avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs la suplinirea acordului câștigat inutil. Cum ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs la suplinirea acordului câștigat inutil. Cum aș putea obține autoritatea părintească exclusivă?

Buna seara acum 3 luni am castigat procesul de suplinirea acordului unuia dintre părinți pentru a scoate fata din țară problema este ca fostul soț ă facut recurs pe motiv că ii încalc drepturile lui acesta nu se ocupa cu nimic de copil nu are program de vizita nu plătește pensie si pe mine ma hărțuire cu mesaje si ori unde ma vede singura ce as putea face sau ce dovezi sa aduc la recurs sa vada ca el nu are treaba de copil si il intereseaza decat persoana mea?

Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Enache Ana , utilizator 21:17, 7 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse sa obtineti aut par excl daca demonstrati:
1. un conflict lung care face imposibila colaborarea intre parinti, fiind evident ca starea inalt conflictuala se repercuteaza asupra minorului (martori, inregistrari de scandaluri, eventuale iesiri de violenta, daca e cazul, ale tatalui, mesaje injurioase catre dvs, exemple de sicanari,etc
2. dezinteresul, daca e cazul, fata de copil: absente de la program, neplata sau plata aleatorie a pensiei, absenta de la evenimente importante pentru copil (serbari scolare, sedinte scolare, situatii de imbolnavire etc)
3. denigrari, daca e cazul, ale mamei sau familiei materne (martori, ocazii, inregistrari)
4. episoade de violenta, daca e cazul (orice mijloc de proba)
5. exercitarea aut par de catre tata in detrimentul interesului superior al copilului, daca e cazul (refuz acord vacanta, scoala, gradinita, cursuri extra)
6. dovezi, daca e cazul, a unor stari negative produse copilului (imbolnaviri prin lipsa de ingrijire sau alimentatie proasta, lovituri, ca urmare a unor batai sau ca urmare a unei supravegheri inadecvate, traume psihologice etc)
Am mesaje in tel in care imi cere sa ma culc cu el si imi aduce acuzați cum ca ma culc cu alți bărbați și ca as lasa copii singuri in casa si plec noaptea plângeri puse în poliție de mama mea care este decedata iar copilul nu vrea sa il vada cand bate cineva la usa se baga sub pat sau daca e la joaca si ii vede masina fuge la mine copilul are 5 ani pensia nu a platit o niciodată iar copilul nu la mai vazut dupa data de 9 aprilie le pot folosi toate astea
1. pentru neplata pensiei puteti merge la un executor jud si cereti executarea silita a domnului. Pentru asta trebuie: sa aveti o hotarare judecatoreasca privitoare la pensie cu stampila definitva, bani ptr onorariu executor.
2. pentru mesaje: daca va jigneste, va injura le puteti folosi
3. partea cu mama decedata nu am inteles-o

in rest, urmariti ce v-am scris.
Inteleg ca baiatul e la gradinita. A fost vreodata la gradinita? Adresati intrebarea in scris conducerii gradinitei: Subsemnata...., cu domiciliul in..., mama minorului.... nascut la data de...., va rog sa ma informati daca de la inceperea gradintei domnul......., tatal minorului, a participat la vreo sedinta cu parintii sau v-a contactat in vreun fel,interesandu-se de copil. Cu multumiri si semnati
Aceiasi scrisoare o adresati si medicului de familie.
Veti avea doua raspunsuri.
E nevoie de martori, persoane credibile, apropiate dvs si copilului, astfel incat sa cunoasca vietile dvs. Acestea pot furniza instantei informatii despre: e/nu e violent cu dvs si/sau cu copilul. Se implica in cresterea copilului, vine/nu vine de Sarbatori cu daruri si/sau de ziua copilului. Are/n-are program de vizitare, vine/nu vine la program. Aveti/nu aveti martor care sa spuna ca nu a mai venit la copil din 9 aprilie. Daca stiti ca are/n-are loc de munca ce date puteti obtine de acolo si/sau de la vecinii lui, ar putea sau nu fi folositor. Consuma/nu consuma alcool, droguri.
Cam asa.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
proastasatului, utilizator
Există câteva plângeri in politie puse de mama mea cand era in viata cum ca o suna venea si ne făcea scandal asta am vrut să aflu dacă si acele plângeri sunt folositoare si are o firmă pe numele lui castiga bani dar ii plac jocurile de noroc consumă alcol problema sunt martori care le este teama de el pe ultima mia bătuto pe motiv că ce se baga in viata noastra
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Enache Ana, utilizator
ar fi bine sa o convingeti tocmai pe cea batuta.

Alte discuții în legătură

Nu reușesc să merg în nicio vacanță cu copiii în străinătate din cauza lipsei acordului tatălui. ce aș putea face? Ramona Eli Ramona Eli Bună ziua! Am fost căsătorită 10 ani,am divorțat în 2015. În urma căsătoriei au rezultat doi copii (băiat -9 ani, fată-5 ani). Custodia este ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)
Sătulă până peste cap de fostul soț Enache Ana Enache Ana Buna seara am divorțat în 2014 am o fetita de 5 ani la divort sa stabilit ca copilu sa locuiască la mine custodie comună pensie alimentară 250 lei el nu ... (vezi toată discuția)