Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Ca sa revenim la subiectul cu legalizarea...
Libertatea inseamna ca ceea ce faci sa nu-l stanjeneasca cu ceva pe cel de langa tine. E adevarat.
Si tot la fel de adevarat este ca educatia primita poate imi spune sa nu fiu de acord cu asta.
Cred ca m-ar deranja sa intru intru-n local in care sa miroasa a “droguri usoare”. Dar tot la fel ma deranjeaza si daca intru intr-un local in care tai fumul cu cutitul.
Ma gandesc la femeia din exemplul dat de @godspeed, militanta pentru pace.
Oamenii in general tin sa nu se implice in una-alta decat in cazul in care se trezesc ca sunt lezati direct (ca sunt copii, parinti, soti etc.). Atunci iau ei atitudine.
Adica, oricat ne-am da implicati, din pacate tendinta este de a nu spune nimic daca nu ne atinge personal. Asta o vedem toata ziua in mijloacele de transport, pe strada... Cam asta e felul nostru de a fi.
Ca sa o dam ca facem totul pentru copiii nostri, nu stiu ce sa zic.
Lumea are tendinta de a generaliza (mi-a spus de curand o prietena B-) ) si asa e! Nu putem condamna punctul de vedere a unei persoane care nu are copii numai pentru ca nu stie ce-i aia. Poate ca nefiind implicata vede mai bine decat altul care este prea implicat.
Oricat am vrea noi sa tinem pasul cu generatiile viitoare, noi tot traim in trecutul nostru si nu in viitorul lor.
E adevarat ca mi se pare si mie ca lumea a luat-o razna, ca sunt copiii mult mai violenti, ca bat profesorii, ca sunt betivi, ca sunt consumatori de tot felul de substante, ca fumeaza, ca sunt gay etc.
Cati copii nu beau si nu fumeaza desi e interzis ?
Cati merg beti la scoala si cati fumeaza pe ascuns ? Stim noi cat sunt de fapt raspandite drogurile ?
Adica daca ele sunt interzise inseamna ca nu mai exista ? Inseamna ca mi-am ferit copilul de ele ? Eu cred ca aici este adevarata problema.
Credeti-ma, @Gabriela ca nu m-as fi apucat de fumat la 21 ani, daca tigarile nu mi-ar fi fost la indemana in orice magazin.
Droguri sunt peste tot, am cunoscut pusti care se drogau cu rudotel sau ceva similar, nu mai retin. Si am stat langa ei, si am vorbit cu ei... O zi sau doua. Desi mama nu era langa mine sa ma traga de maneca, m-am indepartat frumos.
Pentru ca, asa cum spune Andreea, exista un liber-arbitru. Si am ales.