avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Mai am cateva zile si implinesc 1 anisor cu tort si artificii ...de cand nu mai fumez :)
Au mai trecut pe langa mine cateva ganduri despre dulceata unor momente de relache cu o tigara si o gura de cafea. Am abandonat repede tentatia, gandindu-ma imediat la nefericirea pe care o traiesc si acum din cauza dificultatilor in respiratie.

Daca as putea, as da fiecarui fumator care nu vrea, nu poate sau crede ca nu vrea sau ca nu poate, 2 zile de dificultati serioase cu respiratia, asa...experimental...si daca nu se invata minte i-as mai da cateva....pana cand ar renunta..... :)
Hello:)
Stiu bine ca in orice fumator , fie el mai mult sau mai putin acaparat de acest viciu, se da o lupta, intrucat oricaruia dintre ei i-a trecut macar prin minte gandul ca ar fi timpul sa se elibereze. In special in situatia in care simte ca sanatatea incepe sa i se subrezeasca.Am simtit-o si eu, intrucat , nu demult , era sa ma rapuna o viroza.Ma gandeam in acele momente , in care tuseam ingrozitor, ca un nefumator ar putea sa treaca mai usor peste o viroza respiraotrie..
Este greu , este un viciu ce pare fara sfarsit.Stand sa analizez viciul mai in detaliu, adica de ce este ata de greu de invins, am realizat ca de fapt , dincolo de dependenta de nicotina( care s-ar putea sa nu fie o dependenta atat de neinvins , asa cum credem), mai exista si obisnuinta de a fuma.Adica ticul in sine.
Deunazi am auzit in stanga si in dreapta cum ca ar exista un remediu .Este vorba despre tigara electronica.Initial am zambit, gandindu-ma ca este o alta inventie pe care doar sa dai banii, fara a rezolva nimic si ca, avand-o in posesie si folosinta, o vei arunca cat colo si vei relua fumatul cu tigara clasica.
Ei bine, dragi fosti, actuali sau viitori fumatori...nu este asa.Am facut o asemnea investitie , si nu o regret.Am stitut de la prima folosire a ei ca nu voi mai avea niciodata nevoie de deja ,,scarbavnica ,, tigara clasica, pe care eram gata sa-mi dau si ultimul ban, fie doar si sa o am acolo, la indemana , in caz ca voi avea nevoie.
Acum stiu ca ea, clasica tigara, era doar ceva care-mi tinea de urat, atunci cand, de pilda, vroiam sa meditez :) La ce? Habar nu am, dar parca meditatia mea nu avea farmec daca nu faceam partasa la ea si tigara.
Fiindca nu doresc sa scriu un mesaj interminabil, am sa ma rezum la a le spune tuturor celor care doresc cu adevarat sa-si protejeze sanatatea , ca aceasta tigara electronica este un inlocuitor perfect al tigarii clasice, care nu contine substante cancerigene, care nu scoate fum, nu deranjeaza pe cei din jur, costurile sunt substantial diminuate, si , oricine se va simti mai liber, mai sanatos, mai buni, mai calmi, etc, ( apropos, mereu am crezut ca tigara ii face pe oameni cam irascibili...hmm.).
Este si distractiv...practic, o poti folosi oriunde, la birou, in locuri unde fumatul este interzis...in dormitor chiar.
Nu pot oferi detalii despre tigara electronica, dar exista site-uri unde se pot citi detalii , tipuri, costuri, etc.
Bafta celor care vor incerca :)
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
- Frumuseţea renunţării la fumat este că acum, dacă tot m-am lăsat, pot să-mi aprind o ţigară. Pentru că m-am lăsat. Vrei şi tu una?
- Da, sigur. Pentru că m-am lăsat.

(Tom Waits şi Iggy Pop, în "Coffee and Cigarettes" de Jim Jarmusch)

(sursa evz)


Altfel spus: indiferent ce ”metoda” au ales cei care s-au lasat de fumat sunt modesti - pentru ca singura ”metoda” e vointa.
Sunt un "tanar" in domeniul renuntarii la tutun si doresc din toata inima sa ma tina bunul obicei.
Singurul sfat pe care indraznesc sa il dau celor care nu doresc sa renunte la acest viciu este acela de a nu astepta ca sanatatea sa ii oblige sa faca acest lucru.
Atunci chiar este posibil sa nu mai exista cale de intoarcere.
Pacat ca nu am avut vointa ceva mai devreme , dar poate regretul meu ii ajuta pe altii...
Pentru legally_aid : De "electronica" se poate lasa?? Sau daca tigara de tutun era rea, asta e buna?
Reflexul este cel care trebuie invins.Oricate economii ar fi prin inlocuire, nimic nu se compara cu LIBERTATEA DESAVARSITA ! pe care o obtii dupa ce scapi de obicei!
N.B. Am reluat subiectul de la inceput, pentru ca nu mai stiam cand l-am descoperit !Constat ca in 2010(cand au trecut aproape 2 ani???) La mine s-au adunat deci 3 ani de libertate si nu am suferit, nu m-am chinuit, nu depresii, nu ipohondrie..!! Din contra, o senzatie greu de explicat in cuvinte, cand observ lumea (fumatorilor) ce ma inconjoara, cu alti ochi, mai critici, mai analisti.
Daca nu privesti detasat fenomenul, nu poti descoperi autoschingiuirea fizica si de personalitate, a celor care se grabesc sa aprinda/termine o tigara in cele mai ciudate si incomode situatii si momente ale traiului zilnic.
Va jur: viata fara fumat este o perpetua si benefica relaxare psihica, dincolo de avantajele conservarii starii de sanatate.
Sa nu uit un amanunt: nu va autoamagiti in plus si cu gandul ca "numai daca va fi strict necesar..- o sa ma las atunci" Credeti-ma, daca acum nu va lasati, nu va exista niciun atunci.Nici macar perspectiva iminenta a raului final, nu poate invinge vointa fumatorului, aceea de a fuma !
LI_BER_TA_TE! - azi, acum, pentru totdeauna:yes::yeah::dance3:
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)