avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
Imi spun si eu un punct de vedere rapid:
Stiti cum o sa fie cu prostitutia legalizata la noi? Cum a fost la revolutie '89. Toate fetele pe strada, chiuind de fericire ca sunt "la liber", p-orma o sa intre la organizarea institutiei, la sindicat si treaba o sa mearga struna, asa cum merge toata organizarea noastra institutionala. O sa dea fetele impozit la stat, o sa faca fetele controlul medical temeinic si altele de genul acesta cu care incearca sa ne ameteasca simtul realitatii politicienii care au terminat cu trebile tarii si le-a mai ramas asta de rezolvat......cand o sa ma fac eu avocat....:(

Singura treaba mai de Doamne-ajuta ar fi ca ar mai detensiona atmosfera din zona asta....in rest...pestii, tot pesti, metodele ale vechi tot de baza vor ramane.

De ce ma tem? Ma tem ca pe strazi inca linistite acum din acest punct de vedere, or sa se plimbe fetele animand viata de noapte.......
............................
Drogurile? Parerea unei mame care a stat cativa ani cu ochii holbati pe copilul ei, nu cumva sa cada-n patima asta si nu cumva sa-i dea prin gand sa-si faca banii de motocicleta din vanzarea de droguri si plus ca ne-ar fi vandut si pe noi, toata familia, cu case cu tot...deci parerea unei mame care a trecut de aceasta perioada, dar vin nepotii din urma...si se stie ca astia-s mai precoce....parerea mea e ...i-as spanzura in piata mare pe ai care vand, pe ai care aduc, pe ai care ar permite asa ceva. Pentru mine, una, asta chiar ca ar fi motzul de pe cel mai mare r...... care ni se-ntampla!!!!
......................
Vai mama noastra daca o sa se legalizeze asa ceva!!!!
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
elga50, moderator
@elga50 =D>=D>=D>
elga50 a scris:
i-as spanzura in piata mare pe ai care vand, pe ai care aduc, pe ai care ar permite asa ceva. Pentru mine, una, asta chiar ca ar fi motzul de pe cel mai mare r...... care ni se-ntampla!!!!
......................
Vai mama noastra daca o sa se legalizeze asa ceva!!!!

Cred ca ati inteles gresit. Niciodata nu s-a pus problema legalitatii traficului de droguri, or dvs tocmai de asta vorbiti. Ia ganditi-va, daca un copil sau nepot ar fuma o tigara cu marijuana, ati vrea sa-l vedeti acuzat penal?
E oare moral sa fie incriminata prostitutia in conditiile in care societate nu le ofera de cele mai multe ori nici o alta posibilitate de a trai acestor persoane. Poate ca suna putin patetic dar daca poate sa faca cu trupul lui/ei tot ceea ce doreste si daca astfel isi procura mijloacele de trai sau principalele mijloace de trai e moral sa incriminam o astfel de fapta ? Clientul, in cele mai multe cazuri mult mai educat, mai constient si mai bine pozitionat social de ce nu este sanctionat ? Daca nu-l sanctionam pe cumparator de ce este sanctionat numai vanzatorul cand culpa e comuna ?
Privitor la dezincriminarea consumului de droguri usoare trebuie observat ca argumentul: drogurile usoare (gen marijuana) sunt calea catre cele grele (gen heroina) poate fi fals in multe situatii (ceea ce nu exclude desigur situatiile in care lucrurile se intampla chiar asa).
Cred ca multi sunt revoltati pentru ca pornesc de la o idee gresita: cauza consumului de droguri este posibilitatea de a le procura. Nu. Cauza consumului de droguri este esecul societatii, mai precis esecul nostru de a face astfel incat fiecare sa-si aiba locul sau.
Cred ca sunt relevante observatiile facute pe sobolani [ link extern ] .
Incriminand consumul nu facem decat sa pedepsim inca odata victimele. Cei care consuma droguri sunt deja condamnati la o pedeapsa mult mai aspra decat cativa ani de inchisoare. Traficantii trebuie pedepsiti.
Asta am spus si eu si subliniez asta, sunt categoric vinovati cei care comercializeaza (de la sursa primara pana la ultimul vanzator din strada) si deopotriva cu ei ar fi vinovati si cei care se apuca sa legalizeze nenorocirea asta.
.................
@Andreea Lisievici, pai daca nu se legalizeaza traficul de droguri atunci ce se legalizeaza? Consumul? Pai si de unde ai, ca sa consumi? Nu din trafic?
.................
Nu s-ar pune problema daca "imi convine" sau nu................ impart lumea in doua: copilul meu si ceilalti. Daca copilului meu i se intampla orice rau sunt langa el. Nu-mi pun problema daca mi-ar conveni sau nu. Dar el a trecut din fericire de faza asta, ba s-a lasat si de fumat....si acum :)) intr-o suflare stam toti cu ochii pe astia mici din urma. De la o tigara de marijuana se poate ajunge la droguri mai tari.
.................
Viciul exista in noi sau nu, dar e riscant sa vrem sa aflam....

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)