.
2. Inexistenta unor teste instant care sa permita politiei sa dovedeasca betia alba a celui care a tras prea multa iarba ar conduce la abuzuri si de o parte si de alta;
3. Multe, multe altele.