avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de a petrece timp cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de a petrece timp cu copilul

Buna ziua,

Suntem divortati, locuim in orase diferite la distante de aproximativ 300 km si avem un copil de 2 ani.

In acest moment nu a putut fi stabilita o intelegere intre mine si mama lui in ceea ce priveste timpul pe care sa ni-l petrecem singuri, dorinta ei fiind ca eu sa calatoresc de fiecare data cand vreau sa imi vad copilul.

As dori sa stiu ce drepturi am sau pot sa obtin in ceea ce priveste timpul petrecut cu copilul. Imi doresc sa petrec cat mai mult timp liber cu el, fara sa fie prezenta si mama. Pot sa iau copilul la mine fara sa fiu obligat sa o iau si pe mama ? Daca da, cat de lung poate fi acest timp, in care el poate petrece la mine.

Va multumesc
Nu aveţi posibilitatea să vă mutaţi mai aproape de domiciliul mamei, şi implicit de copil ?

Dacă doriţi să menţineţi contactul cu copilul dumneavoastră şi să fiţi o parte din viaţa lui, s-ar putea ca, pe termen lung, să fie cea mai avantajoasă soluţie.
Mihai Gaita a scris:

Nu aveţi posibilitatea să vă mutaţi mai aproape de domiciliul mamei, şi implicit de copil ?

Dacă doriţi să menţineţi contactul cu copilul dumneavoastră şi să fiţi o parte din viaţa lui, s-ar putea ca, pe termen lung, să fie cea mai avantajoasă soluţie.


este exclusa aceasta optiune. imi doresc foarte mult, imi iubesc copilul, dar nu se pune problema. Ma voi adresa instantei.

Multumesc
Stimate tătic, în principiu, dorinţa dvs. este justificată, în practică este dificil de realizat.Interesul superior al copilului este mai presus de orice dorinţă şi instanţele se supun acestui principiu.
Peste 1 an, copilul dvs. va intra în învăţământul preşcolar, unde trebuie să aibă continuitate, nu poata sta 1 săptămână la o grădiniţă, următoarea la altă grădiniţă, la fel , când va avea vârsta şcolară.Distanţa fizică dintre domiciliile părinţilor este un real impediment în realizarea doleanţei Dvs.
In opinia mea, depinde de situatia dv. concreta, cat munciti, ce program aveti, cum e copilul, care e relatia dv. anterioara cu el. Aveti dezavantajul preconceptiilor, insa aveti avantajul varstei copilului. La gradinita e mai benefic sa petreaca timp cu tatal decat cu educatorul. Sau puteti incerca sa convinteti un jude despre asta.
Nu inteleg cum plecati vineri seara si ajungeti sambata noaptea, depinde si intre ce orase va deplasati etc.
Cred ca mai bine ati incerca sa contactati cativa avocati si, dupa mai multe pareri, sa incercati sa schimbati situatia de fapt. Conteaza mult sa nu pierdeti contactul cu copilul.
Cereți în instanta stabilirea unui program de vizitare a minorului. Cel puțin un wk. end de vineri pana duminica sa-l luați acasă la dvs , de asemenea câteva săptămâni din vacanta de vara și celelalte vacante .

Alte discuții în legătură

Program vizitare minori lilimunteanu lilimunteanu Buna ziua!Am o fetita de 2 ani si jumatate si sunt separat de sotie !Ce program de vizitare pot obtine in cazul unui proces?Ce sanse am ca tata sa imi pot ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor total aberant !!! cornelyu cornelyu Buna Ziua, Va rog, ce parere aveti despre urmatoarea decizie a unei instante in ceea ce priveste programul de vizita cu copilul ? \\" ... dupa urmatorul ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare copil dupa divort amiabil vrobu vrobu Buna ziua, In 2011 m-am despartit de sotia mea, avand impreuna la acea data un copil de 8 luni. Despartirea s-a produs exclusiv din dorinta sotiei. Un an de ... (vezi toată discuția)