avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cât durează instrumentarea unui dosar ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cât durează instrumentarea unui dosar ??

Buna seara. In urma cu un an prietenul meu s.-a urcat la volan in stare de ebrietate și după o urmărire ca in filme (fără victime, din fericire) a fost oprit de poliție și i s-au luat probe de sânge pt stabilirea alcoolemiei. După 6 luni de la incident, a cerut sa platească analizele, S-a dus la Poliție, a solicitat nr dosarului și a angajat un avocat. (luna aprilie a.c.) Pana la aceasta data nu a primit nicio veste privind dosarul. Este normal sau trebuie sa mai facă ceva pt a se ocupa cineva de dosar ??? Va mulțumesc !!
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
DanAlyna, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce povestiti reiese ca s-a incheiat un contract de asistenta juridica pentru care ati achitat un avans din onorariul respectiv, urmand ca ulterior sa achitati si diferenta. Nu exista o regula ca onorariul sa se plateasca in totalitate anticipat, desi uneori se practica acest sistem. Important este ca onorariul sa fie prevazut in contractul de asistenta incheiat, inainte de inceperea asistentei si reprezentarii, ceea ce probabil ca este stipulat. Cat priveste informarea si comunicarea cu dvs, este adevarat ca avocatul are obligatia sa-si informeze in mod rezonabil clientul in legatura cu situatia dosarului sau, insa parere mea este ca nu are ce sa va informeze pentru ca fie dosarul sta in nelucrare, fie avanseaza cu viteza melcului, chiar daca pare ciudat ca a trecut o perioada mare de timp fara nicio solutie in dosar, in fapt asa se misca lucrurile, incet si foarte incet. Adevarul este ca nimeni nu se grabeste pentru ca nu arde nimic, iar din punct de vedere moral nu moare nimeni de grija suspectului sau a inculpatului (care daca a calcat pe bec, acum poate sa astepte, asta este optica generala si nu poate fi criticata).
Din punct de vedere procedural penal, avocatul poate sa depuna o cerere, catre politist sau catre procuror, de urgentare a cercetarilor in dosar sau poate introduca o contestatie la judecatorul de drepturi si libertati de la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta, daca a trecut mai mult de un an de la inceperea urmaririi penale. Nu este exclusa nici posibilitatea ca sa schimbati avocatul, desi probabil nu este cazul de asa ceva.
Nu ezitati sa contactati avocatul telefonic sau prin email si sa-l intrebati in concret care este stadiul dosarului si daca nu crede ca ar fi potrivit sa depuna o cerere pentru urgentarea solutionarii dosarului.

P.S. asa pentru linistea dvs., sunt multe, foarte multe persoane care dupa ce au comis-o asteapta sa li se solutioneze dosarele.
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator
Va multumesc foarte mult pt raspunsul dvs,
Da, aveti dreptate, foarte multe persoane care dupa ce au comis-o asteapta sa li se solutioneze dosarele. Nu este un aspect care sa ma linisteasca si nici nu il consider un lucru rau!! In acest caz nu se asteapta neaparat solutionarea (ceea ce ar fi de-a dreptul suspect, nu ???.... la felul cum se misca lucrurile in orice domeniu in care lucreaza autoritatile romane.....), ci, repet: doar sa informeze inculpatul asupra stadiului.
Consider ca din punct de vedere moral actiunea de a nu informa persoana care calca pe bec este total gresita si poate fi criticata (adevarat insa, fara rezultat, caci suntem prea nepasatori) !!!
Stiam ca "nimeni nu se grabeste pentru ca nu arde nimic", doar traim in Romanica.... Si nici nu ne asteptam ca cineva sa isi faca griji pt suspect/inculpat. Doar ne intrebam daca exista vreo sansa ca acel cineva sa isi faca treaba pentru care este platit, probabil, din taxele si impozitele pe care le plateste inculpatul si familia acestuia = cei pe care ii macina grija intr-adevar.
Asa am fost obisnuiti, sa inghitim in sec si sa asteptam la nesfarsit, pentru ca cineva sa isi faca treaba: mai intai pedepsim - sa astepte pana ii cresc fire albe in cap,..... abia apoi ii dam sentinta finala prin care il desfiintam definitiv.... Este..... justitie de Romanica, nu gluma !!!


Inteleg ca ati platit contravaloarea analizelor, ati aflat rezultatul?
Buna seara !
La aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,49 la mie. La IML i s au recoltat 2 probe biologice iar rezultatele au fost 0.84 respectiv 0.94 la mie. Rezultatele transmise de IML le-a aflat de la avocat.
Care a fost prima proba prelevata din cele doua si in cat timp de la depistare a fost prelevata prima proba?
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - pedepse, alte consecinte doru200807 doru200807 azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Solutionare caz alcoolemie florentin29 florentin29 salut,acum 2 saptamani am fost oprit de politia de la circulatie ca am trecut pe rosu(in mod normal acolo era intermitent la dreapta,m-am asigurat din stanga ... (vezi toată discuția)