avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce eşti aşa indignat, asaofi? Eu nu am auzit ca un părinte să fie refuzat de un cadru didactic, în a-i da informaţii despre copil.Eu am autoritate unică, totuşi, tatăl copilului a fost la şcoală, s-a interesat de copil, a mers odată (ne aflam în proces) chiar la şedinţa cu părinţii - a votat acolo pentru nişte cheltuieli pe care urma să le plătesc eu - nimeni nu i-a pus oprelişti.
Nu-i nici o problemă să fie întâlnit copilul la şcoală, ideea este să nu se conturbe orele de curs. Fericirea copiilor e pauza, când se fugăresc, se joacă, râd, apariţia unui părinte acolo conturbă, chiar dacă e părintele la care locuieşte copilul sau bunicul sau bunica. Nu e un motiv credibil că omul ia din timpul celuilalt, nimeni nu moare dacă copilul întârzie 10 minute la masă şi, în plus, celălalt are timp berechet, nu are motive să se opună.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze, se pare ca acel copil vrea sa renunte la o pauza de 10min (din multele pe care le are!) ca sa stea in brate la tac-sau. Cel putin asa am inteles de la initiatorul topicului.... E gresit, interzis etc?
~ Conținut șters la cerere ~
@asaofi, eu nu am înţeles aşa.
@Eugen CC, eu nu înţeleg de ce vă inflamaţi aşa. Răspunsul d-lui avocat este cât se poate de pertinent.
În timpul în care copilul este în activităţi instructiv-educative, părinţii nu au ce căuta acolo.Remarcaţi: am scris PĂRINŢII, indiferent dacă sunt divorţaţi sau nu, rezidenţi sau nu.
(Ţin minte că mama mea a venit o singură dată la şcoală în timpul orelor, a venit să mă ia acasă fiindcă a murit tata)
În cazul meu particular, când tatăl a pătruns ca tancul în sala de clasă, la grădiniţă, în mijlocul activităţilor, s-a lăsat cu urmări atât pentru copil, cât şi pentru mine, dar şi pentru tot personalul grădiniţei.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)