avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
Prostitutia: oferta "ideala" pentru locuri de munca, pentru oricine... X-(
Daca alte job-uri nu sint in stare sa creeze, sau dimpotriva, si putinele care mai sint le desfiinteaza (si nu la reducerea nr. de parlamentari ma refer :D ) prin diverse constringeri asupra angajatorilor , ne ofera aceasta varianta. Deci punem diplomele in dulap, deoarece nu mai avem nevoie de astea, #-o sau inchidem firmele (daca mai avem) ca si asa nu avem din ce plati forfetarul, si trecem la "treaba" daca vrem sa lucram...
Drogurile: o "solutie optima" pentru a nu suferi prea tare in aceasta perioada de criza, sau cum s-o numi prin ce trecem in prezent... Cistigam bani din prostitutie, ii cheltuim pe droguri... La vie en rose, in Romania!
Cred ca a luat-o razna rau de tot dl. presedinte :thumbdown::rtfm::stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Ariel_tm, utilizator
De ce permiterea consumului de droguri? Bani mai multi la bugetul statului, presupun... Ori vinde statul aceste droguri, in ”puncte autorizate” ori diverse firme preferate de reprezentantii statului – si care vireaza bani ca impozit pe profit, taxe salariale; se obtin si locuri de munca: vanzatorul autorizat de droguri, contabil etc
Apoi, se deschid granitele pentru consumatorii de pretutindeni. Turismul are de castigat; nu? Turistii amatori de droguri vin aici si isi cheltuiesc banii (cazare, masa, distractie, droguri – ca le cumpara aici, nu le aduc in bagaje) – bugetul statului are de castigat.

De ce prostitutia ”la liber”? Din aceleasi motive, presupun...
Prostitutia legalizata. Ce inseamna asta?
Vor exista cursuri, unde doamne/domnisoare se vor califica si vor fi evaluate, vor primi stelute ? Se vor infiinta trasee...se va licita pentru ele..cu o categorie si un numar de prostituate? Alimentara de la parter va trece printr`un proces de rebranding si va scrie BORDEL ? Platim cu bonuri de masa?Vor avea contorizare fetele alea?O sa primim newsletter pe mail cu ce marfa noua s`a adus ? Innfintam SRL si facem contract de consultanta cu dansele ?
Doar in filme PROXENETII apara pe acele tanti, dornice sa isi desfasoare activitatea. In realitate, fetele sunt luate de acestia cu forta, rapite, vandute, plimbate prin diferite tari, incat se obisnuiesc cu lucrul acesta. Credeti ca vreuna a vrut sa fie prostituata? Asadar ce vrem sa legalizam, ultima etapa...adica dupa ce esti rapita,batuta, violata... semnezi o declaratie pe propria raspundere ca nu ai carte de munca si contract cu salariul minim pe economie? Ori vrem sa legalizam pe acele domnisoare care dau anunturi pe net, ziar etc ca ofera astfel de servicii.. si apoi cineva sa castige din "calificarea" acestora, autorizatii etc.

Droguri usoare, momentan se vand si pe la noi niste balarii la plic cu efecte diverse cu mentiunea ca sunt pentru studiul etnobotanic. Cand vom completa formulare de inscrie vom avea rubrica Drogat, de unde vom alege Nu, Light.. etc.
Si cand scapa unu "de ala de lesina de ras" pe strada la volan si va intra in dvs? Ahh e doar o neatentie la schimbarea directiei de mers? Chiar vrea cineva ca la locul de munca de exemplu sa lucreze cu oameni USOR DROGATI ?

PS. Abia astept sa le vad pe alea prin parcari cu POS`ul la gat :)))
Sa ne inchipuim. Consumul de droguri (usoare ? - ca acelea nu sunt tot droguri ) si prostitutia au fost liberalizate ( dezincriminate - ce expresie frumoasa pentru a ascunde adevaratul sens) .
- Mami ,imi iei inghetata ?
- Ti-am mai spus de atatea ori , numai pentru ca traiesc cu tatal tau , sa nu-mi spui mami .
- Dar atunci cum ?
- Normal, cum trebuie :Gheorghe .
Urmeaza ? Casatoria homo ? Sau oare ce alta minune ?
Excede putin subiectului, nu?
Eu nu inteleg ce aveti cu homosexualii, trans etc...
Imi pare un exemplu de mentalitate... sa spunem invechita (nu vreau sa jignesc pe nimeni, nu asta e scopul, e doar o parere, poate fi gresita).
Tocmai din cauza unei astfel de mentalitati aflate in trecut cred ca e greu sa se legalizeze si prostitutia si altele... nu suntem pregatiti iar legislatia noastra e depasita si ea...
Eu as incrimina penal pe cei care se dedau la astfel de discriminari si se uita ihn cearsafurile oamenilor sa vada sexul celui cu care ei dorm...
Acest gen de voaiorism nu e de condamnat, nu? Ca e spre binele societatii, cica? Adica se indreapta spre a limita cine cu cine sa se iubeasca...
E ok un vibrator, insa nu e ok un alt om ca vecinului nu-i place sexul lui, inaltimea, freza etc.
Da, deci cum spuneam: vreau si prostitutie si droguri usoare, dar nu se poate la noi. Ne depaseste.

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)