avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa functionar public

sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu licenta in psihologie. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate transforma postul meu din post cu studii medii in post cu studii superioare pentru promovare in clasa.
Va multumesc.
Sunt functionar public-inspector principal 2.
Sa inteleg ca daca am absolvit un master referitor la domeniul meu de activitate, as putea participa la concurs pentru ocuparea unui post de consilier? Si daca nu exista postul ?...
legea nr. 188/1999
"ART. 64
(1) Promovarea este modalitatea de dezvoltare a carierei prin ocuparea unei funcţii publice superioare.
(2) Promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut de funcţionarul public se face prin concurs sau examen, organizat anual, prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării concursului sau examenului. Fişa postului funcţionarului public care a promovat în funcţia publică se completează cu noi atribuţii şi responsabilităţi."
H.G. nr. 611/2008
"ART. 128
(1) În termen de maximum 5 zile de la rămânerea definitivă a rezultatelor concursului de promovare în grad profesional autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia este numit funcţionarul public care a promovat concursul va solicita avizul Agenţiei în vederea transformării postului. Solicitarea avizului va conţine în mod obligatoriu procesul-verbal final al concursului de promovare, precum şi fişa postului completată cu noi atribuţii potrivit nivelului funcţiei publice în care se promovează.
(2) În termen de 15 zile de la data primirii avizului solicitat în condiţiile alin. (1), autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia este numit funcţionarul public care a promovat concursul va emite actul administrativ de numire în funcţia publică superioară a acestuia.
(3) La actul administrativ de numire va fi ataşată în mod obligatoriu fişa postului completată cu noi atribuţii potrivit nivelului funcţiei publice.
(4) Neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (2) şi (3) de către autoritatea sau instituţia publică poate fi atacată în contencios administrativ de către funcţionarul public, de către orice persoană interesată sau de către Agenţie, conform legii."
Deci, daca nu exista postul...se va face. :)
Va multumesc, dar in institutia noastra nu se aplica legea corect ci se interprepteaza...si asta e la latitudinea dansilor.
Daca aveti nervii tari si o oarecare doza de curaj... ii puteti obliga la respectarea legii. Mai nou, in urma sesizarilor privind incalcarea legislatiei privind functia publica si functionarii publici, ANFP se deplaseaza in teritoriu, si imparte cu amenzi destul de consistente. :)
Ar cam fi cazul sa se faca ceva in acest sens, pentru ca in Romania, ploua cu abuzuri.:(
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
mihaicalinescu2005, utilizator
Sunt functionar public - functie de executie, referent superior, gradatie maxima (tehnician zootehnist) la OARZ in cadrul serviciului de Inspectie, cu o vechime de 35 ani in aceasta unitate.
Am absolvit anul acesta studii superioare, licentiat in administratie publica .
Ce posibilitate am sa fiu promovat in clasa?
Precizez ca am depus cerere de promovare, dar institutia nu are prevazut pentru anul 2009 in planul de ocupare promovari.

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Referent debutant - cum voi fi reincadrata? klaudia772001 klaudia772001 In 01.04.2007 am fost numita prin concurs referent de specialitate debutant avand studii SSD. În 09.07.2007 am plecat in concediu de crestere a copilului pana ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)