avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
@zoritong

Ma bucur ca nu ati disparut definitiv de pe forum, asa cum scriati duminica, dar protestez, mi-ati "furat" semnatura.
Este "marca inregistrata", va rog frumos! :))

Ca mesajul meu sa nu fie complet offtopic, eu sunt pentru legalizarea consumului de droguri dar, in special, pentru legalizarea prostitutiei. Era de mult timpul!

Gabriela Pintea
Zoritong, invatarea asta a poruncilor se bazeaza numai ce certarea repetata si bataia aplicata sarmanului minor?? :O Succes cresterii copiilor in stilul bibliei...
NU mai spun ca nu inteleg cum invatarea poruncilor integreaza iubirea si veselia de sine a parintelui... ca sa spun asa.
Imi pare rau, cred ca dumnezeu m-a facut prea proasta ca sa-i inteleg mesajele... a cui o fi eroarea?

Eu cred ca, asa cum spunea Adalbert, nu putem interzice totul. Majoritatea lucrurilor negative ne inconjoara, sunt peste tot in preajma noastra, totul e sa invatam un echilibru. Lipsa unui echilibru educat de mic ne duce sa... cadem in pacat! :D
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Luis Bunuel spunea :Sunt un ateu linistit , multumesc lui Dumnezeu ,iar Blaise Pascal ,ca:A te indoi de existenta lui Dumnezeu inseamna deja a crede , cu getarea imbogatita de Voltaire: Daca Dumnezeu n-ar exita ,ar trebui inventat .
Nu suntem la fel , din fericire , sau poate nefericire ,nici nu ar fi bine . Daca nu credeti in Biblie , este problema Dvs., dar nu trebuie sa Va exprimati "hazliu" despre ea .Poate , nici din respect fata de convingerea semenilor ..Credeti , in schimb , in necesitatea , fara de care nu e frumos sa traim (?),a prostitutiei si a consumului de droguri . Indraznesc sa sper , totusi , ca noi suntem mai multi , chiar daca in aceasta lume stapanita de Raul asa se poarte . Nu stiu , in schimb ,daca ati avea aceeasi parere , daca cei din anturajul Dvs. , poate chiar copilul , ar practica aceste "gesturi asa de mult apreciate" de Dvs .
Cu respect ,
handsu
handsu a scris:
Credeti , in schimb , in necesitatea , fara de care nu e frumos sa traim (?),a prostitutiei si a consumului de droguri . [...] Nu stiu , in schimb ,daca ati avea aceeasi parere , daca cei din anturajul Dvs. , poate chiar copilul , ar practica aceste "gesturi asa de mult apreciate" de Dvs .

Cine-a spus ca apreciaza sau ca considera ca nu e frumos sa traim fara? :stunned:
Andreea Lisievici a scris:

handsu a scris:
Credeti , in schimb , in necesitatea , fara de care nu e frumos sa traim (?),a prostitutiei si a consumului de droguri . [...] Nu stiu , in schimb ,daca ati avea aceeasi parere , daca cei din anturajul Dvs. , poate chiar copilul , ar practica aceste "gesturi asa de mult apreciate" de Dvs .

Cine-a spus ca apreciaza sau ca considera ca nu e frumos sa traim fara? :stunned:

Eu am scris asta, Andreea. Am mai scris ca societatea se curata de cei slabi in felul acesta, ca alcoolul si drogurile si alte rele actioneaza ca un filtru. E urat ce am scris ? Da, cred ca e urat, insa asta e viata.

Avlil a scris:

Zoritong, invatarea asta a poruncilor se bazeaza numai ce certarea repetata si bataia aplicata sarmanului minor?? Succes cresterii copiilor in stilul bibliei...

Unde scrie in Biblie (se scrie totusi cu majuscula) ca trebuie sa-ti bati copii, Avlil ? Unde scrie ca trebuie sa bati pe cineva ? Chestiunile cu bataia rupta din rai tin de folclor nu de religie si cu atat mai putin de credinta care e cu totul altceva decat religia (eu cred fara a fi deloc religios si cunosc persoane care sunt religioase fara sa creada in ceva).

Revenind la topic. Unde scrie in Biblie ca e interzis sa te droghezi ? Ce-i drept nu scrie nici ca ar fi permis, insa acu' doua zile m-am luat de un predicator spunandu-i ca acolo unde Biblia tace ei creeaza interdictii pe cale de interpretare, cee ce mi se pare complet inadmisibil.
I-am mai spus ca daca el se crede mai aproape de Dumnezeu decat Huxley, Jim Morrison sau De Quincey s-ar putea ca Domnul sa fie de cu totul alta parere. A fost profund jignit ca l-am comparat cu niste degenerati (nu auzise decat de Morrison pe care-l credea satanist).
Cred ca trebuie sa ne focalizam pe importanta morala si sociala a consumului de droguri si a prostitutiei. Avantaje - dezavantaje. Celor care sunt oripilati de ideea ca ar putea exista si niste avantaje (n.b. pentru societate nu pentru traficanti sau proxeneti!) ii rog sa stinga lumina si sa mearga la culcare.
Bun, vad ca ne-am mai imputinat, dar asta este. Acum haideti sa discutam sine ira et studio despre aceste doua probleme, ca poate ne vine vreo idee buna.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)