avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
handsu a scris:

Un exeplu ipotetic . Prostituatele vor plati impozit, vor avea parte de ingrijiri medicale , platand contributie , si vor vea dreptul la somaj . O angajata in toata regula .Somerul , in cazul in care refuza locuri de munca i se suspenda acordarea ajutorului . In cazul in care o doamna ajunge somera , i se poate oferi un loc de munca la ... prostituate . In cazul in care nu accepta poate fi suspendata de la plata ajutorului de somaj . :((

Da'... daca este domn ? :hm:
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
traff, utilizator
u.b.i.k a scris
Cred ca discutia pro/contra reglementare prostitutie (dezincriminarea ei fara a o reglementa cred ca este o eroare) trebuie purtata in jurul notiunii de libertate.


Exact! Prositutia nu prea se poate compara cu furtul si abuzul de incredere, care dauneaza altor persoane, iar despre contracte de munca, impozite, taxe si contributii sa nici nu mai vorbim :).
Perfect de acord, ubik, inteleg ca numai morala (unora) si mai ales biserica se opun.

Ce nu pot eu sa inteleg este cum de poate fi perfect legal ca o persoana sa faca sex de placere cu alte sute, dar daca ia si bani pentru asta, dintr-o data avem o mare problema. Ca de fapt asta se incrimineaza: nu sexul in sine ci traiul din asta.

In ce priveste drogurile, nici nu cred ca exista de fapt o mare discutie de vreme ce tigarile si alte substante usor psihotrope sunt legale.
Nu traiul din asta, ci posibilitatea unora de a fi "angajatori" de prostituate, adica de a face trafic de carne vie!
De aici problema...
Si nu poti spune ca nu faci nimanui rau, imi faci mie rau, u.b.i.k, daca tu iei bani si nu platesti taxe iar eu sunt cu ele la zi!
Asa incat, deja faci rau tuturor prostilor care platesc taxe!

Sunt de acord cu legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare, insa nu in tara asta, nu acum!
Nici legislatia si nici cultura sociala nu sunt pregatite pentru asta! NU stim ce inseamna consumul de drog, ce presupune sa fumezi tigari obisnuite, ce presupune o dependenta.
Cu toate astea, ne avantam spre ceruri marete in care tot ce e legal se mananca s fara limita! Din pacate, nu merge asa.

Eu nu-mi amintesc in Amsterdam sa fi fost scursuri in acele Coffe shopuri... Cred ca eram singurii fara laptopuri pe masa... Ele se intind in strada, nu gasesti marijuanati ametiti cantand infumurati asa cum canta betivii la noi in bodegi.
NU au voie nici sa intre minorii, nu se bea alcool si n-am vazut pe nimeni scotand stecla de sub masa... Chiar daca nu toate mesele erau in raza vizuala a vanzatorului...
Si am fost de Ziua Reginei, sarbatoare nationala, plina de bere pe strazi, de muzica data tare la fiecare colt... era un oras rock, intreg centrul devenise pietonal si mai dormea cate unul sprijinit de un copac. Deci erau premise sa exagereze.

Inainte de a da o libertate, e nevoie de educatie cu privire la ea. Nu s-a putut asta inainte de '89, dar acum se poate.
Daca ar fi legal si m-as face prostituata... :)) un an as fi inregistrata, restul in somaj... Vechimea merge, sanatatea la fel... clientul nu poate crede ca anul trecut ma ingrijeam, acum nu, la anul da...
Nu-ti cere clientul certificat medical, cand baga mana in buzunar el simte altceva (ca si ea, dealtfel).
Nu stim sa ne platim taxele, luam in balon spirit civic, habar nu avem drepturi civile, nu punem accent pe datele personale... dar sigur vom fuma numai in cafenele si vom face sex in urma unui riguros examen al actelor.

@traff . Urmeaza .

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)