avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizită la școală a copilului în afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizită la școală a copilului în afara programului de legături personale cu minorul. Există hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens?

Dreptul de vizita la scoala a copilului in afara programului de legaturi personale cu minorul considerati ca exista sau ca nu exista ?
Considerati ca dreptul la vizita trebuie ingradit daca exista un program limitat stabilit prin hotarare judecatoreasca sau conventie notariala?

Stie cineva vreo hotarare judecatoreasca pronuntata in acest sens cu statul roman parat in cauza si cu invatatoarea ca actionand in temeiul atributiilor de serviciu?

Invatatoarea considera ca parintele nerezident nu are dreptul de a-si vedea copilul la scoala in pauza dintre ore, ingradind accesul parintelui si in aceste conditii doar prin proces se poate stabili cine are dreptate.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un copil de 8 ani sa zicem nu pleaca singur la ora 13 acasa de la scoala , vine bunica sau bona sau mama sa il ia.
Ori daca copilul nu e dat la programul de vizita, ce va faceti sa credeti ca bunica sau bona sau mama or sa-si lase tatal sa-si imbratiseze copilul la ora 13?
Nu se ajunge oare la ce se intampla cand se duce sa-l vada?
Sau credeti ca e spre binele copilului si al celorlalti copii sa asiste la circ si scandal?
Sau din nou, credeti ca e normal, firesc si de dorit ca relatie dintre cei doi sa se desfasoare ca la inchisoare, sub ochii unui gardian?
Copilul ala, nu are si el dreptul la intimitate cu tatal?
Copilul ala de ce trebuie sa sufere? Doamne fereste sa fie vorba de o relatie frumoasa cu tatal ca atunci totul devine brusc mult mai important, relatia cu colegii, mustele care se pot lovi de paltonul tatalui cand intra in scoala, imposibilitatea copilului de a se reconecta la ora de civica si asa mai departe.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricum, nu se pune problema respectivul tata vine in fiecare pauza din zi. Nici macar un vine in fiecare zi, intr-o pauza. Iar portile de scoala "inchise cu lacat" nu au scopul de a proteja neaparat copiii ca sa, ca nu fie distrasi din pauza de catre parinti, dar au scopul de a proteja responsabilitatea scolii ca sa nu se apuce copiii sa plece razna prin oras si sa fie racolati de cine stie ce indivizi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am vorbit despre tată sau despre mamă.Din experienţa mea ştiu că băiatul meu se supără dacă merg după el mai repede la after, fiindcă el vrea să se mai joace. Şi nu e bine să generalizaţi cu scandalul, cu gardianul...oare nu aţi auzit de relaţii civilizate între foste rude? Şi despre ce gardian vorbiţi?La şcoală, în pauză, sunt zeci-sute de copii în curte, profesorii de serviciu, personal de îngrijire şi pază - unde-i "intimitatea" ? Prea multă înverşunare, chiar obsesie văd aici .
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prea multă înverşunare, chiar obsesie văd aici .

Exact asta simt si eu, prea multa inversunare ca nu cumva un copil sa aiba tata.

Daca ar fi sa alegeti Martonze un copil depresiv, care si-a pierdut cheful de tot pentru ca ii lipseste tatal si nu intelege de ce l-a abandonat si un copil pe care tatal il viziteaza la scoala si in 2 minute reuseste sa-i transmisa ca-l iubeste si nu l-a uitat, ce ar fi de preferat?
Copilului din povestea de fata nu i se da voie sa isi vada tatal, cel mai probabil habar nu are ca acesta il cauta. Credeti ca e fericit?

Baiatul dumneavoastra se supara daca mergeti mai repede pentru ca va vede in fiecare zi. Ia lipsiti 2 luni sa vedem daca se mai supara sau va sare in brate.

oare nu aţi auzit de relaţii civilizate între foste rude?

ba da, insa aud mai des de scandaluri intre foste rude, mai ales la stirile de la ora 5. Si cum tatal nu e lasat la copil, cumva ma indoiesc ca asta e cazul, de rude civilizate intre ele. Ca doar fosta partenera nu si-a sunat matusa sa-i zica " vai ce idioata, sunt, nici nu ai idee, tocmai imi abuzez copilul" Nu, ea a sunat sa se planga ca fostul e un ordinar, ca nu ii pasa de copil, ca vrea sa il rapeasca....etc.

Rezumatul e simplu, e mai bine ca minorul sa stie ca a fost abandonat de tata sau sa il vada la scoala pret de cateva minute intr-o pauza?
Vedeti, o sa va fie mai simplu sa aratati exact cum ganditi acum.....
Sau de ce va este frica, ca afla copilul mai devreme ca mama il minte??????




1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum chiar cred că batem apa în piuă. Eu n-am frici, sunt în pauză de procese, m-am pupat cu fostul şi cu soţia lui, l-am felicitat pentru realizările sale, deci...dar trebuie să fiu vigilentă, că la fel am crezut şi în urmă cu ani că situaţia s-a reglementat, m-am înşelat.
Eu gândesc că pentru copil e bine să se vadă cu tatăl său la sfârşitul orelor de curs, la şcoală sau aiurea sau la înţelegere cu tutorele copilului şi la programul de relaţii.

Alte discuții în legătură

Nu imi pot vizita la scoala fata ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Vreau sa va intreb daca este legal si normal ca invatatoarea de la clasa I si directorul scolii generale sa nu imi permita accesul in scoala in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)