avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie certificat de incadrare handicap
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie certificat de incadrare handicap

Bună ziua, soția mea a avut de aproximativ 10 ani de zile certificat handicap grad accentuat cu revizuire la 12 luni, în acest an după comisie a primit certificat de handicap grad mediu. Am vrut sa depunem contestatie dar ni s-a spus ca trebuie depusă contestația la tribunal și nu au vrut sa ne spună nici ce acte sunt necesare pentru ca ei nu se mai ocupa de contestatii, doamna de la registratura de la tribunal nu a vrut sa ne spuna ce acte sunt necesare pentru contestatie pentru ca nu are voie se ofere consultanta juridica și ca trebuie sa caut pe internet sau sa îmi iau un avocat. Va rog frumos dacă se poate sa îmi spuneți care cunt actele necesare pentru contestatie și care sunt etapele. Va mulțumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Temei de drept:
OUG (Ordonanța de Urgenă a Guvernului) nr. 51/2017.
Prevederile art. 483-502 din Noul Cod de procedura civila, prevederile Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul nr. 762/1992 /2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste încadrarea în grad de handicap, cu modificarile si completarile ulterioare, H.G.R. 430/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,
Multumesc
Bună seara,
am reusit sa depun toate actele la dosar, a avut loc prima infatisare in 12.12.2017, am verificat pe portaljust.ro si scrie ca se amână cauza pentru data de 16.01.2018 pentru citarea reclamantei pentru a-si exprima pozitia față de exceptia invocata de instanța din oficiu. Imi puteti spune ce trebuie sa fac acum, încă nu am primit nici o citatie in poșta.
Va multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți urgent la arhiva Tribunalului să studiați dosarul să vedeți despre ce este vorba, apoi la termenul din 16 ianuarie vă prezentați în fața instanței și vă exprimați poziția.

Vă puteți expune poziția dvs față de excepția invocată de instanță, și în scris, prin depunerea la dosar de NOTE SCRISE.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Dapix, utilizator
Asa o sa facem. Va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani Stoflea Stoflea Bună ziua. Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap de contestat? Stoflea Stoflea Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti a incadrat fiul meu in gradul ACCENTUAT, desi pana acum (pana la implinirea varstei de 18 ani) a ... (vezi toată discuția)
Contestație anulare certificat de handicap grav ContSters462944 ContSters462944 Buna ziua. Am o întrebare. Am avut certificat handicap grad accentuat,insa anul acesta mi- a fost luat de tot. Am înțeles că doar in tribunal se fac ... (vezi toată discuția)