avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
@nucu, un rau mai mic este mai usor de invins, o batalie e mai usor de castigat decat un razboi.
,,Electronica ,, e un fel de jucarie, cel putin prin comparatie cu ce se gaseste intr-un pachet de tigari.Nu spun ca n-ar fi deloc nociva , mai ales ca aburii pe care-i emana provin din incalzirea unei substante pe baza de glicerina , care mai are si ea niste arome, niste chestii.Dar parca nu e atat de rau sa fii ,,aburitor,, cum ar fi sa fii fumator:)
Cunosc multe persoane care au inlocuit vechiul obicei de a fuma cu acela de a ,,aburi,, :) Cu totii se declara multumiti si, sunt destul de optimisti ca in curand vor renunta si la acest ,,reflex,,.
@r.gabi, felicitari dvs. si tututror celor care ati reusit.

Edit: Draga @nucu, fiindca am observat ca ai adus completari, revin si eu.Eu am abia 3 luni de cand am renuntat la tigarile clasice.Insa timpul care pare insignifiant prin comparatie cu cei 3 ani ai tai, nu ma impiedica sa resimt renuntarea mea ca pe o victorie.VA veni si ,,vremea mea,,.
Si , stii ce e dragut in treaba asta? Si eu parca privesc critic fumatorii, mai mult, am evitat de atunci orice companie de fumatori, spatiii in care se fumeaza , etc.Mai mult, pot sti precis daca o persoana a fumat, dupa mirosul pe care il emana...si imi imaginez ca astfel gandeau oamenii si despre mine .Ma bucur ca acum pot intra in supermarket fara sa cumpar tigari....:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
1.eu am incercat sa o fac pe sotie sa se lase si m-am apucat eu mai rau de cati nervi imi faceam cu ea, a fumat si in timpul sarcinii si dupa ...

2.e greu sa te lasi de fumat daca mai fumeaza cineva in casa sau in jurul tau

3.cand vrei sa te lasi de fumat si iti dai seama ca ai renuntat la un obicei care iti putea oferi o placere in tot stresul din ziua de astazi, te gandesti : de baut nu beau, droguri nu folosesc, nu umblu haihui, de muncit muncesc toata ziua, nevoit sa rezolv probleme altora si sa imi bat capul toata ziua cu cretinii din jurul meu sunt, macar de o amarata de tigare sa ma bucur

4. da costa bani; si daca te lasi de tigari si te apuci de altceva cat te costa ?
sau preferi sa ajungi sa dai banii din tigari pe antidepresive , daca ai probleme cu stresul ?

5. ok, sunt de acord e nasol la santate, sigur majoritatea dintre noi avem probleme mai mari de la stres, mancare cu toate tampeniile in ea si alte boli necauzate de tutun, etc.

6. Concluzie: Sunt de acord Fumatul nu e bun, dar daca era asa rau nu fuma nimeni !

7. Daca chiar vrei sa te lasi de fumat scade cate o tigare in fiecare zi sau la 2 zile daca esti fumator inrait
, nu face tampenii de genul: gata astazi nu mai fumez sau sa treci de la 30 de tigari la 5 pe zi, ca o sa iti dai organismul peste cap si o sa te si demoralizezi cand o sa vezi ca nu o sa poti sa rezisti fara tigari sau cu prea putine dintr-o data

Personal am o vorba : Cat ia Inavatul Atata ia si Dezvatul
Eu traduc cele 7 puncte asa:
1.Vreau sa fumez pentru ca sotia fumeaza
2.Vreau sa fumez pentru ca tot fumeaza cineva in cas
3.Vreau sa fumez pentru ca "merit"
4.Vreau sa fumez chiar daca ma costa
5.Vreau sa fumez ca tot nu pot evita accidentele daca n-as fuma
6.Vreau sa fumez si ma uit la ceilalti fumatori cu admiratie
7.Vreau sa fumez si nu sunt dispus decat sa "amagesc" o tigara mai putin pe zi, pe care oricum nu tin minte daca am redus-o!
Concluzia: mai pot gasi si alte tampitenii care sa arate tuturor cata vointa am eu sa fumez!!
Buna ziua , scriu aici ca simt nevoia sa ma laud :)
nu credeam in veci ca o sa zic ca nu mai fumez.. si totusi zic : NU am mai fumat de un an ( si cateva zile), nu credeam nici eu, nici cei care ma cunosc ca pot renunta la fumat la cat de dependenta de tutun eram.
Gandul sa ma las de fumat a venit de multa vreme insa il alungam rapid pt ca mi se parea imposibil sa ma las, ma cuprindea panica la gandul ca nu am cu ce inlocui tigarea, eu gasind motiv de fumat in orice.. fumam ca m-am trezit, apoi la cafea, apoi inainte sa incep o treaba, apoi c-am terminat-o , apoi ca m-am enervat, apoi ca ma relaxez, c-am ajuns acasa, ca am plecat de acasa, ca ies la o cafea.. etc, etc. ( a, da si dupa ..)
Degeaba imi faceam morala.. si ca miros urat si eu si hainele si in casa, ca imbatraneste pielea, ca-mi cad dintii, ca-mi ataca creierul , plamanii, degeaba am citit si cartea lui Carr ( am mai scos-o si la imprimanta), degeaba au pus si imaginile oribile pe pachet ( mi-am adus aminte de gluma aia.. vanzatoarea daduse un pachet pe care scria " fumatul creeaza impotenta si ala intreaba.. dar cu cancer n-aveti ? ).. imi era ciuda pe mine si pe dependenta mea.. imi era ciuda ca am refuzat sa iau un kg de cirese ( primavara anului trecut) cand au aparut pt ca vai, erau scumpe, dar cred ca n-a durat 5 min pana am dat aceeasi suma pe un pachet de tigari. Imi era ciuda ca in localurile unde nu se fuma.. eu trebuia sa ies afara ca un caine la fumat.
Ma enervam ( motiv pt o tigare) si pe Raduleasca care intreba de pe panou : " fumatul e singura ta placere ?".. degeaba, nu ma puteam lasa si pace.
M-am vaicarit mai demult si aici pe forum ca nu pot.

Au zis astia la tv ca 80 % din pretul pachetului reprezinta taxe , iar 20 % tutun, au mai adaugat si taxa pe viciu- bani folositi ( ziceau ei) pt programul anti fumat al ministerului sanatatii.
M-am dus sa vad ce e cu programul asta, am fost la o sedinta de prezentare a programului, am completat un chestionar, am luat nota 10 ( cea mai mare nota, cum nici la scoala n-am avut) privind gradul de dependenta. "Tratamentul" consta in medicatie- fie pastile care inhiba pofta ( nu stiu cum functioneaza asta), fie plasturi sau guma cu nicotina- asta mi s-a parut aiurea.. sa combat dependenta de nicotina cu.. nicotina. Cam asta ar fi ce-ti dau gratis vreo 2 sau 3 luni si atat. Sedintele de terapie psihologica necesare pt astia cu un grad de dependenta mai mare, se platesc.
N-am avut incredere ca va functiona pt ca nici doamnele care ne-au prezentat programul pareau sa nu aiba, iar chestia asta, noi fumatorii o finantam, inca trebuia sa mai scot bani pt terapie si nici nu ma vedeam reusind.
Ajunsa acasa, m-am gandit sa vad cat cheltui efectiv pe tigari.. nu atatea pachete ori atatea zile, ci efectiv cu foaia dupa mine.. dadeam pe un pachet, scriam. Intamplator, am terminat pachetul de tigari cand s-a implinit o luna tinand socoteala si tot intamplator, era si seara- ora de culcare.. 5 milioane si 1 suta de mii ( are impact mai mare in lei vechi). Am facut asa :O si am vrut sa vad ce se intampla daca nu mai cumpar.. si nu s-a intamplat nimic, am dormit ok, a doua zi am vazut ca nu se moare ( cum ma asteptam :) ), a trecut minut cu minut, ora cu ora, am observat ca de fapt pofta aia mare, mare.. tine mai putin de 3 min si trece cu apa :), am mers mai mult pe jos, am evitat multa vreme mediu in care se fumeaza, n-am baut cafea o perioada de vreo 2 saptamani, m-a ajutat faptul ca acasa nu fumeaza nimeni, la munca nu s-a fumat in preajma mea, m-au mai tinut si colegii cand eram gata sa cedez.. apoi dupa ce a trecut o saptamana, am zis ca e pacat sa cedez dupa ce-am suferit atat :D. Usor, usor, a trecut un an.. mai visez din cand in cand ca fumez sau ca refuz cate o tigare :).
Din pacate pentru mine, am inceput sa mananc mai mult, in momentele mai tensionate mancam si seminte.. in fine, dupa 7 luni aveam un plus de 13 kg.. alt stres :slap:
Am cunoscut aici pe forum o doamna care m-a ajutat in privinta asta.. si acum dupa aproape inca 5 luni, am 18 kg mai putin. Intineresc... juna sunt, de nimini nu depand.." :D

Cred ca persoanele care s-au lasat de fumat trebuie sa fie atente.. cu un fum , te poti reapuca de fumat.
:bow:
@gi_jane, sincere felicitari :)
Mă apropii şi eu de un an de când am renunţat . În urmă cu un an , aş fi considerat o utopie ca eu să renunţ fie şi pentru o săptămână la tutun. Spre deosebire de tine însă , care nu ai folosit înlocuitori, cum am mai spus, eu am achiziţionat o ,,electronică,, , din care am ,,aburit,,. Mi s-a confirmat faptul că nevoia de a fuma reprezintă de fapt un tic. Unul de care tare greu scapi.
Cunosc bine , pe pielea mea, ce ,,efecte secundare,, urmează după renunţare, cel mai problematic lucru fiind surplusul de greutate. Nici eu nu mai am corp de ,,miss,, dar cel puţin poate sunt mai sănătoasă . NU mai spun de economii , de aspectul tenului , care nu mai este mereu palid, nu mai miros ca o tutungerie , etc.
Nici nu mai stau lângă persoane care fumează. Nu mai intru în locuri unde se fumează , nici măcar nu-i privesc pe cei care fumează, în timpul ,,operaţiunii,,.
Deunăzi, într-un market, era o tipă care te întreba dacă eşti fumător, în ideea de a afla ce marcă fumezi , şi să-ţi ofere un pachet gratis. Când m-a întrebat, am spus , cu maximă mândrie : Sunt o fostă fumătoare !
Un bun prieten şi coleg a aflat de curând că are cancer pulmonar. Era fumător înrăit. E foarte trist, am auzit că ar mai avea doar vreo 2 luni de trăit. Totţi apropiaţii lui s-au lăsat instantaneu de fumat, la aflarea veştii . Dar ce păcat că trebuie să existe asemenea exemple, pentru a deveni conştienţi de risc....

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)