Salutare!
Ma aflu intr-o situatie similara multor tati, probabil, si anume:
In urma divortului amiabil de sotia mea, am stabilit ca.. custodia comuna asupra minorului de 4 ani ar fi cea mai buna solutie pt copil, si ca noi ne vom intelege. Eu platesc pensia alimentara.
Mama este insa plecata in strainatate de 3 ani, fusesem si eu un an, iar pe durata plecarii ei am convenit ca copilul va sta cu bunica (mama sotiei). Domiciliul stabilit prin acte este acelasi pt copil, mama si bunica.
Eu am petrecut timp zilnic cu copilul, mergeam la el si de 2 ori pe zi, minus anul in care am fost plecat, dar si atunci veneam zilnic timp de 2 saptamani la fiecare 3 luni, ne intelegem bine si ne iubim mult.
Recent s-au mutat la casa, si mai nou, nu sunt lasat sa ies cu copilul din curte.. de exemplu sa mergem in parc sa ne dam cu bicicleta sau pe tobogan etc, fiind 'obligat' sa interactionez cu fiul meu doar in acel mediu, inchis sa zicem.
Care ar fi cele mai ok metode de a ne bucura de mai multa libertate? Ca nu vreau sa ma cert cu nimeni, mai ales ca fiul meu ar fi mereu de fata? Mama l-ar lasa sa vina cu mine, vrea si el, dar ma lovesc de bunica in grija careia este si nu stiu ce sa fac, a devenit prea posesiva, cred.
În situaţia userului, copilul său a fost crescut de bunica. Punct. Tată şi mamă i-a fost bunica. Bunica a purtat toată responsabilitatea pentru creşterea şi educaţia copilului şi, probabil, tatăl nu vrea să schimbe această situaţie, ci se simte constrâns de interdicţia bunicii.
D-le When, oare tatăl şi mama nu aveau obligaţia legală să se îngrijească, în mod solidar, de creşterea şi educaţia copilului? Au făcut-o? NU! Măcar mama a asigurat condiţiile necesare, prin bunica. Trebuia oare să cheme bunica Poliţia să arate că tat nu se îngrijeşte de copil?
Sunteţi absurd să recomandaţi Poliţia, autorităţile, etc., fiindcă bunica se teme pentru copilul lor, al tinerilor, care practic l-au abandonat. Răspunderea bunicii este mai mare, moral, decât însuşi a părinţilor.
Domnul trebuie să se înţeleagă cu mama mama cu tata şi ambii cu bunica.Fiindcă poate mâine tata vrea să plece iar, mama e plecată şi s-ar putea ca nici bunica să nu mai fie, după câteva descinderi ai Poliţiei...
Martonze, nu imi pot explica de cum reusiti sa cititi fara sa pricepeti :-)
Copilul are 4 ani, mama e plecata de 3 ani. Cel care viziteaza copilul si se preocupa de copil este tatal. Acesta nu are program de vizita pentru ca autoritatea parinteasca este comuna, asta inseamna ca poate lua copilul oricand. Daca tatal are nevoie de program de vizita atunci tot asa are nevoie si mama, mai ales ca in momentul de fata si cred ca sunteti de accord cu mine, dupa lipsa de 3 ani din viata copilului e practice o straina.
Faptul ca bunica a avut grija de copil.....laudabil insa nu a silit-o nimeni. Si daca ai grija de cineva asta nu inseamna ca ai dreptul sa incalci legea. Si eu ud plantele de pe scara, pot pleca de la magazine fara sa platesc?
Daca doamna are grija de copil dar practic il sechestreaza cand e vorba de tata, e inceput de alienare, ca peste un an doi copilul ala se va intreba de ce nu au bunicii incredere in tata sa il lase sa plece cu el, va ajunge sa creada ca tatal e un om care nu e demn prin corespondenta sa se bucure nici de increderea lui.
Doamna, pentru copilul meu as face orice, din cauza asta si incerc sa-i transmit niste valori. Nu stiu despre dumneavoastra dar Miorita mie nu mi-a fost niciodata prea draga si nu m-a reprezentat. Incerc sa insuflu copilului meu ca atunci cand ceva e profund gresit sa ia atitudine intr-un mod legal si civilizat.
Cand un parinte are copilul sechestrat, modul civilizat si legal de a rezolva lucrurile este de a anunta politia. In baza carei legi bunica sechestreaza copilul????
Dar, daca mai multi parinti ar proceda asa si mai multi sechestratori ar ajunge la puscarie, problemele s-ar rezolva foarte repede si ar scade numarul proceselor aducatoare de banuti, iar atunci ce s-ar face avocatii?
Nu aia buni, ca cei buni vor avea clienti mereu, ci aia slabi, care promit marea cu sarea atatand in loc sa impace doar ca sa le mai pice ceva.
Daca politia vine si omul isi recupereaza copilul si poate petrece timp cu el asa cum isi doreste atunci nu mai are de ce sa deschida proces. Daca insa deschide proces si cere program de vizita pac, are nevoie de avocat el, are nevoie de avocat mama. Si uite cate guri se hranesc.
personal va sfatuiesc sa cereti sa stea copilul cu dumneavoastra. Mama e absenta din peisaj iar dumneavoastra pareti singurul interest de copil. Bunica, bunica are o jucarie la care nu vrea sa renunte. Daca ar respecta putin copilul v-ar respecta relatia.
When...te fortezi ca broasca-n beton, imaginandu-ti legi peste legi. Ce sechestru? Eu sunt aproape sigur ca insasi bunica o afuriseste pe mama plecata care i-a lasat ei copilul dintr-o combinatie...neortodoxa. :) S-a dus siea, bunica, cu ce i-a lasat fie-sa ca inscris de la imparatie si un jurist i-a tradus ca nu tre sa scoata copilul din curte si curtea e proprietatea ei inalineabila. Prin hotararea de plasare a copilului la mama...bonjour si pa! Nu are decat tatal sa arate schimbare de imprejurari s tot tacamaul, ca sa obtina o alta hotarare cu drept de legaturi! Cand bunica o va vedea pe asta noua, iar va intreba. Si va invata. Si bune si rele....
Asa deci, daca cineva imi ia copilul cu forta si nu doreste sa mi-l inapoieze, eu trebuie sa dau in judecata persoana respectiva si sa astept cateva luni sa-mi vad copilul????
Ceva ne scapa noua.
Ma indoiesc ca bunica afuriseste fata. Tine doar de ea daca vrea sau nu sa tina copilul, nu o sileste nimeni.
Dnule asaofi, eu doar am indrumat catre o frunte mai putin incretita si catre descoperirea unui rost propriu in viata. Total benign indemnul meu. E adevarat insa ca poti da doar buna ziua si interlecutorul, clocotind de zilnica lui frustare, zice ca la-i injurat. Sunt convinsa ca vi s-a intamplat si dvs sa intalniti astfel de oameni.
In plus, strict userului i-am spus ca in absenta unei hotarari judecatoresti prin care sa i se incuviinteze un program, nu are nicio sansa cu politia.
L-am mai sfatuit, ca inainte de a recurge la instanta sa se asigure ca a epuizat caile amiabile.
Teoria copilului sechestrat e greu de sustinut cat timp, pare, ca atat mama cat si tatal se complac in a le fi crescut copilul de bunica, fie ea materna sau paterna. Cu certitudine pentru ambii e mai usor sa vizitezi copilul decat sa-l cresti.