Buna seara acum 3 luni am castigat procesul de suplinirea acordului unuia dintre părinți pentru a scoate fata din țară problema este ca fostul soț ă facut recurs pe motiv că ii încalc drepturile lui acesta nu se ocupa cu nimic de copil nu are program de vizita nu plătește pensie si pe mine ma hărțuire cu mesaje si ori unde ma vede singura ce as putea face sau ce dovezi sa aduc la recurs sa vada ca el nu are treaba de copil si il intereseaza decat persoana mea?
Pai nu stiu ce mai doriti, attaa vreme cat, oricum, suplinirea acordului s-a dat in prima instanta mai tarziu decat aveati plecarea. Nu are nicio legatura vacanta de iarna cu ce s-a intamplat in vara. Ptr la iarna, va trebui sa initiati un nou proces si nicidecum sa asteptati de la instanta de apel o astfel de suplinire de acord.
Oricum, constata ca aveti multiple probleme de diversa natura. Asa ca ar trebui sa va luati un avocat care sa stie tot tabloul (in special hotararile judecatoresti) si sa va sfatuiasca ce sa faceti.
Ce dovezi mai exact tot ce face o face fara martori și acordul mia fost dat să ies cu copilul termen de un an numai ca el a declarat recurs si eu nu am putut face definitiva hotararea
Și avocatul care il am eu angajat am discutat cu el si mi sa spus ca e foarte greu sa opti exclusivă
Vorbti cu avocatul ca sa va orientati in timp real.
Custodie exclusiva nu cred ca veti obtine doar pentru atat.
Trebuie analizate mult mai multe aspecte si cel putin la o prima vedere nu pareti sa aveti sanse reale.
Revenind la procesul actual,trebuie foarte mare atentie la detalii si la incadrarea in timp real la procesul care v-a cauzat neplaceri.
O mica necorelare poate cauza probleme majore asa cum ati patit.
Aceste procese par simple dar sunt cu mult mai complicate daca nu intelegi exact cum trebuie sa faci si trebuie actionat in mod exact si la timp.
Autoritatea parinteasca este ansamblu de drepturi si obligatii si se exercita numai in interesul superior al copilului. Prin urmare, defalcati in ce consta "ansamblu" pe care in fapt tatal il exercita, ce drepturi si ce obligatii. Apoi luati la rand exercitarea "in interesul copilului" si demonstrati ca actiunile lui sunt exclusiv contrare interesului copilului.
In plus, dovediti, daca e cazul, absenta de la scoala, sedinte cu parintii, serbari, neimplicarea la achizitia rechizitelor, alte activitati ale copilului etc
Faceti acelasi lucru, daca e cazul, si in raport de medicul de familie, a fost n-a fost pe acolo, s-a interesat, nu s-a interesat etc
Solicitati-i punctual participarea la nevoile copilului in scris, sms sau mail: copilul are nevoie de un medicament, trebuie dus la meditatiile de engleza, ii organizati ziua de nume/nastere. Adunati raspunsurile.
Apoi vorbiti cu avocatul dvs si cereti aut parinteasca exclusiva, daca dezinteresul se manifesta cu privire la toate aceste aspecte.