avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... factura apa nova -modificare pret
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

factura apa nova -modificare pret

Cazul pe care vreau sa-l discutam este legat de consumul de apa.
Citirea contorului de apa rece se face aleator ca data. Citirea contoarelor individuale lunar. Rezulta diferenta mare la facturare 200 mc. In normele de aplicare a legii asociatiilor apare
- se poate adauga procentual o cantitate suplimentara la consumul individual de pana la 10 % si ce depaseste se redistribuie egal la consumatori
sau
- se recalculeaza pretul pe mc adica se ia val factura si se imparte la consum -rezulta alt pret.
Se poate face recalcularea pretului ? e legal asa ceva?Pare o nebunie ca o valoare de factura sa duca intern la alt pret pe mc.
Cum sa procedam. Putem obliga Apa Nova sa citeasca lunar?
Cel mai recent răspuns: ContSters85576 , utilizator 20:36, 11 Noiembrie 2009
Poate ne mai lamurim daca ne spuneti cum platiti dv consumul de apa rece si/sau calda avand acest sistem la bloc.
Platiti la asociatia de proprietari conform apometrelor dv montate la subsol?
Sau platiti direct la furnizorul de apa rece si la furnizorul de apa calda (la noi sunt diferiti) conform acestor apometre individuale de la subsol, avand contract direct cu furnizorul?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
@adriantot
In momentul in care se realizeaza bransament individual automat se incheie contract direct cu furnizorul, deci plata se face direct la furnizor pe baza facturii emise in baza consumului inregistrat de contorul individual. Asociatia de proprietari este scoasa din aceasta ecuatie, in care oricum avea doar rolul de intermediar.
Peste tot in aceasta tara (banuiesc) furnizorii sunt diferiti, dar in cazul meu, care am CT, nu voi face contract decit cu societatea "Apa Canal 2000" - asa se numeste. Cine nu are CT si doreste bransament individual si pe apa calda trebuie sa intreprinda aceleasi demersuri si sa plateasca corespunzator.
Parerea mea este ca este foarte necesar bransamentul individual de apa rece in conditia in care este instalata o CT de apartament. In lipsa unei CT doua bransamente individuale (pe apa rece si calda) sunt destul destul de costisitoare si se pune problema amortizarii investitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)