Deci practic atata timp cat nu faci absolut tot ce vrea mama, ea iti distruge relatia cu copilul, probabil dintr-un exces de "maturitate" si "dragoste de copil". Pentru ca nu-i asa, doar despre ea e vorba. Greu cu personalitatile astea narcisiste, isi cam distrug copiii din prea multa dragoste de sine.
Greu e cand nu se citeste nimic si nu se asculta nimic, repetandu-se aceleasi lozinci. Ca un copil sa beneficieze cat mai facil si mai deplin de ambii parinti, acestia trebuie sa dialogheze cat mai calm si eficient. Ca acest dialog sa fie posibil, fiecare trebuie sa asume respectul fata de celalalt si nu mandria personala. Caci maturitate inseamna, printre altele, o selectie a mizelor, a ceea ce e important si nu abdic, si a ceea ce pot negocia si eventual renunta. Asa intelegeti sau nici asa?
Cat priveste relatia cu copilul, ca sa o distruga cineva ea trebuie, intai de toate, sa existe!
"Narcisism"? imi vine sa rad de ridicolul afirmatiei. Inteleg ca, antonimul narcisismului, in intelegerea dvs e "sluj-ul", nu?
Am convingerea ca intelegeti mult mai multe decat lasati sa se vada. Tocmai de aceea, nu ma mai obosesc sa va raspund la intrebari inepte.
Nu v-am intrebat absolut nimic. Sincer, n-am nicio intrebare la care sa apreciez ca mi-ati putea raspunde! In schimb, de promisiunea facuta de a-mi ignora postarile, evident nu sunteti capabil sa va tineti. Probabil ca cu aceiasi inconsistenta si inconsecventa v-ati purtat si cu propriul copil si de aia ati si ajuns sa va plangeti pe forum. Plangeri (de toate felurile precum cea de pe forum) placute.
Doamna PS,
Personal nu am de ce sa ma plang. Dar expunand un caz teoretic, haideti sa o luam logic si generic. Daca tu ca parinte, nu ai avut nimic mai bun de facut ani de zile in afara sa privezi copilul de prezenta mea, si la un moment dat ai si reusit, mie ce imi ramane de facut? Daca eu nu am acum si nici in viitor nicio sansa sa am vreo legatura cu copilul pentru ca asa ai tu chef, ce ar trebui sa fac?
Dar presupunand insa ca ar exista o legatura intre mine si copil, fie si ea firava, nu as fi un imbecil sa nu incerc sa o mentin si dezvolt? Nici timp de plangeri n-as mai avea preocupat fiind de cum sa ma ocup de copilul meu, cum sa-l fac fericit si nu as avea nicio problema sa devin si "sluj" celuilalt parinte. Pana la urma, cred ca putina logica nu ar strica.