avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Buna ziua. Sunt cu sotia de 6ani si 6luni avem un copil cu varsta de 4ani si 2 luni si dupa aceasta perioada am hotarat din cauza neintelegerilor sa divortam- custodie comuna.Am fost la un notar ne-am informat ce acte ne trebuie pentru a face custodia comuna

1. numele sotiei dupa divort : sotia vrea sa ramana cu numele meu
2. parintele la care va locui copilul : sotia tine mortis ca copilul sa locuiasca la ea si aici vroiam sa va intreb ce dezavantaje am eu daca domiciliul copilului este la sotie
3. drepturile parintelui care nu locuieste cu copilul : drepturi egale cu parintele la care locuieste copilul

Vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez ca sa ii fie bine copilului din toate punctele de vedere copilului ii este mai bine la tata

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
florin_du, utilizator
Era vorba guess what? Despre COPIL si dezvoltarea sa ulterioara! dar mereu credeti ca este vorba doar despre mama, so qed. Nu va mai preocupati de timpul liber sau viata cuiva, ca sunteti zau mult pe langa subiect. Este chiar amuzant cat de departe sunteti de realitate. Probabil pentru ca asta e realitatea dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
againstPAS, utilizator
asaofi a scris:

2. Dezavantajul este ca veti plati o intretinere in bani (in contul mamei), drept ptr care copilul va pricepe ca numai mama il creste. Apoi, e foarte psibil ca daca nu faceti sluj la dna mama, incet-incet, sau ca prin farmec, copilul sa se detaseze emotional de dvoastra si nu va mai perceapa decat, cel mult, un bancomat exploatabil in timpul legaturilor personale.

ASTA SE VA INTAMPLA!!! TINETI MINTE. REFUZATI SA DEVENITI PRESUL FOSTEI SOTII, ADIO COPIL. 90% DIN TATI SE CONFRUNTA CU ACEASTA SITUATIE. LUPTATI SA PRIMITI DOMICILIUL COPILULUI LA DV. CU MAMA DREPT DE VIZITA. VA SPUNE O BUNICA, CARE NU SI-A MAI VAZUT NEPOTUL DE 3 ANI, DE CAND FIUL MEU, TOT ASA AMIABIL, A DIVORTAT DE FOSTA SOTIE SI A FOST DE ACORD CU DOMICILIUL COPILULUI LA MAMA.
maria v, utilizator
Atunci scrieti despre copil stimate domn. In ultima postre ati declarat, citez:
Unicul motiv pentru care mai scriu ceva despre parintele rezident...
. Adica, tot despre fosta e vorba, sau parintele rezident e copilul? Sunteti confuz agpas.
Scrieti despre copil atunci, daca despre el e vorba: ce nevoi ii acoperiti, ce profesor i-ati gasit sa faca meditatii de matematica sau engleza, ce vacanta i-ati oferit, cand l-ati intrebat ultima oara de ce are nevoie, ce model de educatie reprezentati pentru el, de cate ori v-ati ingrijit sa aiba o masa de calitate, facand cumparaturi, de cate ori v-ati preocupat cand apar pe piata fructe sau legume si sunt trufandele copilul sa le aiba, cu cat contribuiti la viata lui, si alte asemenea griji parintesti, daca stiti despre ce vorbesc.
Sper ca dvs cand spuneti ca "e despre copil" nu va referiti la plangeri, executor, dgaspc, procese sau critica parintelui rezident?, Sau in calitate de parinte, dvs astea intelegeti ca ar avea legatura cu cresterea si educarea unui copil? Ca daca raspunsul e afirmativ, atunci nu e nicio mirare ca nu reusiti sa aveti o legatura cu copilul, dupa cum declarati pe aici.
Dar, precum bine spuneati, toate astea se vor schimba, in bine desigur, daca veti continua razboaiele cu mama si ea, "va intelege", precum scriati. Stati sa vedeti ce va mai intelege si ea si copilul din astfel de practici "parintesti". Cam pe cand se va casatori copilul, ajuns adult, zic ca va "intelege" toata lumea si deci, va fi si multumita toata lumea!
proastasatului, utilizator
Cate amenintari doamna PS, de parca copilul e o marioneta in mainile dvs. As scrie despre copil, dar nu exista acces la copil. Si ne intoarcem la vechea poveste.
againstPAS, utilizator
Amenintari? Va spuneam ca sunteti confuz, dar ma tem ca termenul ales e prea soft.
Cum ziceati agpas, ca nu puteti face nimic pentru ca, va citez "As scrie despre copil, dar nu exista acces la copil.". Adica nu v-ati mai dus la copil de ani de zile, sau cum?
Sau v-ati dus, dar n-ati putut niciodata sa-i dati o punga de cirese, sa-l intrebati de ce anume are nevoie, sa-i spuneti ca daca mai vrea inca odata la mare platiti dvs, ca daca vrea sa invete engleza i-ati gasit dvs un profesor cool. Care dintre astea nu le-ati putut face, din lipsa de "acces la copil"?
Amenintari ziceti? Cat ridicol! Am descris ce presupun eu ca se va intampla daca in loc sa lasati, spre binele copilului, deoparte orgoliile si frustrarile personale, veti continua cu razboaie sterile de tipul "luptati"!
Poate mai util propriei persoane, copilului si societatii ar fi daca ati "lupta", referire generica nu personala la dvs, ca sa reprezentati ceva ca individ, membru normal al unei societati. Adica, sa existe cat mai putine cazuri de tati alergati de executori sa-si plateasca datoriile catre copii sau foste sotii, de cat mai putin tati care sa nu poata oferi copilului nici echivalentul unei mese calde pe zi si alte asemenea.
Oricum termenul "luptati" este ridicol in cazul unor ratati pe toate planurile. Ce "luptator" ar putea fi un ins care traieste la limita subzistentei, e fugarit ca rau-platnic, e condamnat penal, nu are o cariera si nu inspira nimanui respect, ce sa mai vorbim despre model in cresterea si educarea propriului copil (cu referire la cazurile ipotetice mai sus enumerate, nu la dvs sau alti utilizatori)? Cand n-ai fost in stare sa "lupti" ca sa ajungi altceva decat un ins la periferia societatii, despre ce "lupta" vorbim?
"Pres" si "sluj in fata mamei"... ce expresie a frustrarii! Cate lucruri "despre copil". Preocupari parintesti tipice, nu-i asa? Maxim!
Cred ca asaofi ne poate povesti despre "beneficiile" razboiului sau "luptei" pe care a purtat-o. Se pare ca rezultatul nu a fost unul pozitiv. Cel putin asa reiese din ceea ce scrie.
Sau cum spunea un celebru "parinte", citez: "se strange latul". Ramane sa aflam, daca o sa aflam, pentru cine se va "strange latul", caci, asa cum declara individul, in ultimul timp i s-au cam ofilit sperantele, avand in vedere rezultatele de data recenta.
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Ascunde copiii si nu ii duce la scoala cornycorny cornycorny Buna seara, sunt in divorț cu sotia, aceasta a părăsit locuința comuna împreună cu fiica invatata de avocat, deoarece se manifestă violent, eu am depus ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor 13Florin 13Florin In urma sentintei actiunii judecatoresti de divort ,am obtinut dreptul de a vizita si de a lua acasa copilul minor insa mama minorului imi refuza dreptul de ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)