sunt nascut in anul1953/09/16,din anul 1975/09/15 pina 2008/01/03 a-m lucrat la petrom.total stagiu de cotizare realizat 40 ani 1 luna si24 zile.mentionez ca a-m lucrat in grupa a-2-a 25 ani 5 luni si22 zile.nu m-ai sunt salariat.as vrea sa stiu cind pot sa ies la pensie?va multumesc.
pentru: oana_007
Dva faceti referire la Anexa 3/ Lg 19/2000
Pentru a va raspunde va dau un exemplu:
in perioada august 2009 - noiembrie 2009 varsta pt un barbat este de 63/8
Calculam: 2009. oct - 63 ani si 8 luni = 1946. feb.
Deci: un barbat nascut in feb. 1946 se poate pensiona la 63 ani si 8 luni. Acum, mergem la Anexa 9/Normele Lg 19/2000
daca ne uitam la barbat nascut in feb.1946, observam ca se poate pensiona in oct.2009
Ceea ce inseamna ca ambele ANEXE sunt logice
Mda... logice..... Ia spune-mi tu unde gresesc eu:
in perioada august 2009 - noiembrie 2009 varsta pt un barbat este de 63/8
Conform legii pt lucrul in conditii deosebite avem o reducere de 7 ani. Rezulta o varsta de pensionare (care nu mai e standard) de 56/8.
Calculam: 2009. oct - 56 ani si 8 luni = 1953. feb.
Deci: un barbat nascut in 1952 oct. se putea pensiona demult....
Eu nu am spus ca anexele nu sunt logice! ANEXELE EXCLUD REDUCERILE!!! Reducerile pentru munca in diverse conditii nu sunt stipulate nicaieri. Lesinau politicienii nostrii daca mai puneau un art care spunea ca reducerile se aplica anexei 9 si nu anexei 3?
Astept un raspuns bazat pe lege care sa imi spuna dc exemplul meu nu e bun (un articol, ceva.. orice) #-o
Mda.... ce raspuns "frumos". Legea spune ca.... in conformitate cu articolul .... Uitati-va ce raspunsuri profesionale am primit de la domnul Valeriu....
Nu mi-ati spus ce articol imi demonstreaza ca am gresit rationamentul.... sa ocoliti raspunsul din cauza ca NU EXISTA un articol care sa reglementeze situatia? :O
Atunci cum ar putea un judecator sa imi respinga cererea ca nefondata? In baza carui articol? Oi fi eu fara studii de specialitate, dar pana si eu imi dau seama cand o lege e scrisa fara sa fie gandita....
Nici o alta idee? Eu am mai gasit ceva :D
Deci, conform Art. 167. (L19/2000) - De la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la data in care stagiile complete de cotizare cerute sunt de 30 de ani pentru femei si 35 de ani pentru barbati:
a) persoanele care au desfasurat activitati incadrate prin prezenta lege in conditii deosebite de munca beneficiaza de reducerea varstelor standard de pensionare, cu respectarea conditiilor prevazute la art. 42, in raport cu varstele standard de pensionare prevazute in anexa nr. 3;
Deci am gasit si articolul care face legatura intre reducere si anexa 3.
Astept totusi parerile voastre pro si/sau contra prin prisma acestui articol. Daca se poate totusi la subiect, fara mistouri sau off topicuri :)
Multumesc mult ca m-ati suportat, dar de cateva zile numai problema asta ma framanta!
Pensionare...
valy 84
tatal meu a implinit 58 de ani in august 28 anul curent, are o vechime in munca de 43 ani, poate depune dosarul de pensionare, daca nu cand ar putea sa o faca. (vezi toată discuția)