avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita copil

Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend din luna, in luna iulie este la mine si mai sunt odata la 2 ani de craciun revelion sau zilele ei de nastere si nume. Acum 3 luni intr-un weekend de-al meu mama ei nu a vrut sa o aduca pe motiv ca nu doreste copilul. I-am facut plangere , a adus-o dupa aceea regulat.Acum in luna iulie nu a dorit sa o aduca tot pe acelasi motiv, pentru ca in ultima saptamana a spus ca doreste sa trimita fata in tabara in perioada cand era la mine
iar eu pe fata am intrebat-o acum 2 luni daca vrea la mare cu noi sau in tabara iar fata a alea ca vrea la mare, dupa care insistand fata in prezenta mamei sale ca vrea in tabara iar eu nu am fost de acord. Am fost cu politia la ea acasa nu a vrut sa mi-o dea. i-am facut plangere penala si i-au deschis dosar penal. Ea pe fetita o lasa la o matusa, eu o sun zilnic pe mama ei si nu raspunde, am reusit sa vorbesc cu copilul meu de 2 ori de pe telefonul matusei mamei sale. Sunt disperat si nu stiu cum sa procedez, copilul mi-a spus ca vrea sa vina la mine. ea mamei sale nu ii spune acest lucru deoarece ii este foarte frica de ea. cum credeti ca pot proceda.
Pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti de către debitorul obligaţiei de "a face" există articole de lege drastice, care sancţionează acel individ care se opune nemotivat acesteia.
Dvs. vă referiţi numai la programul cu preluarea minorului, dacă înţeleg bine. Există şi alte modalităţi prin care o relaţie frumoasă se poate întreţine, chiar L. 272/2004 ne indică o sumedenie de posibilităţi. Copilul nefiind un obiect, are instincte, reflexe, sentimente.Acestea trebuiesc stimulate în sensul dorit de cel care vrea să se apropie de copil.Sub nici o formă, copilul nu va fi atras de o persoană care vine la el cu alte două persoane străine, şi îi explică ce scrie în hotărârea judecătorească; nici dacă toţi cei din familia rezidentă îi spun în cor că "trebuie să-l iubeşti pe tata", copilul nu îl va iubi dacă el însuşi nu ajunge la acel sentiment, profund uman. Vedeţi, copiii se adaptează la grădiniţă, îşi iubesc educatoarele, chiar dacă nu dorm cu ele; la fel, copilul meu îşi adoră învăţătoarea, mă îndeamnă să cumpăr o floare ca să-i dea învăţătoarei, deşi doamna l-a mutat în banca măgarilor, fiindcă nu e cel mai cuminte copil, i-a confiscat spinnerul, a avut şi interdicţia de a ieşi în pauză o zi, după ce a făcut o năzdrăvănie. Şi să ştiţi că ar pleca cu ea să stea peste noapte, fiindcă are încredere în ea.
Şi fiţi convins că nu l-am învăţat să-şi iubească învăţătoarea, aşa cum nu l-am învăţat nici să-şi respingă tatăl.Copilul ştie ce simte...
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2017
Martonze, utilizator
v-am mai explicat, exista cazuri in care copilul nu avea cum sa plece cu tata pentru ca nu era acasa ci plecat cu mamica lui. Si asta un an, doi, trei, instrainat cu forta. Dar evident copilul stie ce simte...
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2017
againstPAS, utilizator
Pentru situaţia descrisă, există art. 910 CPC, există art. 379 Cod Penal, există art. 20 din L.272/2004 şi există posibilitatea acţiunii civile de schimbarea domiciliului minorului.
În cazul meu, o singură zi nu am deschis uşa, fiindcă copilul s-a ascuns sub pat şi plângea tare şi mi s-a făcut plângere penală şi am dat cu subsemnatul, ce să mai vorbim de DGASPC, Autoritatea Tutelară - a fost un adevărat asalt asupra noastră.
Nu înţeleg de ce la dvs. nu s-a întâmplat la fel.
vedeti doamna martonze, daca faci plangeri mamei pentru ca in nenumarate randuri nu raspunde nimeni la usa, esti un tata nenorocit si unica preocupare este sanctionarea mamei copilului. Unii insa au fost de sute de ori la copil sperand ca poate intr-o zi cu soare isi vad si eu macar un pic copilul. Bineinteles ca tot ce intelege mama din faptul ca un tata vine de sute de ori la copil e ca vrea sa o sanctioneze pe ea (desi i-ar fi fost de ajuns doua, trei dati). Mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la suprafata.
Copilul ştie ce simte...

De unde stie copilul ce simte? Credeti ca la nastere primim un manual despre cum e vorba cu emotiile, care sunt si cum se simt?
Emotiile, sentimentele se invata in familie. Supararea, bucuria, extazul, iubirea.... din cauza asta e bine cand copilul face o criza de tantrum sa ii spui " stiu ca esti suparat, insa sunt alaturi de tine sa te ajut sa te linistesti" De ce credeti ca ii spui asta? Ca sa asocieze sentimental cu denumirea sentimentului. Si multe alte exemple.
Inclusiv fericirea se invata in familie. Un copil care nu a fost crescut sa vada adevarata fericire la maturitate si-o va dori dar nu va reusi sa o identifice.
Aveti idee cum lucreaza terapeutii cu copii maricei de 10-11 ani pentru a-si identifica correct emotiile?
Deci de unde idea asta oribila ca stie copilul?
Nu stie, copilul vede si face. Iar copilul desi isi iubeste un parinte, daca mami se stramba si se uita pe pereti cand e vorba de tatal lui sau mai rau, il injura, va asocial emotia iubirii tatalui cu ceva negativ. Si nu va avea habar ce il raneste. Se va automutila singur, va fi speriat de trairile lui nu de parinte in sine.
Efectiv habar nu aveti despre ce vorbiti, stiu ca nu sunteti rau intentionata insa credintele dumneavoastra sunt complet eronate.
Mergeti si vorbiti cu orice psiholog, sa va spune el daca copilul stie sau daca coplul e invatat......absolut orice.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)