avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie certificat de incadrare handicap
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie certificat de incadrare handicap

Bună ziua, soția mea a avut de aproximativ 10 ani de zile certificat handicap grad accentuat cu revizuire la 12 luni, în acest an după comisie a primit certificat de handicap grad mediu. Am vrut sa depunem contestatie dar ni s-a spus ca trebuie depusă contestația la tribunal și nu au vrut sa ne spună nici ce acte sunt necesare pentru ca ei nu se mai ocupa de contestatii, doamna de la registratura de la tribunal nu a vrut sa ne spuna ce acte sunt necesare pentru contestatie pentru ca nu are voie se ofere consultanta juridica și ca trebuie sa caut pe internet sau sa îmi iau un avocat. Va rog frumos dacă se poate sa îmi spuneți care cunt actele necesare pentru contestatie și care sunt etapele. Va mulțumesc.
Bună seara, va multumesc mult pentru ajutor. Din pacate astazi a fost procesul si s-a respins cererea.
Buna seara , Sotia mea a obtinut certificat de incadrare in grad de handicap accentuat valabil 24 luni cu data dobandirii handicapului 1983 . Mentionez ca data incadrarii in munca este 1985 deci handicapul este prexistent calitatii de asigurat si are o vechime in munca 32 ani si 5 luni . Tip handicap auditiv hipoacuzie bilaterala neurosenzoriala profunda . Vrem sa se inscrie la pensie pentru limita de varsta am vrea sa contestam certificatul pentru ca conform legii trebuie sa fie permanent si sa fie specificat ca este pentru pensionare la limita de varsta .
Intrebarea noastra este daca putem contesta certificatul .
Nu trebuie sa faceti contestatie,trebuie sa depuneti o alta cerere prin care solicitati un certificat eliberat pentru aplicarea art.58 din lege pentru pensionare .Acest certificat independent de celalat, va cuprinde data aparitiei bolii si termenul nerevizuibil..
Împortant; acest certificat vă foloseste doar la depunerea dosarului de pensionare.Pentru continuitate de a obtine indemnizatie de handicap va trebui dupa doi ani sa refaceti dosarul din nou pentru evaluare.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
VEKINE, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani Stoflea Stoflea Bună ziua. Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap de contestat? Stoflea Stoflea Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti a incadrat fiul meu in gradul ACCENTUAT, desi pana acum (pana la implinirea varstei de 18 ani) a ... (vezi toată discuția)
Contestație anulare certificat de handicap grav ContSters462944 ContSters462944 Buna ziua. Am o întrebare. Am avut certificat handicap grad accentuat,insa anul acesta mi- a fost luat de tot. Am înțeles că doar in tribunal se fac ... (vezi toată discuția)