avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa functionar public

sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu licenta in psihologie. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate transforma postul meu din post cu studii medii in post cu studii superioare pentru promovare in clasa.
Va multumesc.
eu stiam ce contine art 68 din legea 188 doar ca cei de la RUNOS spuneau ca studiile mele nu sunt in specialitate si ca ar fi trebuit sa urmez Colegiu sanitar pentru ca sunt asistenta medicala, pentru a fi promovata in clasa. Mentionez ca in activitatea mea nu am atributiuni strict legate de meseria de asistenta medicala, ci atributiunile difera.Deci cum pot sa fac specializare pe o meserie pe care nu o practic. Mai mult de atat eu sunt platita ca functionar public ( 1054 lei) si nu ca o asistenta medicala (1300 lei) cu aceeasi pregatire si vechime.
Acum am depus cerere de promovare si am mentionat art. 68, alin 1, care a fost modificat prin OUG nr. 105/06.10.2009 sa vedem ce poate sa mai spuna.
Pentru cine stie mai multe decat mine si ma poate ajuta imi las si adresa de email: cristina12ung@yahoo.com. Va multumesc
Functiile publice de executie sunt :
- clasa I - consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector
- clasa II- referent de specialitate
- clasa III- referent

Functia de asistent medical, nu este functie publica, pentru ca,nu presupune exercitarea prerogativelor de putere publica.:)
Ce scrie pe actul administrativ de numire in functie, prin care ati fost angajata? Aveti raporturi de serviciu, sau contract individual de munca?
Poate faceti confuzie intre functia publica si angajatul contractual in sistemul bugetar? va rog, fiti ceva mai explicita :)
nu fac nici o confuzie, angajatii Directiilor de Sanatate Publica sint functionari publici cu exceptia celor care lucreaza in laboratoarele sanepidului si cei din administrativ . sintem functionari publici de prin anul 2000, 2001 nu mai retin exact.
ok.. atunci, in functie de ceritele specifice din fisa postului, cei din compartimentul resurse umane, va pot argumenta, la cererea dvs. scrisa , in ce domeniu trebuiesc studiile superioare, si de ce. Daca eventual, nu sunteti multiumita de raspunsul lor, puteti sa va adresati cu o petitie, catre ANFP, care va va da lamuririle necesare. In situatia in care, studiile absolvite de dvs., sunt conforme cu cerintele postului care urmeaza a fi transformat, atunci, procedura de promovare, este cea standard, stabilita pentru functionarii publici. nu stiu in cadrul carui compartiment al D.S.P. va desfasurati activitatea, asa incat, nu pot aprecia ce studii va sunt necesare..... :)
Buna ziua.Am si eu aceiasi problema ,doar ca eu lucrez in cadrul unei primarii.Sunt functionar public,clasa III,REFERENT SUPERIOR.Am terminat anul acesta Fac. de Management,licentiat in stiinte economice.Lucrez in compartimentului de executari silite.In urma examenului de trecere in clasa, am fost numiti referenti de specialitate.Stiam ca masterul nu este obligatoriu decat in cazul in care sustii examen pentru o functie de conducere.Va rog sa-mi confirmati daca este corect modul cum s-a procedat,deoare fiind studii de licenta ,nu ar fi trebuit sa fim trecuti in clasa I ?Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Referent debutant - cum voi fi reincadrata? klaudia772001 klaudia772001 In 01.04.2007 am fost numita prin concurs referent de specialitate debutant avand studii SSD. În 09.07.2007 am plecat in concediu de crestere a copilului pana ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)