Daca eu nu am acum si nici in viitor nicio sansa sa am vreo legatura cu copilul pentru ca asa ai tu chef, ce ar trebui sa fac? Ca intrebare pur teoretica, asa cum ati mentionat, raspunsul ar fi ca acea persoana sa isi vada de propria viata, care trece. Vazandu-si de viata, ar putea lasa loc copilulului ca acesta sa vina singur, din proprie initiativa.
Dar presupunand insa ca ar exista o legatura intre mine si copil, fie si ea firava, nu as fi un imbecil sa nu incerc sa o mentin si dezvolt?Tot ca raspuns la o intrebare teoretica: Daca copilul din cazul dvs teoretic e mai maricel, acesta intelege sau va intelege ca tatal ii face mamei rau. Odata ce va intelege aceasta premisa, cred ca sansele de a "mentine si dezvolta" relatia vor fi zero. Cai apropo de logica invocata de dvs, niciun copil nu se va bucura ca mama lui e atacata. Daca nu din alt motiv, macar din acela ca o transformati in victima. Daca, din "logica", aveti o parere diferita, e de asteptat si de vazut daca relatia cu copilul se va dezvolta sau, din contra, se va inrautati.