avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in caz de adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in caz de adulter

Buna ziua.
Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu totul alte motive. Inainte de inregistrarea cererii de divort la judecatorie a inceput o relatie extraconjugala. As dori sa stiu ce se intimpla privind urmatoarele:
1. Exista 2 copii minori, respectiv o fetita de 14 ani si un baiat de 12 ani. Care sunt riscurile de ai pierde tinand cont ca cei doi copii nu vor sa stea cu tatal lor care e foarte violent?
2. In cazul partajului ce se intimpla?
3. S-ar parea ca sotul are unele inregistrari ale unor convorbiri de pe messenger. ISunt luate in calcul ca si probe aceste dovezi? Nu poate fi acuzat de incalcarea intimitatii?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: claudiu1001 , utilizator 10:57, 9 Octombrie 2009
claudiu1001 a scris:

Va multumesc pentru raspuns. Indraznesc a va mai intreba ceva. La noi in tara se mai pedepseste adulterul?



Din fericire nu se mai pedepseste adulterul !
Inainte se facea puscarie , dar acum suntem in democratie !
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
Costinel Burca, Contabil
Audierea minorilor se va face in camera de consiliu, iar parintii nu vor fi de fata. Va discuta doar judecatorul de caz cu minorii. Si copiii ar trebui sa spuna tot ceea ce stiu si cu care dintre parinmti doreste sa stea. Ceea ce declara ei nu se consemneza in incheierea de sedinta.
pt a demonstra violenta domestica, va trebuie martori, inscrisuri .
in procesele de divort pot fi martori inclusiv rudele de orice grad.

se va tine cont de dorinta minorilor, privind parintele cu care vor locui.

partajul se judeca separat, dupa pronuntarea hotararii de divort .
BUNA ZIUA
minoii sunt auiatii in camera de consiliu de judecatorul care judeca si dosarul de divort iar precizarea facuta de acestia vizavi de parintele cu care inteleg sa convietuiasca in continuare se va consemna intr/o declaratie pe care o gasiti la dosar atasata .
minorii poarta discutii libere cu judecatorul in biroul acestuia si nu au de ce sa fie strsati si retinuti parinti nu participa la acestet discutii.
roxanel a scris:

pt a demonstra violenta domestica, va trebuie martori, inscrisuri .
in procesele de divort pot fi martori inclusiv rudele de orice grad.

se va tine cont de dorinta minorilor, privind parintele cu care vor locui.

partajul se judeca separat, dupa pronuntarea hotararii de divort .


Va multumesc pentru raspuns.
Vreau sa mai intreb ceva legat de partaj daca se poate. Dupa pronuntarea sentintei de divort, daca niciunul dintre soti nu cer partajul ( am inteles ca e o taxa destul de mare ) ce se intimpla? Sotul nu s-a prezentat la proces si exista posibilitatea sa nu se prezinte nici la urmatoarea sedinta. Ce ar trebui sa faca sotia in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei copilului de 12 ani petravram petravram Sotia s-a separat de mine impreuna cu baiatul de 12 ani, parasind domiciliul conjugal. Mentionez ca are 2 procese verbale de la politie, care a fost solicitata ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de divort bebelusha3232 bebelusha3232 cine stie sa imi spuna cateva lucruri legate de divort?de ex,de la ce varsta un copil este intrebat cu cine vrea sa ramana?si daca vreau sa divortez de sotul ... (vezi toată discuția)
Audiere copil care a implinit 10 ani oana99 oana99 spuneti-mi si mie va rog frumos cum se audiaza un copil care a implinit 10 ani cine asista la audiere?? parintii pot asista la audiere?? parintii sunt ... (vezi toată discuția)