avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua am fost depistat cu o concentratie de 1,36 in aerul pur expirat , astept probele de sange , nu m-am opus as dori un sfat pentru a sti ce sa fac in viitor , sau eventual daca stie cineva sa raspunda , care ar fi cea mai grea pedeapsa . Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: samuela , utilizator 13:57, 8 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alcoolemie foarte mare, de regula in sange o sa fie undeva la dublul valorii din aerul expirat.
Avand in vedere circumstantele reale, ma refer aici la valoarea alcoolemiei pe care o anticipez sa fie undeva peste 2 g/l alcool pur în sânge(nu ati precizat daca ati avut si alte incidente), cea mai grea pedeapsa ar fi o condamnare la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, posibil si pedeapsa complementara sa nu conduceti pe un anumit termen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alcoolemia a iesit una severa, rezultat aparat etilotest 1,36 ml in aerul expirat. Întrebarea mea este urmatoarea, vizavi de alcoolemia foarte mare exista posibilitatea sa fiu condamnat cu executare ? Sau care ar fi cea mai severa pedeapsa pe care as putea-o primi?
Multumesc

-mesaj mutat-
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Admin, administrator
A fost cu accident , am lovit usor un autoturism la semafor , a venit un echipaj de la politie ...am suflat in aparatul etilotest , cum am spus a rezultat o concentratie de 1,36 mg/l in aerul expirat , mentionez ca nu au fost victime , am incercat sa platesc la fata locului , am achitat suma de 350 de lei , dar banuiesc ca persoana in cauza a sunat la politie , asta este irelevant fata de fapta comisa , eu intrebam daca exista posibilitatea unei pedepse cu executare din cauza alcoolemiei mari , mentionez totodata ca nu am cazier sau perioada de incercare , in trecut am mai avut un dosar pentru aceasta infractiune , dar la momentul respectiv calculul retroactiv a fost sub 0,80 in sange ceea ce sa dovedit contraventie , mentionez ca am mancat la orele 21 doua cotlete prajite cu cartofi si am baut aproximativ 200 de grame de tarie , urmant a merge undeva urgent , nu am gasit taxi si am luat decizia gresita de a pleca cu masina , am vazut ca pe noua lege , si la alcoolemii mari exista posibilitatea unei renuntari sau suspendare a pedepsei , ceea ce ar insemna redobandirea permisului , nu ma intereseaza in mod cert asta , pentru ca la doua zile am vandut masina , dar m-am ales cu o sperietura zdravana , Multumesc tuturor pentru eventualele postari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.


Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.


In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.


Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.


O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.


In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.


Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.
Multumesc !!!
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Tiberiuuuu, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat sau anulat Ionuț123 sa bin Ionuț123 sa bin Am fost oprit de un echipaj de politie avan o concentrație de alcoolemie de 0.64 alcoolemie pur în aerul expirat.de trei săptămâni nu știu nimic..mi se ... (vezi toată discuția)
An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)