avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cât durează instrumentarea unui dosar ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cât durează instrumentarea unui dosar ??

Buna seara. In urma cu un an prietenul meu s.-a urcat la volan in stare de ebrietate și după o urmărire ca in filme (fără victime, din fericire) a fost oprit de poliție și i s-au luat probe de sânge pt stabilirea alcoolemiei. După 6 luni de la incident, a cerut sa platească analizele, S-a dus la Poliție, a solicitat nr dosarului și a angajat un avocat. (luna aprilie a.c.) Pana la aceasta data nu a primit nicio veste privind dosarul. Este normal sau trebuie sa mai facă ceva pt a se ocupa cineva de dosar ??? Va mulțumesc !!
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
DanAlyna, utilizator
Ordinea a fost cea pe care am redat-o mai sus: mai intai a fost dus la sectie unde a fost testat cu alcooltestul; apoi a fost dus la IML pt probele de sange. Nu stiu exact cat timp a trecut de la alcooltest si pana la prima proba de sange. De la sectie pana la IML cred ca au facut maxim 30 min deoarece era ora 4 dimineata si nu era trafic.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
DanAlyna, utilizator
rezultatele au fost 0.84 respectiv 0.94 la mie.

Nu stiu daca ati inteles exact ce v-am intreabat, dar daca 0,84 a fost prima proba biologica recoltata si a doua proba a fost 0,94, se afla in faza absorbtiei(care corespunde portiunii ascendente a curbei Widmark), ceea ce indica clar ca la momentul depistarii ar fi avut mai putin de 0,84 alcool pur în sânge.
Dar noi discutam aici pe forum, cine stie ce este la dosar...
Ce calitatea are in dosar in acest moment suspect/inculpat?
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua,
Dupa aproape doi ani de la ultima discutie, in sfarsit a avut loc procesul si a fost data si sentinta dupa cum urmeaza: În baza art. 336 al.1 C.p. cu aplic. art. 396 alin. 10 CPP, condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.000 lei (200 zile-amendă X 20 lei sumă corespunzătoare unei zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. (faptă din data de 27.10.2016) In conformitate cu art. 65 al. 1 Cp interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 al. 1 lit. i (dreptul de a conduce autovehicule) Cp. În baza art.67 alin.2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. i C.pen., pe o durată de 1 an. În temeiul art.274 alin.1 C.pr.pen., va obliga pe inculpat la plata sumei de 1.100 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.
As vrea sa stiu acum ce inseamna pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. i C.pen., pe o durată de 1 an ?
Dupa un an de la hotararea ramasa definitiva si de la achitarea amenzii isi primeste permisul inapoi sau acesta va fi anulat ? Trebuie sa faca din nou scoala de soferi ? Care va fi urmatorul pas pentru a-si obtine din nou permisul de conducere ? Mentionez faptul ca a fapta a avut loc/ permisul i-a fost retinut in anul 2016 iar in anul 2017 acesta a expirat.
Multumesc!!
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
DanAlyna, utilizator
Permisul se anuleaza, urmeaza sa sustina examen pentru un nou permis dupa 1 an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Va multumesc mult pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - pedepse, alte consecinte doru200807 doru200807 azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Solutionare caz alcoolemie florentin29 florentin29 salut,acum 2 saptamani am fost oprit de politia de la circulatie ca am trecut pe rosu(in mod normal acolo era intermitent la dreapta,m-am asigurat din stanga ... (vezi toată discuția)